Pago de Carraovejas
Pago de Carraovejas is een project van de beroemde Chef Jose Maria Ruiz die deze wijn schenkt als huiswijn in zijn restaurant in Segovia onder de naam " Autor ".Sinds kort heeft het beroemde wijnhuis Ossian deze bodega onder haar hoede genomen. Pago de Carraovejas heeft unieke wijnen, ieder met zijn eigen unieke enorm boeiende persoonlijkheid. De wijnen hebben zeer expressieve aroma's, intense kleur, vlezige, krachtige en uitbundige smaak die elk van de kenmerken van elk ras manifesteert. De afgelopen jaren heeft deze bodega een enorme boost gemaakt en behoort nu tot de tophuizen uit de Ribera del Duero.
De bodega Pago de los Capellanes is gevestigd in het centrum van de beroemde wijnbouwregio Ribera del Duero in de provincie Burgos. Ze ligt net buiten Pedrosa del Duero, waar een van de beste druiven van de hele Ribera geoogst worden. De naam ‘Pago de los Capellanes’ is ook de naam van het gebied waarin de wijngaarden en wijnkelders liggen. Het Spaanse woord ‘pago’ betekent bestuursgebied. Pedrosa de Duero ligt op 800 meter hoogte. Op de hellingen van de regio domineren klei- en kalkbodems, waarin de druivenstokken diep geworteld moeten zijn om water te krijgen. Daardoor is er aan de ene kant een klein, maar aan de andere kant goed geconcentreerd productiepotentieel. Er valt per jaar 500 ml neerslag en de weersomstandigheden zijn extreem. De zomers zijn met tot wel 45 graden in de wijngaarden heel heet en de winters heel koud. Op sommige dagen is het 0 graden. Tijdens de oogst kan het overdag tot wel 25 graden worden, terwijl ’s nachts het vriespunt bereikt wordt. Dat bevordert het rijpingsproces van de druiven, wat het alcohol- en tanninegehalte weer verhoogt en de kleur versterkt. Maar de zuurtegraad blijft gelijk.
In het begin had het wijngoed maar een paar hectare met een paar duizend wijnstokken met de traditionele stiftsnoei. Later breidde het echtpaar Rodero de wijnbouwgrond uit tot meer dan 100 hectare. Op die grond is 80% met tempranillo (in de Ribera del Duero, wordt hij tinto fino genoemd), 10% met cabernet sauvignon en 10% met merlot beplant. De maximale productiehoeveelheid van het wijngoed is 5000 kg druiven per hectare. Dit aantal ligt beduidend onder de 7000 kg per hectare die het controleorgaan van Ribera del Duero voorschrijft.
Login and Registration Form