Filteren

Nero dAvola

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 11

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Nero d’Avola druif

De Nero d'Avola is voor het wijngebied Sicilië veruit de belangrijkste blauwe druif. Zij is vernoemd naar de plaats Avola dat in het zuiden van Sicilië ligt. 

Aroma‘s in Nero d’Avola druiven

Pepertje

Nero d’Avola

De Nero d’Avola is een blauwe druif die ook wel bekend staat onder de naam Calabrese. Calabrese is afgeleid van het Griekse woord Kalavisi, wat “goede druif” betekent. Een typerende naam voor deze lekkere druif. De nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië en één van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië, worden de wijnen wel vergeleken met de shirazdruif.

In de kalkrijke vlaktes van Sicilië is de Nero d’Avola erg aanwezig. Deze druif wordt als beste blauwe druif van Sicilië gezien.

Ook bij deze druif zijn er verscheidene theorieën. Een hiervan is dat de Nero d’Avola in verband staat met de Syrah. Qua blad en druifvorm zijn er zeker overeenkomsten. Echter zijn er mensen die deze theorie tegenspreken omdat er teveel verschillen zijn met de aroma’s.

De Nero d’Avola wordt niet gebruikt voor een specifieke wijn. Er worden gemakkelijke fruitige wijnen mee gemaakt, maar ook rosé wijnen en zelfs zeer complexe wijnen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!