2021 Château Pavie Aromes de Pavie Saint-Émilion Grand Cru

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2036 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
De Arômes de Pavie 2021 is de 2e wijn van Chateau Pavie en is een blend van 50% Merlot en 50% Cabernet Franc. Het rijpt in Franse eikenhouten vaten waarvan 70% nieuw frans eiken. In het glas is de wijn diep paars-zwart van kleur. Nog gesloten in zijn jonge jaren maar met wat walsen komen de weelderige geuren van gestoofde zwarte pruimen, zwarte kersencompote en rode en zwarte bessen. De wijn het verder aroma's van teer, gebakken kruiden en houtskool.In de mond is de Aromes de Pavie full bodie verpakt in de lagen zwart fruit, omlijst door zachte tannines en tonnen frisheid en eindigt lang en aards.
Over het wijnhuis Château Pavie
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%. Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. En wijn met een verhaal.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Pavie |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2021 Arômes de Pavie
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2036
From: 2021 Bordeaux En Primeur: Back to Classicism (May 2022)
The 2021 Arômes de Pavie is gorgeous, and also quite harmonious for a young barrel sample. A burst of floral aromatics makes a strong opening impression. Crushed rose petal, red berry fruit, mint, blood orange and spice all race across the palate. The Arômes is everything a second wine should be. It's such a classy wine.
- By Antonio Galloni on April 2022
This is a gorgeous set of wines from the Perse family. The 2021s marry the textural richness that is such a signature here with the bright acids and overall energy of the year. It’s a combination that works so well.
2020 Arômes de Pavie
(91-93)
Drinking Window
2028 - 2040
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
The 2020 Arômes de Pavie represents a major step up in quality vis-à-vis previous vintages. It is a deep, statuesque wine endowed with tremendous power, richness and resonance. Plum, mocha, licorice, espresso and spice all flesh out in the glass. I can't wait to taste this in bottle. This is the first year in which the blend is equal parts Merlot and Cabernet Franc, both increasingly from plots dedicated to the Arômes, a departure from the past, when this wine was a selection of younger-vine fruit and lots that did not make it into the Grand Vin.
- By Antonio Galloni on May 2021
(90-92)
Drinking Window
2026 - 2038
From: Vingt-Vingt Vins: Bordeaux 2020 (May 2021)
The 2020 Arômes de Pavie, which comes from specific parcels, contains a much higher percentage of Cabernet Franc, half the blend instead of the 18% in the 2018. It was vatted for 31 days and matured in 70% new oak. Deep in color, it has an intense bouquet of blackberry, pencil lead and a faint touch of tobacco, the new oak conspicuous but in sync with the fruit. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, plenty of black plummy fruit laced with bilberry, and a saline undercurrent. A stocky Deuxième Vin, but it manages to maintain decent balance and freshness. I hope we see the Cabernet Franc at this level in the blend going forward.
- By Neal Martin on April 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Pavie behoort tot de absolute top van Saint-Émilion. Het wijnhuis staat bekend om zijn krachtige en gestructureerde wijnen, afkomstig van een uitgestrekte wijngaard met diverse terroirs. Sinds de overname door Gérard Perse is Pavie uitgegroeid tot een modern, ambitieus domein met een duidelijke focus op kwaliteit en precisie.
Over Château Pavie
Château Pavie is een van de meest iconische wijnhuizen in Saint-Émilion, gelegen op de rechteroever van Bordeaux. De wijngaard beslaat maar liefst 42 hectare en is daarmee een van de grootste aaneengesloten domeinen in de appellatie. Toch is er binnen dit grote geheel geen sprake van eentonigheid. De bodem bestaat uit een combinatie van kalksteen, klei en zand, verdeeld over verschillende hellingen en hoogtes. Elk stukje terroir kent zijn eigen microklimaat, wat bijdraagt aan de diepte, complexiteit en gelaagdheid van de wijnen.
