Chateau Pavie
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%.
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%.
Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. Een wijn met een verhaal.
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%.
Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. Een wijn met een verhaal.