2019 Bolla Le Poiane Valpolicella Ripasso Classico
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2030 |
Bolla is een van de oudste Amarone huizen en ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied. Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.
De Le Poiane Ripasso is diep granaatrood in het glas. In de neus de typische ripasso gueren zoals Intense geuren van zwarte bessen, vanille en kruiden. In de mond is de wijn full bodied met smaken van rode bessen en kersen gevolgd door een lang aanhoudende afdronk. De Le Poiane wijnen van Bolla wordt alleen gemaakt in de topjaren en rijpen langer dan de standaard Ripasso. Deze Poiane heeft 12 maanden gerijpt in eiken. De fles zit ook in een luxe papieren hoes. Een waar sierraad op tafel. Deze Ripasso van Bolla is een aanrader bij gegrild vlees en wild.
Deze Bolla Ripasso zit fraai verpakt in een originele wrapping. Een sierraad op tafel en ook een fraai geschenk.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Valpolicella Ripasso (Classico Superiore) |
Wijnhuis | Bolla |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Deze Soave is een lichtgele, frisse, aromatische wijn, die de essentie van het Veneto gebied goed weerspiegelt. De vraag naar deze wijn groeit, naarmate steeds meer mensen zijn wijn proeven. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.
Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.
Weetje: Na jarenlang zijn familie te hebben bijgestaan in Soave (Veneto), werd wijnmaker en eigenaar Francesco Bolla getrokken door het Etruskische landschap van de Toscaanse Maremma. Het Mediterrane klimaat en de koele, ziltige zeebries hebben een bijzonder gunstig effect op de wijngaarden. Strevend naar perfectie, krijgt Francesco waardevolle adviezen van zijn goede vriend Carlo Ferrini, één van de meest gerespecteerde, Italiaanse oenologen die ook voor Barone Ricasoli en Poliziano werkt. Francesco Bolla en zijn dochter Valentina Bolla maken nu hun prachtige Super Tuscans onder het Poggio Verrano label.
Omschrijving
Bolla is een van de oudste Amarone huizen en ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied. Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.
De Le Poiane Ripasso is diep granaatrood in het glas. In de neus de typische ripasso gueren zoals Intense geuren van zwarte bessen, vanille en kruiden. In de mond is de wijn full bodied met smaken van rode bessen en kersen gevolgd door een lang aanhoudende afdronk. De Le Poiane wijnen van Bolla wordt alleen gemaakt in de topjaren en rijpen langer dan de standaard Ripasso. Deze Poiane heeft 12 maanden gerijpt in eiken. De fles zit ook in een luxe papieren hoes. Een waar sierraad op tafel. Deze Ripasso van Bolla is een aanrader bij gegrild vlees en wild.
Deze Bolla Ripasso zit fraai verpakt in een originele wrapping. Een sierraad op tafel en ook een fraai geschenk.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Valpolicella Ripasso (Classico Superiore) |
Wijnhuis | Bolla |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Deze Soave is een lichtgele, frisse, aromatische wijn, die de essentie van het Veneto gebied goed weerspiegelt. De vraag naar deze wijn groeit, naarmate steeds meer mensen zijn wijn proeven. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.
Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.
Weetje: Na jarenlang zijn familie te hebben bijgestaan in Soave (Veneto), werd wijnmaker en eigenaar Francesco Bolla getrokken door het Etruskische landschap van de Toscaanse Maremma. Het Mediterrane klimaat en de koele, ziltige zeebries hebben een bijzonder gunstig effect op de wijngaarden. Strevend naar perfectie, krijgt Francesco waardevolle adviezen van zijn goede vriend Carlo Ferrini, één van de meest gerespecteerde, Italiaanse oenologen die ook voor Barone Ricasoli en Poliziano werkt. Francesco Bolla en zijn dochter Valentina Bolla maken nu hun prachtige Super Tuscans onder het Poggio Verrano label.