2024 Paul Mas Le Marcel Gris de Gris Rural Couture Rosé

Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côtes du Roussillon |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2026 |
- Koop 3 voor 8,95 7,40 en bespaar 12%
- Koop 6 voor 8,45 6,98 en bespaar 17%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
Een 'Marcel' is Frans voor een mouwloos hemd. Net zoals het hemd is de Le Marcel Gris de Gris Rosé van Domaines Paul Mas relaxed, recht-voor-z'n-raap en zomers. Elke fles Le Marcel heeft een etiket in de vorm van een hemd. Er zijn zes verschillende ontwerpen voor de hemden: van Tie-Dye, tot Californian Sunset tot Marinière-streepjes. Elke doos bevat een willekeurige mix van hemden. Hoe leuk is dat?!
De Le Marcel Gris de Gris Rosé 2020 is afkomstig van wijngaarden in een drooggevallen lagune, met veel klei en kalksteen. Het is een 100% Grenache Gris. De wijnstokken zijn zo'n 20 jaar oud. Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld. Na een korte schilweking (om kleur te onttrekken) worden de druiven geperst en vergist. De wijn rijpt drie maanden in stalen tanks op de gistcellen (sur lie), die voor extra romigheid en complexiteit zorgen. In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze zoals vele zuid-franse en Provence Rosé's.In de neus is de wijn levendig, expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris, mooi fruitig en is perfect op het terras, als aperitief of als begeleider bij een charcuterieplank, maar ook bij een Indiase curry.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Salade van watermeloen, feta en munt
De sappige frisheid van watermeloen en de zoute toets van feta sluiten mooi aan bij de fruitige en verkwikkende zuren van de rosé. -
Gegrilde zalm met citroen en dille
De milde vettigheid van zalm wordt mooi doorgesneden door de frisse zuren van de wijn, terwijl de citrusaroma’s elkaar versterken. -
Tabouleh met granaatappel en verse kruiden
De kruidigheid en de lichte zuren van dit gerecht vinden een fijne balans met het florale karakter van de rosé. -
Kipspiesjes met citroenrasp en sumak
De lichte specerijen en het geroosterde karakter van de kip sluiten aan bij de kruidige ondertonen en fruitigheid van de wijn. -
Tartaar van tonijn met sesam en avocado
De romige textuur van de avocado en het umami-profiel van de tonijn worden mooi verfrist door het levendige karakter van deze rosé. -
Gerookte eendenborst met frambozenvinaigrette en veldsla
De subtiele rooksmaak van de eend en het zoetzure element van de vinaigrette versterken de diepgang van de wijn zonder haar elegantie te overschaduwen.
Specificaties
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Côtes du Roussillon |
Wijnhuis | Paul Mas |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.
Een combinatie van wijn maken zoals dat in de Nieuwe Wereld gebeurt en vertrouwen op de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven, met het oog scherp gericht op kwaliteit, dat is waar 'Les Domaines Paul Mas' voor staat. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.
Toen Jean Claude Mas startte met het wijnmaken heeft hij zich direct helemaal eigen gemaakt in de wereld van de wijnbouw. Van de manieren van snoeien tot oogsten bij optimale rijpheid, met een open blik en vol passie ging hij onvermoeibaar aan het werk om iedere wijngaard nog verder te verbeteren. Jean Claude heeft een hekel aan chemische producten en heeft deze dus al jaren geleden in de ban gedaan. Zijn wijngaarden worden bewerkt met minimale interventie, en het merendeel wordt geheel biologisch bewerkt, zelfs ook de wijngaarden die (nog) geen certificatie hebben. Jean Claude Mas mag ook graag wat experimenteren. Hij onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe, sterke druivenrassen waarbij behandeling niet nodig is zoals Prior en Souvignier Gris. Ook irrigatie staat hoog op het prioriteitenlijstje van Jean Claude. Daarom werkt hij nu aan een nieuwe vorm van irrigatie, samen met irrigatie bedrijf Netafim, het belangrijkste irrigatie bedrijf ter wereld. Samen experimenteren zij momenteel in een Syrah-wijngaard met een irrigatiesysteem dat met hoge nauwkeurigheid de juiste hoeveelheid water kan toedienen.
De opmars van Domaines Paul Mas is toch wel echt een succesverhaal te noemen. De afgelopen 20 jaar groeit het wijnhuis van 35 naar maar liefst 850 hectare aan wijngaarden, die verspreid zijn over 15 verschillende domaines. Ieder jaar worden er zo'n 22 miljoen flessen geproduceerd, en deze worden in meer dan 70 landen wereldwijd verkocht.
Lees mee met een klein stukje historie vol dynamiek en ambitie over de huidige eigenaar en oprichter Jean Claude Mas, die nog altijd op zoek blijft naar uitdagingen en nieuwe innovaties. Ongeveer 20 jaar geleden erft Jean Claude 35 hectare van zijn vader en maakt hij zijn eerste wijnen. Het bleek het startschot te zijn naar veel meer...
2002: Jean Claude koopt Domaine Astruc. Tot die tijd werkte Jean Claude met gekochte druiven waarvan hij in zijn zo geliefde stijl -de moderne stijl- wijnen maakt.
