2019 Domaine Ballot-Millot Pommard 1er Cru Pézerolles

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2040 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
Gelegen in Meursault. Een prachtig familiedomein waar sinds de 17e eeuw de generaties elkaar opvolgen. Tegenwoordig staat Charles Ballot aan het roer. De nog jonge Charles Ballot nam het domaine in 2000 over van zijn vader Philippe. Zijn landgoed bestaat uit ongeveer 30 hectare. Voornamelijk Chardonnay uit beste terroirs uit Meursault en Chassagne Montrachtet, maar ook Pinot Noir uit Pommard, Volnay en Chassagne. Charles Ballot behoort tegenwoordig tot de absolute top van zijn regio. Traditie en innovatie zijn hier de sleutelwoorden. Charles heeft respect voor 'terroir', snoeit voor lagere opbrengsten en koestert zijn oude stokken. Ook investeert hij in moderne technieken en materialen om te zorgen voor de allerbeste kwaliteit. Hij werkt volgens de traditionele cultuur zoals een volledige vergisting op hout en lage rendementen. In de wijnkelder kiest hij voor een zachte, langzame persing en een trage vinificatie. Al zijn wijnen krijgen een volledige vergisting en rijpen op eiken gedurende 12 maanden. Hij gebruikt voor het grootste gedeelte oude vaten van 1 of 2 jaar. De weg naar volledige biologische teelt is inmiddels ingezet.
De 1er Cru Pézerolles is gelegen op een terrein van kalkhoudende leem en klei-kalkhoudende resten. In het glas toont het een heldere robijnrode kleur. In de neus toont het een grote aromatische zuiverheid, met bloemige aroma's die worden afgewisseld met aroma's die doen denken aan kleine rode en zwarte bessen. In de mond is hij perfect uitgebalanceerd, fijn en elegant, met een groot gevoel van zachtheid ondanks de uitstekende structuur. Uitstekend bij gerechten op basis van rood vlees of wild. Perfect ook bij verschillende soorten oude kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Pommard |
Wijnhuis | Domaine Ballot-Millot |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2037
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
13th Feb 2020
Source
February 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Pommard 1er Cru Pézerolles is also showing well, displaying scents of raspberries, plums, spices, peonies and raw cocoa. On the palate, it's medium to full-bodied, satiny and nicely concentrated, with lively acids, suave tannins and a sapid core of fruit.
This was my first visit to Domaine Ballot-Millot, where Charles Ballot is producing serious wines, old-fashioned in the best sense, that deserve to be better known. Ballot told me that he generally presses whole bunches without crushing, his press cycle lasting three-and-a-half hours with some 15 rotations. Débourbage is brief to non-existent, and the wines go to barrel without addition of yeasts, enzymes or anything else. After 12 months in wood (from Tonnelleries Damy and Billon), they are fined in the event of any protein instability and remain in tank to digest any dissolved oxygen before bottling in January or February. The result is textural, structured wines with lovely cut and concentration that often display a gently reductive personality. Everything I tasted comes recommended.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Gelegen in Meursault. Een prachtig familiedomein waar sinds de 17e eeuw de generaties elkaar opvolgen. Tegenwoordig staat Charles Ballot aan het roer. De nog jonge Charles Ballot nam het domaine in 2000 over van zijn vader Philippe. Zijn landgoed bestaat uit ongeveer 30 hectare. Voornamelijk Chardonnay uit beste terroirs uit Meursault en Chassagne Montrachet, maar ook Pinot Noir uit Pommard, Volnay en Chassagne. Charles Ballot behoort tegenwoordig tot de absolute top van zijn regio.
Traditie en innovatie zijn hier de sleutelwoorden. Charles heeft respect voor 'terroir', snoeit voor lagere opbrengsten en koestert zijn oude stokken. Ook investeert hij in moderne technieken en materialen om te zorgen voor de allerbeste kwaliteit. Hij werkt volgens de traditionele cultuur zoals een volledige vergisting op hout en lage rendementen. In de wijnkelder kiest hij voor een zachte, langzame persing en een trage vinificatie. Al zijn wijnen krijgen een volledige vergisting en rijpen op eiken gedurende 12 maanden. Hij gebruikt voor het grootste gedeelte oude vaten van 1 of 2 jaar. De weg naar volledige biologische teelt is inmiddels ingezet.
