2015 Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino Riserva

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2043 |
- Koop 3 voor 99,95 82,60 en bespaar 7%
Op voorraad
38 items beschikbaar
Omschrijving
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
De Riserva wordt alleen maar gemaakt in de topjaren en komt van fruit van de beste plots en krijgt een nog langere houtrijping en flesrijping. De Riserva wordt alleen maar in de topjaren gemaakt en deze 2015 is de opvolger van de 2012. Zoals bekend onder de liefhebbers waren 2012, 2015 en 2016 topjaren voor Brunello's. In het glas is de Livio Sassetti Brunello di Montalcino Riserva een zeer diepe donker rode kleur. De neus is krachtig en complex rood met gedroogde bessen, kersen, bloemen en kruiden. Aan de achterkant verschijnen kruiden, leer en balsemkruid. Het heeft stevige tannines en een robuuste structuur die het gedurende zijn verouderingsjaren zal voortzetten. Dit is zeer intens en mooi met een minutenlange afdronk. De wijn is pas rond maart 2021 vrijgegeven.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Brunello di Montalcino |
Wijnhuis | Sassetti Livio Pertimali |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2043 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2024 - 2034
From: 2016 Brunello di Montalcino: Radiance Personified (Nov 2020)
The 2015 Brunello di Montalcino Riserva struts its old-school stylings with a beguiling display of musky cherry and strawberry offset by damp earth tones, hints of cedar and mint. It’s unbelievably soft and silky in texture, ushering in ripe red berry fruits laced in saline-minerals and savory spice, with building inner florals toward the close. Formidable structure awaits on the finish, yet the 2015 Riserva manages to maintain freshness, coming across as both structured for the long haul but also with enough primary appeal to warrant checking in on today. It’s gorgeous. Tasted over the course of two days with consistent results.
- By Eric Guido on October 2020
The Pertimali vineyards surround the winery in one single block, all located on the Montosoli hill in the northern part of Montalcino. For many years now, I’ve enjoyed the house's old-school, pleasurably rustic style, combined with fleshy primary fruit and balanced structure to match. That said, the style wasn’t for everyone; yet there has been a noticeable uptick in purity over the past few years, all culminating with the 2016 Brunello di Montalcino - the best young wine I can remember ever tasting from this estate. Looking back to the prior vintage, the new releases also include the 2015 Riserva, made from a selection in the vineyards and then matured for forty-eight months in a combination of large Slavonian oak barrels and smaller casks. Even with all of the time that this wine spent in wood, its fruit is simply gorgeous, coming across as one of the most successful wines in its category. Lastly there is the introduction of their late release, cru Brunello from 2015, the Vigna del Mulino, sourced from a lower elevation site with unique soils rich in fossils and shells, many big enough that you can easily see them when walking through the rows. The 2015 makes for a good introduction to the wine, but I’m more excited to see what the 2016 might bring to the table.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
De Riserva wordt alleen maar gemaakt in de topjaren en komt van fruit van de beste plots en krijgt een nog langere houtrijping en flesrijping. De Riserva wordt alleen maar in de topjaren gemaakt en deze 2015 is de opvolger van de 2012. Zoals bekend onder de liefhebbers waren 2012, 2015 en 2016 topjaren voor Brunello's. In het glas is de Livio Sassetti Brunello di Montalcino Riserva een zeer diepe donker rode kleur. De neus is krachtig en complex rood met gedroogde bessen, kersen, bloemen en kruiden. Aan de achterkant verschijnen kruiden, leer en balsemkruid. Het heeft stevige tannines en een robuuste structuur die het gedurende zijn verouderingsjaren zal voortzetten. Dit is zeer intens en mooi met een minutenlange afdronk. De wijn is pas rond maart 2021 vrijgegeven.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Brunello di Montalcino |
Wijnhuis | Sassetti Livio Pertimali |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2043 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2024 - 2034
From: 2016 Brunello di Montalcino: Radiance Personified (Nov 2020)
The 2015 Brunello di Montalcino Riserva struts its old-school stylings with a beguiling display of musky cherry and strawberry offset by damp earth tones, hints of cedar and mint. It’s unbelievably soft and silky in texture, ushering in ripe red berry fruits laced in saline-minerals and savory spice, with building inner florals toward the close. Formidable structure awaits on the finish, yet the 2015 Riserva manages to maintain freshness, coming across as both structured for the long haul but also with enough primary appeal to warrant checking in on today. It’s gorgeous. Tasted over the course of two days with consistent results.
- By Eric Guido on October 2020
The Pertimali vineyards surround the winery in one single block, all located on the Montosoli hill in the northern part of Montalcino. For many years now, I’ve enjoyed the house's old-school, pleasurably rustic style, combined with fleshy primary fruit and balanced structure to match. That said, the style wasn’t for everyone; yet there has been a noticeable uptick in purity over the past few years, all culminating with the 2016 Brunello di Montalcino - the best young wine I can remember ever tasting from this estate. Looking back to the prior vintage, the new releases also include the 2015 Riserva, made from a selection in the vineyards and then matured for forty-eight months in a combination of large Slavonian oak barrels and smaller casks. Even with all of the time that this wine spent in wood, its fruit is simply gorgeous, coming across as one of the most successful wines in its category. Lastly there is the introduction of their late release, cru Brunello from 2015, the Vigna del Mulino, sourced from a lower elevation site with unique soils rich in fossils and shells, many big enough that you can easily see them when walking through the rows. The 2015 makes for a good introduction to the wine, but I’m more excited to see what the 2016 might bring to the table.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Livio Sassetti produceert al meer dan drie generaties lang wijn in de italiaanse streek Montalcino. De Podere Pertimali en zijn 16 hectare wijngaarden liggen in de regio Montosoli, ten noorden van Montalcino, een bijzonder bekend gebied voor de teelt van de Sangiovese. Getrouw aan de leer van zijn familie heeft Livio in de loop van de tijd de wijngaarden vernieuwd en uitgebreid, met behoud van de genetische erfenis van de oude wijnstokken.
In 1967 was Livio een van de oprichters van het Consorzio del Brunello di Montalcino en in 1968 bouwde hij een terracotta muur in zijn kelder om de oude wijnjaren van de door de familie geproduceerde wijnen, het historische geheugen van het bedrijf, te behouden. Tegenwoordig bestaat de collectie uit bijna 1000 flessen. In 1999 verwierf de familie Sassetti een bedrijf in Maremma, La Querciolina, binnen de Montecucco DOC. Dankzij de grote passie en ervaring worden verlaten wijngaarden omgevormd tot wijngaarden die in staat zijn om Sangiovese en Ciliegiolo van de hoogste kwaliteit te produceren.