2022 Chateau Pesquie Quintessence Blanc
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
- Koop 3 voor 23,95 19,79 en bespaar 4%
- Koop 6 voor 22,95 18,97 en bespaar 8%
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De Ventoux Quintessence Blanc s een blend van 80% eiken vat gegiste Roussanne en 20% RVS tankgegiste Clairette. Fijne tonen van potloodkrullen accentueren honingzoete ananas in deze medium tot volle wijn die rond en rijk in de mond is. Droge toast en gegrilde ananastonen verschijnen in de neus van dit frisse, medium-bodied aanbod, dat strak en geconcentreerd blijft. De wijn is geweldig in evenwicht door heldere zuren en hints van citroen- en limoenschil op de lange, overheerlijke afdronk.
Quintessence’ is een topklasse witte wijn van Chateau Pesquié - de wijn heeft 92-94/100 (2019) Parkerpunten gekregen en is biologisch gecertificeerd.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Château Pesquie |
Druif | Clairette, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!
Omschrijving
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De Ventoux Quintessence Blanc s een blend van 80% eiken vat gegiste Roussanne en 20% RVS tankgegiste Clairette. Fijne tonen van potloodkrullen accentueren honingzoete ananas in deze medium tot volle wijn die rond en rijk in de mond is. Droge toast en gegrilde ananastonen verschijnen in de neus van dit frisse, medium-bodied aanbod, dat strak en geconcentreerd blijft. De wijn is geweldig in evenwicht door heldere zuren en hints van citroen- en limoenschil op de lange, overheerlijke afdronk.
Quintessence’ is een topklasse witte wijn van Chateau Pesquié - de wijn heeft 92-94/100 (2019) Parkerpunten gekregen en is biologisch gecertificeerd.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Château Pesquie |
Druif | Clairette, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!