Gelegen in Meursault. Een prachtig familiedomein waar sinds de 17e eeuw de generaties elkaar opvolgen. Tegenwoordig staat Charles Ballot aan het roer. De nog jonge Charles Ballot nam het domaine in 2000 over van zijn vader Philippe. Zijn landgoed bestaat uit ongeveer 30 hectare. Voornamelijk Chardonnay uit beste terroirs uit Meursault en Chassagne Montrachtet, maar ook Pinot Noir uit Pommard, Volnay en Chassagne. Charles Ballot behoort tegenwoordig tot de absolute top van zijn regio. Traditie en innovatie zijn hier de sleutelwoorden. Charles heeft respect voor 'terroir', snoeit voor lagere opbrengsten en koestert zijn oude stokken. Ook investeert hij in moderne technieken en materialen om te zorgen voor de allerbeste kwaliteit. Hij werkt volgens de traditionele cultuur zoals een volledige vergisting op hout en lage rendementen. In de wijnkelder kiest hij voor een zachte, langzame persing en een trage vinificatie. Al zijn wijnen krijgen een volledige vergisting en rijpen op eiken gedurende 12 maanden. Hij gebruikt voor het grootste gedeelte oude vaten van 1 of 2 jaar. De weg naar volledige biologische teelt is inmiddels ingezet.
De 1er Cru Pézerolles is gelegen op een terrein van kalkhoudende leem en klei-kalkhoudende resten. In het glas toont het een heldere robijnrode kleur. In de neus toont het een grote aromatische zuiverheid, met bloemige aroma's die worden afgewisseld met aroma's die doen denken aan kleine rode en zwarte bessen. In de mond is hij perfect uitgebalanceerd, fijn en elegant, met een groot gevoel van zachtheid ondanks de uitstekende structuur. Uitstekend bij gerechten op basis van rood vlees of wild. Perfect ook bij verschillende soorten oude kazen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Pommard |
Wijnhuis | Domaine Ballot-Millot |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
90
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2037
Reviewed by
William Kelley
Issue Date
13th Feb 2020
Source
February 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Pommard 1er Cru Pézerolles is also showing well, displaying scents of raspberries, plums, spices, peonies and raw cocoa. On the palate, it's medium to full-bodied, satiny and nicely concentrated, with lively acids, suave tannins and a sapid core of fruit.
This was my first visit to Domaine Ballot-Millot, where Charles Ballot is producing serious wines, old-fashioned in the best sense, that deserve to be better known. Ballot told me that he generally presses whole bunches without crushing, his press cycle lasting three-and-a-half hours with some 15 rotations. Débourbage is brief to non-existent, and the wines go to barrel without addition of yeasts, enzymes or anything else. After 12 months in wood (from Tonnelleries Damy and Billon), they are fined in the event of any protein instability and remain in tank to digest any dissolved oxygen before bottling in January or February. The result is textural, structured wines with lovely cut and concentration that often display a gently reductive personality. Everything I tasted comes recommended.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Gelegen in Meursault. Een prachtig familiedomein waar sinds de 17e eeuw de generaties elkaar opvolgen. Tegenwoordig staat Charles Ballot aan het roer. De nog jonge Charles Ballot nam het domaine in 2000 over van zijn vader Philippe. Zijn landgoed bestaat uit ongeveer 30 hectare. Voornamelijk Chardonnay uit beste terroirs uit Meursault en Chassagne Montrachet, maar ook Pinot Noir uit Pommard, Volnay en Chassagne. Charles Ballot behoort tegenwoordig tot de absolute top van zijn regio.
Traditie en innovatie zijn hier de sleutelwoorden. Charles heeft respect voor 'terroir', snoeit voor lagere opbrengsten en koestert zijn oude stokken. Ook investeert hij in moderne technieken en materialen om te zorgen voor de allerbeste kwaliteit. Hij werkt volgens de traditionele cultuur zoals een volledige vergisting op hout en lage rendementen. In de wijnkelder kiest hij voor een zachte, langzame persing en een trage vinificatie. Al zijn wijnen krijgen een volledige vergisting en rijpen op eiken gedurende 12 maanden. Hij gebruikt voor het grootste gedeelte oude vaten van 1 of 2 jaar. De weg naar volledige biologische teelt is inmiddels ingezet.