2020 Rapitala Hugonis

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , Nero dAvola |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Siciliƫ. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.
De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Siciliƫ doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest. Dit is wat je noemt een Siciliaan van wereldklasse. De Hugonis is een blend van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Nero d'Avola van een uitstekende vintage op Siciliƫ. Dit is een donker verzadigde wijn met gedurfde fruitlagen en veel donkere moerbei, bramen, leer, kruiden, zwarte olijven en vochtige pruimtabak. De wijn vertoont rijpheid, maar er is een zorgvuldig evenwicht hier met een fruitige zuurgraad. De Hugonis biedt de zachte en sappige structuur van Cabernet Sauvignon met aroma's die herinneren aan de warme zomerbries op Siciliƫ die aroma's van wilde venkel en zeezout. Er werden ongeveer 8.000 flessen gemaakt.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Sicilie |
Wijnhuis | Rapitala |
Druif | Cabernet Sauvignon, Nero dAvola |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93 - 2019 vintage
Release Price:
$52
Drink Date: 2023 - 2030
A 50-50 blend of Cabernet Sauvignon and Nero d'Avola, the 2019 Sicilia Hugonis (packaged in a heavy glass bottle) is dark, sweet, rich and nicely concentrated. The bouquet offers opulent fruit tones with blackberry preserves and dark cherry confit. There is plenty of dark spice, cinnamon and sweet tobacco thanks to the use of both barrique (for the French grape) and botte (for the Sicilian variety). The tannins are soft, and there is a moment of thinness on the mid-palate, but the wine does not lack for structure. You could pair it with Sicilian veal involtini stuffed with bread crumbs, garlic and Pecorino cheese. Production is 6,000 bottles.
Tenuta RapitalĆ has recently revisited some of its label designs and has added a few certified organic wines to the portfolio. In fact, this estate has been making organic wines for a number of years already. The entire estate covers 260 hectares of land in Camporeale (in Palermo province) with 180 hectares of vines, ranging from 300 to 600 meters in elevation. The lower areas see clay soils, and the higher vineyards are characterized by sandy soils.
Published: May 11, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Siciliƫ. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis. De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Siciliƫ doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.
Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Siciliƫ. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.
De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Siciliƫ doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest. Dit is wat je noemt een Siciliaan van wereldklasse. De Hugonis is een blend van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Nero d'Avola van een uitstekende vintage op Siciliƫ. Dit is een donker verzadigde wijn met gedurfde fruitlagen en veel donkere moerbei, bramen, leer, kruiden, zwarte olijven en vochtige pruimtabak. De wijn vertoont rijpheid, maar er is een zorgvuldig evenwicht hier met een fruitige zuurgraad. De Hugonis biedt de zachte en sappige structuur van Cabernet Sauvignon met aroma's die herinneren aan de warme zomerbries op Siciliƫ die aroma's van wilde venkel en zeezout. Er werden ongeveer 8.000 flessen gemaakt.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Sicilie |
Wijnhuis | Rapitala |
Druif | Cabernet Sauvignon, Nero dAvola |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 93 - 2019 vintage
Release Price:
$52
Drink Date: 2023 - 2030
A 50-50 blend of Cabernet Sauvignon and Nero d'Avola, the 2019 Sicilia Hugonis (packaged in a heavy glass bottle) is dark, sweet, rich and nicely concentrated. The bouquet offers opulent fruit tones with blackberry preserves and dark cherry confit. There is plenty of dark spice, cinnamon and sweet tobacco thanks to the use of both barrique (for the French grape) and botte (for the Sicilian variety). The tannins are soft, and there is a moment of thinness on the mid-palate, but the wine does not lack for structure. You could pair it with Sicilian veal involtini stuffed with bread crumbs, garlic and Pecorino cheese. Production is 6,000 bottles.
Tenuta RapitalĆ has recently revisited some of its label designs and has added a few certified organic wines to the portfolio. In fact, this estate has been making organic wines for a number of years already. The entire estate covers 260 hectares of land in Camporeale (in Palermo province) with 180 hectares of vines, ranging from 300 to 600 meters in elevation. The lower areas see clay soils, and the higher vineyards are characterized by sandy soils.
Published: May 11, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Siciliƫ. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis. De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Siciliƫ doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.