Joseph Drouhin
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land...
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.