2005: Lancering van de wijn-range 'Arrogant Frog' (herkenbaar aan de kikker met de Franse baret). Deze nieuwe, humorvolle, range wordt internationaal zeer gewaardeerd en blijkt een daverend succes.
2006: De aankoop van domaines Les Tannes en Teramas Astruc. In de hierop volgende jaren volgen er nog veel meer aankopen en worden er nieuwe wijngaarden aangeplant in prachtige terroirs, volgens innovatieve en biologische principes.
2011: Introductie 'Le Luxe Rural' beter bekend als de lijfspreuk van Jean Claude. De betekenis is ‘landelijke luxe’ waarbij wijn en producten van lokale afkomst centraal staan. In dit jaar wordt in navolging daarop ook nog eens het bijzondere restaurant Côté Mas geopend dat pal tussen de wijngaarden ligt.
2014: Introductie 'Signed by Jean Claude Mas'. Vanaf die tijd werd de handtekening van Jean Claude op het etiket van iedere fles toegevoegd. Jean Claude zei hierover: "Het duurde me 15 jaar om alle aspecten van het wijnmaken onder de knie te krijgen: van het bewerken van de wijngaarden tot de vinificatie, de marketing en het eindproduct. Vanaf dat moment voelde het juist om mijn handtekening op de flessen toe te voegen.”
2018: Oprichting Clos Astélia. Dit domein is voor Jean Claude een droom die uitkomt. Het 13 hectare tellende domein beschikt over de allernieuwste faciliteiten en wordt omringd door de meest prachtige terroirs.
2019: In de jaren 2010-2019 worden er diverse nieuwe domaines, in verschillende terroirs aangekocht. Jean Claude is grensverleggend bezig! Zo koopt hij in de Roussillon het schitterende Château Lauriga. Bij de zoektocht naar nieuwe domaines heeft Jean Claude altijd 2 soorten domaines voor ogen: wijnhuizen waar prachtige wijnen gemaakt kunnen worden met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, denk aan Domaine Astruc. En daarnaast domaines met wijngaarden in de meest bijzondere terroirs van de Languedoc-Roussillon, zoals bijvoorbeeld Château Lauriga in Roussillon.
Het doel is altijd geweest om de meest bijzondere terroirs van Languedoc-Roussillon in de spotlight te zetten voor het grote publiek door traditie te verbinden met een moderne manier van maken.
2020: Dit is het jaar van de top-cuvées die terroir-georiënteerd zijn. Jean Claude selecteert zijn mooiste terroirs en maakt daarvan een serie top-cuvées die het beste van de Languedoc laten zien, zoals de Laurinya en Clos Astélia.
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
Een 'Marcel' is Frans voor een mouwloos hemd. Net zoals het hemd is de Le Marcel Gris de Gris Rosé van Domaines Paul Mas relaxed, recht-voor-z'n-raap en zomers. Elke fles Le Marcel heeft een etiket in de vorm van een hemd. Er zijn zes verschillende ontwerpen voor de hemden: van Tie-Dye, tot Californian Sunset tot Marinière-streepjes. Elke doos bevat een willekeurige mix van hemden. Hoe leuk is dat?!
De Le Marcel Gris de Gris Rosé 2020 is afkomstig van wijngaarden in een drooggevallen lagune, met veel klei en kalksteen. Het is een 100% Grenache Gris. De wijnstokken zijn zo'n 20 jaar oud. Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld. Na een korte schilweking (om kleur te onttrekken) worden de druiven geperst en vergist. De wijn rijpt drie maanden in stalen tanks op de gistcellen (sur lie), die voor extra romigheid en complexiteit zorgen. In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze zoals vele zuid-franse en Provence Rosé's.In de neus is de wijn levendig, expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris, mooi fruitig en is perfect op het terras, als aperitief of als begeleider bij een charcuterieplank, maar ook bij een Indiase curry.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Salade van watermeloen, feta en munt
De sappige frisheid van watermeloen en de zoute toets van feta sluiten mooi aan bij de fruitige en verkwikkende zuren van de rosé. -
Gegrilde zalm met citroen en dille
De milde vettigheid van zalm wordt mooi doorgesneden door de frisse zuren van de wijn, terwijl de citrusaroma’s elkaar versterken. -
Tabouleh met granaatappel en verse kruiden
De kruidigheid en de lichte zuren van dit gerecht vinden een fijne balans met het florale karakter van de rosé. -
Kipspiesjes met citroenrasp en sumak
De lichte specerijen en het geroosterde karakter van de kip sluiten aan bij de kruidige ondertonen en fruitigheid van de wijn. -
Tartaar van tonijn met sesam en avocado
De romige textuur van de avocado en het umami-profiel van de tonijn worden mooi verfrist door het levendige karakter van deze rosé. -
Gerookte eendenborst met frambozenvinaigrette en veldsla
De subtiele rooksmaak van de eend en het zoetzure element van de vinaigrette versterken de diepgang van de wijn zonder haar elegantie te overschaduwen.
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Côtes du Roussillon |
Wijnhuis | Paul Mas |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.
