2019 Bodegas Marañones Marañones

Special Price 19,91 16,45 van 22,75
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Vinos de Madrid
Appellatie Sierra de Gredos
Wijnhuis Bodegas Marañones
Jaar 2019
Druif Garnacha
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Bodega Marañones heeft het potentieel om onvergetelijke wijnen tot uitdrukking te brengen en te creëren, waarbij het terroir van Sierra de Gredos in vloeibare vorm wordt gebracht. Wijnen die een andere kijk op de Spaanse wijncultuur bieden.Wijnen komende van vaak postzegel-percelen zoals in Bourgogne en Priorat De Marañones is vernoemd naar de locatie Marañones. Het maakt deel uit van de berg op 800 m hoogte, georiënteerd op het noorden. We vinden er de drie soorten graniet van San Martin: het witte graniet, het bruine en het roze. Elke wijngaard in Marañones heeft een andere bodem. Sommige liggen op een heuvel. Anderen zijn meer richting de hoogvlaktes.  Bodega Marañones behoorte sinds enige jaren tot de Pago de Carraovejas group bekend van de  gelijknamige topwijnen uit de Ribera del Duero maar ook Ossian en Vina Mein  behoren toe aan deze groep. Doelstelling is om uit de mooiste wijnstreken van Spanje een tophuis toe te voegen en hier de gelijke zeer hoge kwaliteitsnormen toe te passen waarmee ze zelf inmiddels al tot de Premier Leaguge behoren. Naast Ribera del Duero, Rueda en Galicië komt dit huis uit de bergen van de Sierra de Gredos.

In deze wijn wil men het Marañones-gebied overbrengen dat zo representatief is voor het hele wijnhuis. daarom maakt men deze wijn volledig van de Garnacha druif maar deze uitvoeringen zijn onvergelijkbaar met de jammy warm gelegen uitvoeringen in andere gedeeltes van Spanje en Frankrijk. Dit zijn de haast bourgogne aandoende elegante wijnen met de kenmerkende bloemige tonen en lichtrode kleur en met de perfecte zuurgraad. De garnacha druiven voor de Marañones komen van drie enkele wijngaarden (Olivos, La Ladera & Peña Baja) met en leeftijd van 50 tot 70 jaar gelegen op een granietgrond, sommige delen met leisteen en zand. De wijngaarden hebben een noord oriëntatie gelegen op een hoogte van 750 tot 850 meter. De wijngaard wordt biologische beheerd.  Na de handmatige pluk en selectie in de wijngaard worden de druiven in de wijnmakerij nogmaals geselecteerd en alleen het mooiste fruit wordt geselecteerd. Men perst de hele trossen met fermentatie in houten tanks van 33 Hl, met behulp van inheemse gist. Daarna verouderd de wijn 12 maanden in frans eiken (gebruikte) vaten van 500 liter op zijn droesem. Het hout mag in dit soort edele wijnen nooit de bovenhand voeren. De wijn wordt ongefilterd en niet gestabiliseerd met sulfiet. 

De 100 procent Garnacha komt volledig tot uiting, zowel in de neus als in de mond, met aroma's van rode bes, aardbei en een gevoel van vlezig fruit met behoud van een licht knapperige textuur. Dan komt een volledige zachtheid, met de korreligheid van deze granietbodems die rijk zijn aan kwarts. Dat klompje kwarts is merkbaar in de textuur, lengte, fijnheid, elegantie en het bloemige element van de wijn. Van deze wijn worden slechts 10.000 flessen gemaakt in de beste jaren en maar rond de 24 magnums. 94/100 Suckling

Vineyard for 2019 Bodegas Marañones Marañones

Gelegen aan de voet van de Sierra de Gredos, komt Bodega Marañones aan boord als het zesde wijnbouwproject van Alma Carraovejas. Ondanks zijn jeugd heeft Bodega Marañones een pioniersrol vervuld bij de productie van kwaliteitswijnen in het Gredos-gebied, en positioneert zichzelf zowel nationaal als internationaal als een maatstaf voor uitzonderlijke wijnen van de Vinos de Madrid Appellation.

Bodega Marañones, een toonaangevend wijnbouwproject in het Gredos-gebied van Spanje en binnen de Vinos de Madrid DO wordt zowel nationaal als internationaal erkend voor zijn hoogwaardige wijnproductie en bevindt zich in San Martín de Valdeiglesias (70 km van Madrid) en zal worden geleid door Pedro Ruiz Aragoneses, die de teugels overneemt van eigenaar en oprichter, José Fernando Cornejo die wel actief betrokken blijft en dit geldt voor het gehele team van Bodega Marañones – een groep die sinds de oprichting van de wijnmakerij onvermoeibaar heeft gevochten om Gredos op de kaart te zetten  De wijngaarden van Bodega Marañones liggen op de samenvloeiing van de Gredos- en Guadarrama-bergketens, gekenmerkt door zijn granietbodem en waar inheemse variëteiten zoals Grenache en Albillo oppermachtig zijn. De buitengewone schoonheid van dit landschap - een mozaïek van uitzonderlijke wijngaarden met 'postzegel-percelen zoals we dat ook wel zien in de Bourgogne en de Priorat. Hoog gelegen tussen 650 en 850 meter boven zeeniveau, zorgt de unieke combinatie van geologie, klimaat en bodem voor specifieke groeiomstandigheden. Bodega Marañones heeft het potentieel om onvergetelijke wijnen tot uitdrukking te brengen en te creëren, waarbij het terroir van Sierra de Gredos in vloeibare vorm wordt gebracht. Wijnen die, naar onze mening een andere kijk op de Spaanse wijncultuur bieden met Bourgogne aandoende wijnen.

Gredos

maranones

maranones wijnen

 

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Vinos de Madrid
Appellatie Sierra de Gredos
Wijnhuis Bodegas Marañones
Druif Garnacha
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2032
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 93
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Bodegas Marañones Marañones
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

06.03.2023

2021 Quinta da Falorca Encruzado Reserva Blanco

"Na 19,20 nu 21 geproefd. Blijft toch een juweel van een wijn. vooral als..." Rolf

Bekijk product recensie