Château Pavie staat erom bekend vaak als laatste te oogsten in Saint-Émilion. Dat geeft de druiven de maximale tijd om te rijpen en hun volledige potentieel te bereiken. Bovendien wordt inmiddels 70% van de wijngaard biologisch bewerkt, met als doel om volledig over te gaan op biologische wijnbouw. Dit alles past bij de nauwgezette en toekomstgerichte filosofie van het wijnhuis.
Gérard Perse: het succes van Château Pavie
Achter het succes van Château Pavie staat Gérard Perse, een man met een opmerkelijk levensverhaal. Ooit begonnen als zoon van een schilder in Parijs, bouwde hij zijn vermogen op met supermarktketens. In 1976 nam hij een kleine buurtwinkel over en groeide uit tot een succesvolle ondernemer binnen de Champion-formule, die later werd overgenomen door Carrefour. Zijn commerciële inzicht en ondernemerschap leverden hem het kapitaal op om zijn ware passie te volgen: wijn.
In de jaren '90 begon hij met het aankopen van wijndomeinen in Saint-Émilion, en in 1998 kocht hij uiteindelijk Château Pavie.
Perse schuwde innovatie niet. Hij werd aanvankelijk bekritiseerd vanwege zijn onorthodoxe aanpak: het drastisch terugsnoeien van onrijpe druiventrossen om de kwaliteit te verhogen werd door de traditionele Saint-Émilion-makers gezien als verspilling. Maar zijn aanpak wierp vruchten af. Vandaag de dag volgen veel collega-wijnmakers zijn voorbeeld, en Château Pavie behoort tot de absolute top van Bordeaux.
Een naam, meerdere gezichten: Pavie, Macquin en Decesse
Wist je dat de naam “Pavie” verwijst naar perzikbomen (pavies) die vroeger op de heuvels van Saint-Émilion groeiden? Deze naam komt terug in meerdere wijndomeinen, zoals Château Pavie Macquin en Château Pavie Decesse. Hoewel het verschillende eigendommen zijn, delen ze een historische band.
Bijzondere weetjes over Château Pavie
- Grondige kelderaanpak: Gérard Perse liet een hypermoderne kelder bouwen waarbij zwaartekracht in plaats van pompen wordt gebruikt. Zo blijven de druiven en most optimaal intact.
Monolithisch etiket: Het etiket van Château Pavie toont een geïdealiseerd beeld van het domein in romeinse stijl – dit was een bewuste keuze van Perse om het wijnhuis als ‘grootheid’ neer te zetten. - Topstatus sinds 2012: Château Pavie werd bij de herindeling van Saint-Émilion in 2012 gepromoveerd tot Premier Grand Cru Classé A, samen met onder andere Angélus. Een erkenning van decennialange kwaliteit en visie.
- Micromapping in de wijngaard: Elk perceel wordt afzonderlijk geanalyseerd op rijping, suiker- en zuurgehalte. Zo ontstaat een blend met uiterste precisie.
Wereldwijde erkenning
De wijnen van Château Pavie worden gekenmerkt door kracht, concentratie en een indrukwekkende structuur. Ze hebben een enorm rijpingspotentieel en ontwikkelen zich prachtig over de jaren. Critici zijn het erover eens: Château Pavie hoort bij de beste wijnen ter wereld. Niet alleen Robert Parker is enthousiast, ook andere internationale wijnrecensenten geven regelmatig scores van 95 punten en hoger.
Château Pavie kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een zorgvuldig geselecteerd aanbod van Château Pavie en andere topwijnen uit Saint-Émilion. Wij bewaren al onze flessen onder ideale omstandigheden in een professioneel geconditioneerd wijnpakhuis, zodat je altijd verzekerd bent van kwaliteit.
Bestel Château Pavie eenvoudig online of kom je wijn afhalen bij ons afhaalpunt in Dordrecht. Onze sommeliers adviseren je graag over bewaarpotentieel, serveertemperatuur en wijn-spijscombinaties.
