2016 Col d'Orcia Brunello di Montalcino Methusalem (5 liter)

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | Col d'Orcia |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 5 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2040 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse "Mons Ilcinus": heuvel van steeneiken. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano. Belangrijk om te vermelden is dat Col d'Orcia een van de weinige biologische gecertificeerde Brunello's maakt. Dus geen pesticiden, kunstmest of andere chemische middelen en is het motto. Een gezond wijngaard met topdruiven maakt topwijnen en niet de scheikunde doos.
Gisting op de schil gedurende ongeveer 18-20 dagen, bij gecontroleerde temperatuur onder 28 ° C en in 150 hl brede en ondiepe roestvrijstalen tanks. Deze zijn speciaal ontworpen en gebouwd om de tannines en kleur te laten excelleren.Rijping: 4 jaar, waarvan 3 in 25-50 en 75 hl eiken vaten uit Slavonië en Allier, gevolgd door minstens 12 maanden verfijning in flessen die bij gecontroleerde temperatuur zijn opgeslagen.
Brunello is altijd al een geweldige wijn geweest en een genot om te drinken. Als het jong is, is het rijk aan geuren van fruit en bloemen. Op leeftijd krijgt het complexe etherische kenmerken en biedt het een boeket met een aroma van herfstbladeren. In het glas is de Col d'Orcia robijnrood met violette tinten. Elegant en complexe aroma's van rood fruit zoals kersen, zure kersen en kruidige aroma's. Evenwichtig en gestructureerd met aangenaam rijpe tannines. De afdronk is lang fruitig en duurzaam. Dit is een fraaie Methusalem van 5 liter in een houten kist (OWC/1). Nog lekkerder en nog langer drinkbaar.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Brunello di Montalcino |
Wijnhuis | Col d'Orcia |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$55
Drink Date:
2023 - 2040
The Col d'Orcia 2016 Brunello di Montalcino is a widely available wine with an ample production of 240,000 bottles. It is also a landmark wine in Montalcino, although it tends to be very vintage-sensitive, with some releases showing much better than others. In the case of the twofold 2015 and 2016 powerhouse vintages, I like both wines about the same. This cooler vintage shows dark fruit and spice, while there's an extra layer of leather or cigar ash at the back. This wine is made with organic fruit. It displays a mid-weight mouthfeel with tight tannins and lively acidity, the kind that will cut through your favorite steak dinner.
There is very exciting news to come from Col d'Orcia concerning the new products made by the estate. These count a new honey made thanks to bee hives on the property (Montalcino is home to some of Italy's best honey), tobacco to make an in-house Toscano cigar and a new beer made with organic malted barley grown on the estate and brewed with the Birrificio Olmaia.
Published: Nov 30, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
COL D'ORCIA BRUNELLO DI MONTALCINO 2016
Wednesday, July 14, 2021
CountryItaly
RegionTuscany
Vintage2016
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
A very polished, refined red with berry and flower aromas, as well as hints of citrus and rose petals. Medium to full body, fine tannins and a juicy finish. Lovely polish. From organically grown grapes. Give it a year or two to come around, but already very pretty.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2026 - 2038
From: Buckle Your Seatbelts: 2019 Brunello and 2021 Rosso di Montalcino (Dec 2023)
The 2016 Brunello di Montalcino is a total pleasure. I was expecting a bruiser but found a beguiling blend of spiced orange and dusty cherries complemented by a cascade of rosy florals. It’s round and plaint, showing its southern Montalcino fruit with pride, yet refined, silky and harmonious, with a core of saline minerality that adds a tactile crunch toward the close. Grippy tannins are front and center through the long and dramatic finale, as hints of licorice and a bitter tinge of blackberry seeds punctuate the finale. This is pure seduction.
- By Eric Guido on November 2023
The big news for Col d'Orcia fans is the release of the 2016 Riserva Poggio al Vento, which stands shoulder to shoulder with the best vintages ever produced of this wine. The next Poggio al Vento we’ll see will be the 2019, released in two years’ time. The 2019 Brunello di Montalcino is a beautiful wine that shows the warmth of the south but in a very balanced way. That said, I found it more forward and accessible than expected. It should be a fun wine to follow while waiting for the 2016 Poggio al Vento to awaken from its long slumber. It is also important to note that the ever-forward-thinking and open-minded Barone Francesco Marone Cinzano continues to research to understand how to best deal with the onset of global warming. Beyond emergency irrigation, the winery is working to increase the organic substances in their soil using green manure and minimal tillage. They’ve also begun using fewer pump-overs and looking to reduce the time the wines are matured in oak, all while experimenting with native yeasts and spontaneous fermentations.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse "Mons Ilcinus": heuvel van steeneiken. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.
Het domein is doordrenkt van traditie en geeft een ereplaats aan de Sangiovese (80% van de wijngaarden). Het weigert met zijn wijnen aan ‘bodybuilding’ te doen. Het zijn tijdloze wijnen, die rijpen in grote fusten (150hl).
Natuurlijk is er de Brunello di Montalcino, maar ook de zeldzame Riserva, twee wijnen van grote klasse met een lange bewaartijd. Voor iets vroegere consumptie is er de Rosso di Montalcino en Banditella als ‘single vineyard’ cru. Speciale wijnen in het gamma zijn Nearco en vooral Olmaia die met zijn internationaal karakter, dankzij de 100% Cabernet, de Super Tuscans’ toenadering zoekt. De Sant’Antimo Pinot Grigio verovert het hart van ieder liefhebber van Italiaanse witte topwijnen.
