Filteren

Catalayud (Appelatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Catalayud is een oud wijnbouwgebied. Reeds in de Romeinse tijd werd wijnbouw in dit gebied bedreven en later was dit gebeid ooit een Moors bolwerk. In 1998 werd in de 12e-eeuwse wijnkelders van het Piedra Klooster (Monasterio de Piedra) het ‘Museo de Vino de Calatayud’ (Wijnmuseum van Calatayud) geopend. De kelders zijn volledig gerestaureerd en laten de geschiedenis van de lokale wijngaarden en bodega's zien.  De D.O. Calatayud grenst in het oosten aan de D.O. Cariñena en in het westen aan het district Soria. De wijngaarden lopen van de zuidkant van de Sierra de la Virgen naar beneden en liggen op hoogtes van 550m tot 880m. De meeste wijngaarden liggen op een gezonde, poreuze bodem met een hoog kalksteengehalte. De grond is kiezelig, los en heeft een lage voedingswaarde. De zijrivieren van de Ebro, waaronder de Jalon, de Jiloca en andere kleine rivieren vormen het waterkundig netwerk.

Catalayud heeft een continentaal klimaat dat typerend is voor de wijnbouwgebieden in Aragon. De zomertemperatuur is mild en wordt zo gehouden door de wind die vanuit de Sierra de la Virgen door de wijngaarden blaast. De enorme temperatuurverschillen tussen dag en nacht, vooral tijdens de rijpingsperiode, zijn van grote invloed op de druiven. Deze kennen een opmerkelijke balans tussen zuren en alcohol, waardoor unieke wijnen ontstaan. De hoeveelheid regen per jaar varieert van 300 tot 550 mm, afhankelijk van de locatie van de wijngaard. In sommige jaren veroorzaken vorst en storm, die zeer gebruikelijk zijn in dit gebied, behoorlijk wat problemen.

Er zijn behoorlijk veel druivensoorten die op de toegestane lijst van Calatayud DO staan. Ruim 80% van de aanplant in het wijngbid Catalayud bestaat uit rode druiven, met als belangrijkst druifsoort de Garnacha tinta. Naast de traditionele Garnacha tinta, Mazuela, Viura en Garnacha blanca staan er ook geïmporteerde soorten op. Opnieuw aangeplante Tempranillo neemt op dit moment 15-20% van de wijngaarden in beslag en de meest innovatieve wijnbouwers experimenteren ook met Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!