De Arômes de Pavie 2021 is de 2e wijn van Chateau Pavie en is een blend van 50% Merlot en 50% Cabernet Franc. Het rijpt in Franse eikenhouten vaten waarvan 70% nieuw frans eiken. In het glas is de wijn diep paars-zwart van kleur. Nog gesloten in zijn jonge jaren maar met wat walsen komen de weelderige geuren van gestoofde zwarte pruimen, zwarte kersencompote en rode en zwarte bessen. De wijn het verder aroma's van teer, gebakken kruiden en houtskool.In de mond is de Aromes de Pavie full bodie verpakt in de lagen zwart fruit, omlijst door zachte tannines en tonnen frisheid en eindigt lang en aards.
Over het wijnhuis Château Pavie
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%. Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. En wijn met een verhaal.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Pavie |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2021 Arômes de Pavie
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2036
From: 2021 Bordeaux En Primeur: Back to Classicism (May 2022)
The 2021 Arômes de Pavie is gorgeous, and also quite harmonious for a young barrel sample. A burst of floral aromatics makes a strong opening impression. Crushed rose petal, red berry fruit, mint, blood orange and spice all race across the palate. The Arômes is everything a second wine should be. It's such a classy wine.
- By Antonio Galloni on April 2022
This is a gorgeous set of wines from the Perse family. The 2021s marry the textural richness that is such a signature here with the bright acids and overall energy of the year. It’s a combination that works so well.
2020 Arômes de Pavie
(91-93)
Drinking Window
2028 - 2040
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
The 2020 Arômes de Pavie represents a major step up in quality vis-à-vis previous vintages. It is a deep, statuesque wine endowed with tremendous power, richness and resonance. Plum, mocha, licorice, espresso and spice all flesh out in the glass. I can't wait to taste this in bottle. This is the first year in which the blend is equal parts Merlot and Cabernet Franc, both increasingly from plots dedicated to the Arômes, a departure from the past, when this wine was a selection of younger-vine fruit and lots that did not make it into the Grand Vin.
- By Antonio Galloni on May 2021
(90-92)
Drinking Window
2026 - 2038
From: Vingt-Vingt Vins: Bordeaux 2020 (May 2021)
The 2020 Arômes de Pavie, which comes from specific parcels, contains a much higher percentage of Cabernet Franc, half the blend instead of the 18% in the 2018. It was vatted for 31 days and matured in 70% new oak. Deep in color, it has an intense bouquet of blackberry, pencil lead and a faint touch of tobacco, the new oak conspicuous but in sync with the fruit. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, plenty of black plummy fruit laced with bilberry, and a saline undercurrent. A stocky Deuxième Vin, but it manages to maintain decent balance and freshness. I hope we see the Cabernet Franc at this level in the blend going forward.
- By Neal Martin on April 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Pavie behoort tot de absolute top van Saint-Émilion. Het wijnhuis staat bekend om zijn krachtige en gestructureerde wijnen, afkomstig van een uitgestrekte wijngaard met diverse terroirs. Sinds de overname door Gérard Perse is Pavie uitgegroeid tot een modern, ambitieus domein met een duidelijke focus op kwaliteit en precisie.
Over Château Pavie
Château Pavie is een van de meest iconische wijnhuizen in Saint-Émilion, gelegen op de rechteroever van Bordeaux. De wijngaard beslaat maar liefst 42 hectare en is daarmee een van de grootste aaneengesloten domeinen in de appellatie. Toch is er binnen dit grote geheel geen sprake van eentonigheid. De bodem bestaat uit een combinatie van kalksteen, klei en zand, verdeeld over verschillende hellingen en hoogtes. Elk stukje terroir kent zijn eigen microklimaat, wat bijdraagt aan de diepte, complexiteit en gelaagdheid van de wijnen.