In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse "Mons Ilcinus": heuvel van steeneiken. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano. Belangrijk om te vermelden is dat Col d'Orcia een van de weinige biologische gecertificeerde Brunello's maakt. Dus geen pesticiden, kunstmest of andere chemische middelen en is het motto. Een gezond wijngaard met topdruiven maakt topwijnen en niet de scheikunde doos.
Gisting op de schil gedurende ongeveer 18-20 dagen, bij gecontroleerde temperatuur onder 28 ° C en in 150 hl brede en ondiepe roestvrijstalen tanks. Deze zijn speciaal ontworpen en gebouwd om de tannines en kleur te laten excelleren.Rijping: 4 jaar, waarvan 3 in 25-50 en 75 hl eiken vaten uit Slavonië en Allier, gevolgd door minstens 12 maanden verfijning in flessen die bij gecontroleerde temperatuur zijn opgeslagen.
Brunello is altijd al een geweldige wijn geweest en een genot om te drinken. Als het jong is, is het rijk aan geuren van fruit en bloemen. Op leeftijd krijgt het complexe etherische kenmerken en biedt het een boeket met een aroma van herfstbladeren. In het glas is de Col d'Orcia robijnrood met violette tinten. Elegant en complexe aroma's van rood fruit zoals kersen, zure kersen en kruidige aroma's. Evenwichtig en gestructureerd met aangenaam rijpe tannines. De afdronk is lang fruitig en duurzaam. Dit is een fraaie Methusalem van 5 liter in een houten kist (OWC/1). Nog lekkerder en nog langer drinkbaar.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Brunello di Montalcino |
Wijnhuis | Col d'Orcia |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$55
Drink Date:
2023 - 2040
The Col d'Orcia 2016 Brunello di Montalcino is a widely available wine with an ample production of 240,000 bottles. It is also a landmark wine in Montalcino, although it tends to be very vintage-sensitive, with some releases showing much better than others. In the case of the twofold 2015 and 2016 powerhouse vintages, I like both wines about the same. This cooler vintage shows dark fruit and spice, while there's an extra layer of leather or cigar ash at the back. This wine is made with organic fruit. It displays a mid-weight mouthfeel with tight tannins and lively acidity, the kind that will cut through your favorite steak dinner.
There is very exciting news to come from Col d'Orcia concerning the new products made by the estate. These count a new honey made thanks to bee hives on the property (Montalcino is home to some of Italy's best honey), tobacco to make an in-house Toscano cigar and a new beer made with organic malted barley grown on the estate and brewed with the Birrificio Olmaia.
Published: Nov 30, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
COL D'ORCIA BRUNELLO DI MONTALCINO 2016
Wednesday, July 14, 2021
CountryItaly
RegionTuscany
Vintage2016
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
93
A very polished, refined red with berry and flower aromas, as well as hints of citrus and rose petals. Medium to full body, fine tannins and a juicy finish. Lovely polish. From organically grown grapes. Give it a year or two to come around, but already very pretty.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2026 - 2038
From: Buckle Your Seatbelts: 2019 Brunello and 2021 Rosso di Montalcino (Dec 2023)
The 2016 Brunello di Montalcino is a total pleasure. I was expecting a bruiser but found a beguiling blend of spiced orange and dusty cherries complemented by a cascade of rosy florals. It’s round and plaint, showing its southern Montalcino fruit with pride, yet refined, silky and harmonious, with a core of saline minerality that adds a tactile crunch toward the close. Grippy tannins are front and center through the long and dramatic finale, as hints of licorice and a bitter tinge of blackberry seeds punctuate the finale. This is pure seduction.
- By Eric Guido on November 2023
The big news for Col d'Orcia fans is the release of the 2016 Riserva Poggio al Vento, which stands shoulder to shoulder with the best vintages ever produced of this wine. The next Poggio al Vento we’ll see will be the 2019, released in two years’ time. The 2019 Brunello di Montalcino is a beautiful wine that shows the warmth of the south but in a very balanced way. That said, I found it more forward and accessible than expected. It should be a fun wine to follow while waiting for the 2016 Poggio al Vento to awaken from its long slumber. It is also important to note that the ever-forward-thinking and open-minded Barone Francesco Marone Cinzano continues to research to understand how to best deal with the onset of global warming. Beyond emergency irrigation, the winery is working to increase the organic substances in their soil using green manure and minimal tillage. They’ve also begun using fewer pump-overs and looking to reduce the time the wines are matured in oak, all while experimenting with native yeasts and spontaneous fermentations.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse "Mons Ilcinus": heuvel van steeneiken. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.
Het domein is doordrenkt van traditie en geeft een ereplaats aan de Sangiovese (80% van de wijngaarden). Het weigert met zijn wijnen aan ‘bodybuilding’ te doen. Het zijn tijdloze wijnen, die rijpen in grote fusten (150hl).
Natuurlijk is er de Brunello di Montalcino, maar ook de zeldzame Riserva, twee wijnen van grote klasse met een lange bewaartijd. Voor iets vroegere consumptie is er de Rosso di Montalcino en Banditella als ‘single vineyard’ cru. Speciale wijnen in het gamma zijn Nearco en vooral Olmaia die met zijn internationaal karakter, dankzij de 100% Cabernet, de Super Tuscans’ toenadering zoekt. De Sant’Antimo Pinot Grigio verovert het hart van ieder liefhebber van Italiaanse witte topwijnen.