2020 Antoine Jobard Pommard

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | Pinot Noir |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2036 |
Op voorraad
8 items beschikbaar
Omschrijving
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.
In augustus 2019 kon Antoine de wijngaarden van Domaine André Mussy, een ooit bloeiend domein in Pommard, pachten. De wijngaarden zijn volledig biologisch en hebben nog nooit chemicaliën gezien, en Antoine heeft ruim vóór de oogst van 2019 veel tijd besteed aan het revitaliseren ervan – een inspanning die echt tot uiting komt in zijn briljante eerste poging met deze wijnstokken.
Antoine Jobard Pomaard is een 100% Pinot Noir uit het dorp Pommard in de Bourgogne in Frankrijk. Pommard staat bekend om zijn rustieke kracht, en Jobard benut die kracht, maar kan er een beetje glans aan toevoegen. Jobard's Pommard Village 2020 heeft tonen van donkere bessen, pruimen, kruiden en bloemblaadjes, gevolgd door een medium tot volle, meer gespierde en gestructureerde smaak dan zijn Beaune- en Volnay-wijnen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Pommard |
Wijnhuis | Antoine Jobard |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 90 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 90+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2045
A cuvée dominated by climat Petit Noizons, Jobard's 2020 Pommard Village exhibits notes of dark berries, plums, spices and petals, followed by a medium to full-bodied, more muscular and structured palate than his Beaune and Volnay wines.
Published: Jan 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
The Wine Advocate
RP 90
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2035
The 2020 Pommard offers up notes of sweet plums, orange rind, spices and peonies. Medium-bodied, supple and seamless, it's an elegant, perfumed wine of considerable charm and appeal.
One of Santenay's emerging talents, David Moreau took over some four hectares of his family's nine-hectare domaine in 2009, a share that he has augmented little by little ever since, arriving at a total of six today. He uses no herbicides and seeks to use treatments that are as innocuous as possible. Grapes are picked into small baskets, and reds see a gentle maceration with a certain proportion of whole bunch; whites are whole-cluster pressed and vinified in 300-liter barrels. In the cellar, Moreau feels he has found his personal style since 2013, emphasizing gentle extraction of tannin and pursuing structural elegance, at the same time hoping to produce wines that age. The style is delicate and charming, and the 2020 vintage has turned out very nicely.
Published: Aug 25, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2024 - 2034
From: Dance the Quickstep: Burgundy 2020 (Dec 2021)
The 2020 Pommard Village comes from three lieux-dits. The bouquet is very focused though not as forthcoming as the Montreveneaux, a light marine/seaweed scent in the background. The palate is medium-bodied with a mixture of red and black fruit, lightly spiced with a touch of white pepper and clove on the finish. You can feel the energy here. A Pommard Village from the top drawer.
- By Neal Martin on November 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.
In augustus 2019 kon Antoine de wijngaarden van Domaine André Mussy, een ooit bloeiend domein in Pommard, pachten. De wijngaarden zijn volledig biologisch en hebben nog nooit chemicaliën gezien, en Antoine heeft ruim vóór de oogst van 2019 veel tijd besteed aan het revitaliseren ervan – een inspanning die echt tot uiting komt in zijn briljante eerste poging met deze wijnstokken.
Antoine Jobard Pomaard is een 100% Pinot Noir uit het dorp Pommard in de Bourgogne in Frankrijk. Pommard staat bekend om zijn rustieke kracht, en Jobard benut die kracht, maar kan er een beetje glans aan toevoegen. Jobard's Pommard Village 2020 heeft tonen van donkere bessen, pruimen, kruiden en bloemblaadjes, gevolgd door een medium tot volle, meer gespierde en gestructureerde smaak dan zijn Beaune- en Volnay-wijnen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Pommard |
Wijnhuis | Antoine Jobard |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 90 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 90+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2045
A cuvée dominated by climat Petit Noizons, Jobard's 2020 Pommard Village exhibits notes of dark berries, plums, spices and petals, followed by a medium to full-bodied, more muscular and structured palate than his Beaune and Volnay wines.
Published: Jan 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
The Wine Advocate
RP 90
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2035
The 2020 Pommard offers up notes of sweet plums, orange rind, spices and peonies. Medium-bodied, supple and seamless, it's an elegant, perfumed wine of considerable charm and appeal.
One of Santenay's emerging talents, David Moreau took over some four hectares of his family's nine-hectare domaine in 2009, a share that he has augmented little by little ever since, arriving at a total of six today. He uses no herbicides and seeks to use treatments that are as innocuous as possible. Grapes are picked into small baskets, and reds see a gentle maceration with a certain proportion of whole bunch; whites are whole-cluster pressed and vinified in 300-liter barrels. In the cellar, Moreau feels he has found his personal style since 2013, emphasizing gentle extraction of tannin and pursuing structural elegance, at the same time hoping to produce wines that age. The style is delicate and charming, and the 2020 vintage has turned out very nicely.
Published: Aug 25, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2024 - 2034
From: Dance the Quickstep: Burgundy 2020 (Dec 2021)
The 2020 Pommard Village comes from three lieux-dits. The bouquet is very focused though not as forthcoming as the Montreveneaux, a light marine/seaweed scent in the background. The palate is medium-bodied with a mixture of red and black fruit, lightly spiced with a touch of white pepper and clove on the finish. You can feel the energy here. A Pommard Village from the top drawer.
- By Neal Martin on November 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault.