Filteren

Pommard

“Er zijn geen geweldige wijnen; alleen grote flessen wijn ”, is een gezegde dat vaak wordt toegeschreven aan de wijnen van Bourgondië. En Hugh Johnson, in de zevende editie van de World Atlas of Wine, wijst erop dat: "Het is de moeite waard eraan te denken dat in Bourgondië de teler evenveel telt als de wijngaard"

Als u zich kunt herinneren om wijnen te zoeken die afkomstig zijn van Rugiens of Epenots, twee Premier Cru-wijngaarden in Pommard, is dat alles wat u moet weten - volgens Johnson. Maar wees niet bang om verder te gaan dan de waarschuwingen van de hoofdcriticus - er zijn 28 Premiers Crus in Pommard die wijnen hebben geproduceerd die absoluut even goed zijn als hun rivaliserende naburige Grand Cru, Corton. Interessant aan dit beroemde dorp is dat het zich in een gebied met voornamelijk witte wijn bevindt, dat van de Côte de Beaune.

Wat de productie betreft, is Pommard de op een na grootste wijnbenaming en een van de vier die rode Bourgondische wijn produceert van de ster Pinot Noir-druif. Druiven worden verbouwd op ijzerrijke kleigrond gevormd door de Dheune-beek die door het gebied stroomt. De resulterende wijnen worden beschouwd als krachtig en bedwelmend, met een merkbare tanninegrip. De nieuwe eikenhouten vaten die hier populair worden, geven de wijnen hints van zwarte peper, leer en chocolade. Fruitaroma's zijn net zo rijk aan rijpe pruimen en zwarte kersen. Het is het beste om deze wijnen een decennium veroudering te geven om echt in je glas te schitteren.

Pommard

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!