2020 Cave de Tain Esprit de Granit Saint-Joseph

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
- Koop 6 voor 32,75 27,07 en bespaar 6%
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Syrah wijngaarden zijn gelegen in het noordelijke deel en op de rechteroever van het gebied van de Côtes du Rhône in de appelatie Saint-Jospeh. De stokken zijn aangeplant op terrassen op een bodem van graniet. De Cave de Tain Esprit de Granit Saint-Joseph heeft 18 maanden in nieuwe vaten van 400 liter (25%), 2e-jaars vaten, (35%), 3e-jaars vaten (30%) en 4e-jaars vaten (10%)
De Cave de Tain Esprit de Granit Saint-Joseph heeft In het glas een diep en briljant granaatrode kleur met aroma's van rijp zwart fruit, oosterse kruiden en zoethout, maar met de typische frisheid van de appellatie In de mond is de wijn pittig met de typiciteit van granietbodem. De tannines zijn zeer fijn en de afdronk is opmerkelijk persistent en zeer elegant.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
OVER CAVE DE TAIN
Zonder enige twijfel de top in de Hermitage en de Crozes Hermitage. In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%. Lees meer in de Tab: Wijnhuis
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Saint-Joseph |
Wijnhuis | Cave de Tain |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 90 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2021 - 2030
Aged in 35% new French oak (400-liter barrels), the 2018 Saint Joseph Esprit de Granit features scents of pencil shavings and crushed stone on the nose, accenting black cherries and spice. Medium to full-bodied on the palate, it's smooth and supple with terrific ripeness, fine-grained tannins and a lingering, licorice-tinged finish. Drink it over the next decade.
In a region most consumers associate with small family domaines, the Cave de Tain is the big kid on the block. Founded in 1933 by Gambert de Loche and now comprising approximately 300 members, it accounts for roughly half the production of Crozes-Hermitage and itself owns some 22 hectares of Hermitage. It now has growers representing all of the appellations in the Northern Rhône and does an admirable job turning those grapes into wine at its huge facility in Tain l'Hermitage. With the lineup recently reorganized and streamlined, most appellations offer a primary wine, Nobles Rives, and one or more "selections parcellaires," which are meant to showcase a particular terroir.
Published: May 13, 2021
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2020 - 2029
The 2017 Saint Joseph Esprit de Granit has turned out terrific. Hints of baking spices and pastry crust accent blueberries on the nose, with just enough cracked pepper to give it a savory edge. It's full-bodied and velvety in feel but refreshingly crisp, with hints of licorice on the lingering finish. Drink it over the course of the decade.
Published: Jan 31, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Cave de Tain St.-Joseph Selection Parcellaire Esprit de Granit 2020
Thursday, January 4, 2024
CountryFrance
RegionRhone Valley
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
90
A pleasant red with berries, mild spices and cured meat aromas on the nose. Medium body with round tannins. Fruity and supple with a juicy finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Power and Energy: The 2018 and 2017 Northern Rhônes (Apr 2020)
Saturated ruby. Lively dark scents are complicated by subtle spice, olive paste and floral accents. Seamless and broad on the palate, offering vibrant blackberry and cherry flavors that open up slowly with air. A sexy violet note comes up on the penetrating finish, which shows impressive tenacity and smooth, harmonious tannins. I find this wine to be pretty accessible already, as is the case with numerous wines from the vintage.
- By Josh Raynolds on March 2020
The wines from this quasi-co-op (I say “quasi” because all the wines are made from fruit crushed and fermented at the sprawling, highly modern Cave de Tain facility in Tain l’Hermitage) have never been better than they are today. No expense is spared, from a state-of-the-art optical grape sorter to highly specialized crushers and fermenters to aging foudres and barrels from France’s best tonneliers. Winemaking is overseen by the talented team of Xavier Frouin and Olivier Ciosi, and the range of offerings is vast, encompassing numerous bottlings from Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph (both red and white), Cornas and Saint-Péray. While the wines are usually quite polished, they’re by no means industrial or international in style. With few exceptions, alcohol levels are moderate and oak presence is understated. Wine lovers should be paying more attention to the work going on here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Op de linkeroever van de Rhône, tussen Lyon en Valence, domineert de Hermitage-heuvel de appellatie Crozes-Hermitage. Van noord naar zuid spreiden de wijngaarden van Saint-Joseph, Cornas en Saint-Péray zich uit op terrassen, op de rechteroever.
Op hun vijf cru-wijngaarden, zoals in Collines Rhodaniennes, bieden de wijnbouwers van de Cave de Tain l'Hermitage een ongeëvenaarde verscheidenheid aan aanplantingen in de wijngaard, met toegang tot alle terroirs.