Een combinatie van wijn maken zoals dat in de Nieuwe Wereld gebeurt en vertrouwen op de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven, met het oog scherp gericht op kwaliteit, dat is waar 'Les Domaines Paul Mas' voor staat. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.
Toen Jean Claude Mas startte met het wijnmaken heeft hij zich direct helemaal eigen gemaakt in de wereld van de wijnbouw. Van de manieren van snoeien tot oogsten bij optimale rijpheid, met een open blik en vol passie ging hij onvermoeibaar aan het werk om iedere wijngaard nog verder te verbeteren. Jean Claude heeft een hekel aan chemische producten en heeft deze dus al jaren geleden in de ban gedaan. Zijn wijngaarden worden bewerkt met minimale interventie, en het merendeel wordt geheel biologisch bewerkt, zelfs ook de wijngaarden die (nog) geen certificatie hebben. Jean Claude Mas mag ook graag wat experimenteren. Hij onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe, sterke druivenrassen waarbij behandeling niet nodig is zoals Prior en Souvignier Gris. Ook irrigatie staat hoog op het prioriteitenlijstje van Jean Claude. Daarom werkt hij nu aan een nieuwe vorm van irrigatie, samen met irrigatie bedrijf Netafim, het belangrijkste irrigatie bedrijf ter wereld. Samen experimenteren zij momenteel in een Syrah-wijngaard met een irrigatiesysteem dat met hoge nauwkeurigheid de juiste hoeveelheid water kan toedienen.
De opmars van Domaines Paul Mas is toch wel echt een succesverhaal te noemen. De afgelopen 20 jaar groeit het wijnhuis van 35 naar maar liefst 850 hectare aan wijngaarden, die verspreid zijn over 15 verschillende domaines. Ieder jaar worden er zo'n 22 miljoen flessen geproduceerd, en deze worden in meer dan 70 landen wereldwijd verkocht.
Lees mee met een klein stukje historie vol dynamiek en ambitie over de huidige eigenaar en oprichter Jean Claude Mas, die nog altijd op zoek blijft naar uitdagingen en nieuwe innovaties. Ongeveer 20 jaar geleden erft Jean Claude 35 hectare van zijn vader en maakt hij zijn eerste wijnen. Het bleek het startschot te zijn naar veel meer...
2002: Jean Claude koopt Domaine Astruc. Tot die tijd werkte Jean Claude met gekochte druiven waarvan hij in zijn zo geliefde stijl -de moderne stijl- wijnen maakt.
2005: Lancering van de wijn-range 'Arrogant Frog' (herkenbaar aan de kikker met de Franse baret). Deze nieuwe, humorvolle, range wordt internationaal zeer gewaardeerd en blijkt een daverend succes.
2006: De aankoop van domaines Les Tannes en Teramas Astruc. In de hierop volgende jaren volgen er nog veel meer aankopen en worden er nieuwe wijngaarden aangeplant in prachtige terroirs, volgens innovatieve en biologische principes.
2011: Introductie 'Le Luxe Rural' beter bekend als de lijfspreuk van Jean Claude. De betekenis is ‘landelijke luxe’ waarbij wijn en producten van lokale afkomst centraal staan. In dit jaar wordt in navolging daarop ook nog eens het bijzondere restaurant Côté Mas geopend dat pal tussen de wijngaarden ligt.
2014: Introductie 'Signed by Jean Claude Mas'. Vanaf die tijd werd de handtekening van Jean Claude op het etiket van iedere fles toegevoegd. Jean Claude zei hierover: "Het duurde me 15 jaar om alle aspecten van het wijnmaken onder de knie te krijgen: van het bewerken van de wijngaarden tot de vinificatie, de marketing en het eindproduct. Vanaf dat moment voelde het juist om mijn handtekening op de flessen toe te voegen.”
2018: Oprichting Clos Astélia. Dit domein is voor Jean Claude een droom die uitkomt. Het 13 hectare tellende domein beschikt over de allernieuwste faciliteiten en wordt omringd door de meest prachtige terroirs.
2019: In de jaren 2010-2019 worden er diverse nieuwe domaines, in verschillende terroirs aangekocht. Jean Claude is grensverleggend bezig! Zo koopt hij in de Roussillon het schitterende Château Lauriga. Bij de zoektocht naar nieuwe domaines heeft Jean Claude altijd 2 soorten domaines voor ogen: wijnhuizen waar prachtige wijnen gemaakt kunnen worden met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, denk aan Domaine Astruc. En daarnaast domaines met wijngaarden in de meest bijzondere terroirs van de Languedoc-Roussillon, zoals bijvoorbeeld Château Lauriga in Roussillon.
Het doel is altijd geweest om de meest bijzondere terroirs van Languedoc-Roussillon in de spotlight te zetten voor het grote publiek door traditie te verbinden met een moderne manier van maken.
2020: Dit is het jaar van de top-cuvées die terroir-georiënteerd zijn. Jean Claude selecteert zijn mooiste terroirs en maakt daarvan een serie top-cuvées die het beste van de Languedoc laten zien, zoals de Laurinya en Clos Astélia.