Cave de Tain

Op de linkeroever van de Rhône, tussen Lyon en Valence, domineert de Hermitage-heuvel de appellatie Crozes-Hermitage. Van noord naar zuid spreiden de wijngaarden van Saint-Joseph, Cornas en Saint-Péray zich uit op terrassen, op de rechteroever.
Op hun vijf cru-wijngaarden, zoals in Collines Rhodaniennes, bieden de wijnbouwers van de Cave de Tain l'Hermitage een ongeëvenaarde verscheidenheid aan aanplantingen in de wijngaard, met toegang tot alle terroirs.

In de Cave de Tain zijn circa  370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.

Cave de Tain