In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.
De Syrah wijngaarden zijn gelegen in het noordelijke deel en op de rechteroever van het gebied van de Côtes du Rhône in de appelatie Saint-Jospeh. De stokken zijn aangeplant op terrassen op een bodem van graniet. De Cave de Tain Esprit de Granit Saint-Joseph heeft 18 maanden in nieuwe vaten van 400 liter (25%), 2e-jaars vaten, (35%), 3e-jaars vaten (30%) en 4e-jaars vaten (10%)
De Cave de Tain Esprit de Granit Saint-Joseph heeft In het glas een diep en briljant granaatrode kleur met aroma's van rijp zwart fruit, oosterse kruiden en zoethout, maar met de typische frisheid van de appellatie In de mond is de wijn pittig met de typiciteit van granietbodem. De tannines zijn zeer fijn en de afdronk is opmerkelijk persistent en zeer elegant.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
OVER CAVE DE TAIN
Zonder enige twijfel de top in de Hermitage en de Crozes Hermitage. In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%. Lees meer in de Tab: Wijnhuis
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Saint-Joseph |
Wijnhuis | Cave de Tain |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 90 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2021 - 2030
Aged in 35% new French oak (400-liter barrels), the 2018 Saint Joseph Esprit de Granit features scents of pencil shavings and crushed stone on the nose, accenting black cherries and spice. Medium to full-bodied on the palate, it's smooth and supple with terrific ripeness, fine-grained tannins and a lingering, licorice-tinged finish. Drink it over the next decade.
In a region most consumers associate with small family domaines, the Cave de Tain is the big kid on the block. Founded in 1933 by Gambert de Loche and now comprising approximately 300 members, it accounts for roughly half the production of Crozes-Hermitage and itself owns some 22 hectares of Hermitage. It now has growers representing all of the appellations in the Northern Rhône and does an admirable job turning those grapes into wine at its huge facility in Tain l'Hermitage. With the lineup recently reorganized and streamlined, most appellations offer a primary wine, Nobles Rives, and one or more "selections parcellaires," which are meant to showcase a particular terroir.
Published: May 13, 2021
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2020 - 2029
The 2017 Saint Joseph Esprit de Granit has turned out terrific. Hints of baking spices and pastry crust accent blueberries on the nose, with just enough cracked pepper to give it a savory edge. It's full-bodied and velvety in feel but refreshingly crisp, with hints of licorice on the lingering finish. Drink it over the course of the decade.
Published: Jan 31, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Cave de Tain St.-Joseph Selection Parcellaire Esprit de Granit 2020
Thursday, January 4, 2024
CountryFrance
RegionRhone Valley
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
90
A pleasant red with berries, mild spices and cured meat aromas on the nose. Medium body with round tannins. Fruity and supple with a juicy finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Power and Energy: The 2018 and 2017 Northern Rhônes (Apr 2020)
Saturated ruby. Lively dark scents are complicated by subtle spice, olive paste and floral accents. Seamless and broad on the palate, offering vibrant blackberry and cherry flavors that open up slowly with air. A sexy violet note comes up on the penetrating finish, which shows impressive tenacity and smooth, harmonious tannins. I find this wine to be pretty accessible already, as is the case with numerous wines from the vintage.
- By Josh Raynolds on March 2020
The wines from this quasi-co-op (I say “quasi” because all the wines are made from fruit crushed and fermented at the sprawling, highly modern Cave de Tain facility in Tain l’Hermitage) have never been better than they are today. No expense is spared, from a state-of-the-art optical grape sorter to highly specialized crushers and fermenters to aging foudres and barrels from France’s best tonneliers. Winemaking is overseen by the talented team of Xavier Frouin and Olivier Ciosi, and the range of offerings is vast, encompassing numerous bottlings from Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph (both red and white), Cornas and Saint-Péray. While the wines are usually quite polished, they’re by no means industrial or international in style. With few exceptions, alcohol levels are moderate and oak presence is understated. Wine lovers should be paying more attention to the work going on here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Op de linkeroever van de Rhône, tussen Lyon en Valence, domineert de Hermitage-heuvel de appellatie Crozes-Hermitage. Van noord naar zuid spreiden de wijngaarden van Saint-Joseph, Cornas en Saint-Péray zich uit op terrassen, op de rechteroever.
Op hun vijf cru-wijngaarden, zoals in Collines Rhodaniennes, bieden de wijnbouwers van de Cave de Tain l'Hermitage een ongeëvenaarde verscheidenheid aan aanplantingen in de wijngaard, met toegang tot alle terroirs.
In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.