Château Pavie staat erom bekend vaak als laatste te oogsten in Saint-Émilion. Dat geeft de druiven de maximale tijd om te rijpen en hun volledige potentieel te bereiken. Bovendien wordt inmiddels 70% van de wijngaard biologisch bewerkt, met als doel om volledig over te gaan op biologische wijnbouw. Dit alles past bij de nauwgezette en toekomstgerichte filosofie van het wijnhuis.
Gérard Perse: het succes van Château Pavie
Achter het succes van Château Pavie staat Gérard Perse, een man met een opmerkelijk levensverhaal. Ooit begonnen als zoon van een schilder in Parijs, bouwde hij zijn vermogen op met supermarktketens. In 1976 nam hij een kleine buurtwinkel over en groeide uit tot een succesvolle ondernemer binnen de Champion-formule, die later werd overgenomen door Carrefour. Zijn commerciële inzicht en ondernemerschap leverden hem het kapitaal op om zijn ware passie te volgen: wijn.
In de jaren '90 begon hij met het aankopen van wijndomeinen in Saint-Émilion, en in 1998 kocht hij uiteindelijk Château Pavie.
Perse schuwde innovatie niet. Hij werd aanvankelijk bekritiseerd vanwege zijn onorthodoxe aanpak: het drastisch terugsnoeien van onrijpe druiventrossen om de kwaliteit te verhogen werd door de traditionele Saint-Émilion-makers gezien als verspilling. Maar zijn aanpak wierp vruchten af. Vandaag de dag volgen veel collega-wijnmakers zijn voorbeeld, en Château Pavie behoort tot de absolute top van Bordeaux.
Een naam, meerdere gezichten: Pavie, Macquin en Decesse
Wist je dat de naam “Pavie” verwijst naar perzikbomen (pavies) die vroeger op de heuvels van Saint-Émilion groeiden? Deze naam komt terug in meerdere wijndomeinen, zoals Château Pavie Macquin en Château Pavie Decesse. Hoewel het verschillende eigendommen zijn, delen ze een historische band.
Bijzondere weetjes over Château Pavie
- Grondige kelderaanpak: Gérard Perse liet een hypermoderne kelder bouwen waarbij zwaartekracht in plaats van pompen wordt gebruikt. Zo blijven de druiven en most optimaal intact.
Monolithisch etiket: Het etiket van Château Pavie toont een geïdealiseerd beeld van het domein in romeinse stijl – dit was een bewuste keuze van Perse om het wijnhuis als ‘grootheid’ neer te zetten. - Topstatus sinds 2012: Château Pavie werd bij de herindeling van Saint-Émilion in 2012 gepromoveerd tot Premier Grand Cru Classé A, samen met onder andere Angélus. Een erkenning van decennialange kwaliteit en visie.
- Micromapping in de wijngaard: Elk perceel wordt afzonderlijk geanalyseerd op rijping, suiker- en zuurgehalte. Zo ontstaat een blend met uiterste precisie.
Wereldwijde erkenning
De wijnen van Château Pavie worden gekenmerkt door kracht, concentratie en een indrukwekkende structuur. Ze hebben een enorm rijpingspotentieel en ontwikkelen zich prachtig over de jaren. Critici zijn het erover eens: Château Pavie hoort bij de beste wijnen ter wereld. Niet alleen Robert Parker is enthousiast, ook andere internationale wijnrecensenten geven regelmatig scores van 95 punten en hoger.
Château Pavie kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een zorgvuldig geselecteerd aanbod van Château Pavie en andere topwijnen uit Saint-Émilion. Wij bewaren al onze flessen onder ideale omstandigheden in een professioneel geconditioneerd wijnpakhuis, zodat je altijd verzekerd bent van kwaliteit.
Bestel Château Pavie eenvoudig online of kom je wijn afhalen bij ons afhaalpunt in Dordrecht. Onze sommeliers adviseren je graag over bewaarpotentieel, serveertemperatuur en wijn-spijscombinaties.