2022 Chateau Pesquie Quintessence Blanc BIO

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , Roussane |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
- Koop 3 voor 23,95 19,79 en bespaar 4%
- Koop 6 voor 22,95 18,97 en bespaar 8%
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Omschrijving
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De Ventoux Quintessence Blanc s een blend van 80% eiken vat gegiste Roussanne en 20% RVS tankgegiste Clairette. Fijne tonen van potloodkrullen accentueren honingzoete ananas in deze medium tot volle wijn die rond en rijk in de mond is. Droge toast en gegrilde ananastonen verschijnen in de neus van dit frisse, medium-bodied aanbod, dat strak en geconcentreerd blijft. De wijn is geweldig in evenwicht door heldere zuren en hints van citroen- en limoenschil op de lange, overheerlijke afdronk.
Quintessence’ is een topklasse witte wijn van Chateau Pesquié - de wijn heeft 92-94/100 (2019) Parkerpunten gekregen en is biologisch gecertificeerd.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Clairette, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91
Release Price
NA
Drink Date
2021 - 2025
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
A blend of 80% Roussanne (fermented and matured in demi-muids) and 20% Clairette (fermented and matured in tank), the 2019 Ventoux Quintessence Blanc comes across as a bit tight, taut and oaky—it appears to need some time to relax and allow the pineapple, pear and white peach notes to come through. It's medium-bodied and silky, with the potential to drink well for up to five years.
Château Pesquié is one of the great estates of the Ventoux, and thanks to the indefatigable efforts of Frédéric Chaudière, the wines are widely distributed around the globe. For many consumers, this this be the entry point to Ventoux, so it's important that the wines represent the region well—thankfully, they do. With Frédéric recently being elected head of the appellation, expect more visibility for this underrated region. While Fred is the globetrotting marketer, his brother Alexandre handles the viticulture and winemaking at the estate, whose impressive chateau nestles in the bucolic countryside above the small village of Mormoiron.
This year, because of COVID-related travel restrictions, we chatted via video link instead of at the property. Fred is high on the quality of the 2019s, calling the year, "A bit of a mystery. Fresh, dense, but elegant." Compared to 2017 (spring frost, then a dry summer) and 2018 (challenged by spring rains and mildew), he considers the 2019 vintage "pretty easy."
"We had a great spring, with some water in the soil, then a very hot end of June. There was a moment in July when we thought we'd have a blockage, but then it rained around August 10, followed by cool nights, and there is a freshness in the wines. September had perfect conditions for harvest."
I've included my reviews from last summer's trip to the region, as many of those wines are still likely to be on retail shelves and they show the estate's commitment to quality, with the 2018s being very strong. These are well-made wines that continue to offer solid value to consumers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De Ventoux Quintessence Blanc s een blend van 80% eiken vat gegiste Roussanne en 20% RVS tankgegiste Clairette. Fijne tonen van potloodkrullen accentueren honingzoete ananas in deze medium tot volle wijn die rond en rijk in de mond is. Droge toast en gegrilde ananastonen verschijnen in de neus van dit frisse, medium-bodied aanbod, dat strak en geconcentreerd blijft. De wijn is geweldig in evenwicht door heldere zuren en hints van citroen- en limoenschil op de lange, overheerlijke afdronk.
Quintessence’ is een topklasse witte wijn van Chateau Pesquié - de wijn heeft 92-94/100 (2019) Parkerpunten gekregen en is biologisch gecertificeerd.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Clairette, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
Rating
91
Release Price
NA
Drink Date
2021 - 2025
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
A blend of 80% Roussanne (fermented and matured in demi-muids) and 20% Clairette (fermented and matured in tank), the 2019 Ventoux Quintessence Blanc comes across as a bit tight, taut and oaky—it appears to need some time to relax and allow the pineapple, pear and white peach notes to come through. It's medium-bodied and silky, with the potential to drink well for up to five years.
Château Pesquié is one of the great estates of the Ventoux, and thanks to the indefatigable efforts of Frédéric Chaudière, the wines are widely distributed around the globe. For many consumers, this this be the entry point to Ventoux, so it's important that the wines represent the region well—thankfully, they do. With Frédéric recently being elected head of the appellation, expect more visibility for this underrated region. While Fred is the globetrotting marketer, his brother Alexandre handles the viticulture and winemaking at the estate, whose impressive chateau nestles in the bucolic countryside above the small village of Mormoiron.
This year, because of COVID-related travel restrictions, we chatted via video link instead of at the property. Fred is high on the quality of the 2019s, calling the year, "A bit of a mystery. Fresh, dense, but elegant." Compared to 2017 (spring frost, then a dry summer) and 2018 (challenged by spring rains and mildew), he considers the 2019 vintage "pretty easy."
"We had a great spring, with some water in the soil, then a very hot end of June. There was a moment in July when we thought we'd have a blockage, but then it rained around August 10, followed by cool nights, and there is a freshness in the wines. September had perfect conditions for harvest."
I've included my reviews from last summer's trip to the region, as many of those wines are still likely to be on retail shelves and they show the estate's commitment to quality, with the 2018s being very strong. These are well-made wines that continue to offer solid value to consumers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!