2021 Joseph Drouhin Beaune 1er Cru Clos des Mouches Rouge Magnum

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côte de Nuits |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De wijngaard is gelegen aan het zuidelijke einde van de appellatie Beaune, naast Pommard. De wijngaard van Drouhin ligt op de helling, op een milde helling met een oost/zuidoostelijke ligging. Het is het grootste perceel van de Clos des Mouches (14 hectare - 35 acres), waarvan de ene helft beplant is met chardonnay, de andere met pinot noir. De naam « mouches » betekent vliegen. Er waren ooit bijenkorven in deze zonovergoten « clos » (wijngaardomheining); de bijen werden in het lokale dialect « mouches à miel » (honingvliegen) genoemd, vandaar de naam Clos des Mouches. Het is een van de eerste wijngaarden die Maurice Drouhin (de zoon van de oprichter) in de jaren 1920 verwierf. Met grote vastberadenheid kocht hij 41 verschillende percelen van 8 eigenaren. Er worden evenveel rode als witte druiven aangeplant en beide wijnen hebben een mythische status bereikt voor het Huis van Joseph Drouhin.
De Beaune Clos des Mouches is een uitzonderlijke wijn. Prachtige, dieprode robijnrode kleur, met de heldere glans van grote Bourgognes. Intense en frisse neus voor de jonge wijnen. Primaire tonen van rood fruit domineren, zoals Morello-kers (« griotte », of wilde kers), framboos, braam. Er zijn hints van complexiteit met rokerige smaken die evolueren naar zoethout. Wanneer de wijn rijpt, verschijnen aroma's van peper, tabak, humus en kreupelhout. Bij het drinken van de wijn is de eerste indruk altijd duidelijk en de textuur vlezig. Het lichaam is stevig zonder ruw te zijn, goed gemengd zonder zwaar te zijn. Er is een grote frisheid in de jongere wijnen. Met de leeftijd wordt de wijn ronder. Het krijgt « gras » (fluweelzachte textuur) en een preciezere architectuur, ondersteund door zijdezachte tannines. Het is levendig en verfijnd tegelijk. Er blijft een laatste en zeer aangename sensatie van harmonie, volheid en delicate tannines over, terwijl de wijn op het gehemelte blijft hangen.
Deze magnum in fraaie 2021 in houten kist is ter viering van zijn 100-jarig bestaan. Nog lekkerder en heeft een nog langer drinkvenster.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Côte de Nuits |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 94 |
Professionele Recensies
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2025 - 2045
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
The 2021 Beaune Clos des Mouches Rouge 1er Cru is one of my picks from Drouhin this year. Wonderful, vivacious red fruit leap from the glass, hints of sous-bois and dried rose petal. The palate is beautifully balanced with fine mineralité, demonstrating more complexity than the preceding Beaune Cras with more grip on the finish. Superb.
- By Neal Martin on November 2022
My final visit during my six-week trip to the Côte d’Or is on Friday morning chez Drouhin in the heart of Beaune. As Véronique Drouhin is in Paris, I taste with her brother, Frédéric.
“The wines are evolving slowly, so we are not doing an early bottling,” Drouhin explains. “For me, the style is seductive and unique. Seductive because the style of the wine is pleasant, charming and precise, terroir-driven. It’s unique because of Nature that year. The frost took us all by surprise, especially in the Côte d’Or. On 6 April, the temperature fell from 3° Celsius to -6° Celsius in three-four hours. We did our best to protect the buds. We put candles in Montrachet, but we could not protect all the vineyards. In some cases, like in Puligny-Folatières we lost the entire production; others like in Beaune Clos des Mouches the yields were very low. It was the same for the reds though they did not suffer as much from the frost. We had constant disease pressure with first and second-generation grapes, so we had to pick often two times in the same vineyard (from 17 September), which was another difficulty. Some sorting was necessary. The vinification was quite slow, and we did not look for too much extraction. With a lot of malic, we tried to guide the wines and work more on the balance and aromatics, working on the lees during aging. We had to conduct a different vinification as we had to downsize the fermenters into barrels instead of vats. The samples represent barrels racked and ready for bottling in a few months.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.
De wijngaard is gelegen aan het zuidelijke einde van de appellatie Beaune, naast Pommard. De wijngaard van Drouhin ligt op de helling, op een milde helling met een oost/zuidoostelijke ligging. Het is het grootste perceel van de Clos des Mouches (14 hectare - 35 acres), waarvan de ene helft beplant is met chardonnay, de andere met pinot noir. De naam « mouches » betekent vliegen. Er waren ooit bijenkorven in deze zonovergoten « clos » (wijngaardomheining); de bijen werden in het lokale dialect « mouches à miel » (honingvliegen) genoemd, vandaar de naam Clos des Mouches. Het is een van de eerste wijngaarden die Maurice Drouhin (de zoon van de oprichter) in de jaren 1920 verwierf. Met grote vastberadenheid kocht hij 41 verschillende percelen van 8 eigenaren. Er worden evenveel rode als witte druiven aangeplant en beide wijnen hebben een mythische status bereikt voor het Huis van Joseph Drouhin.
De Beaune Clos des Mouches is een uitzonderlijke wijn. Prachtige, dieprode robijnrode kleur, met de heldere glans van grote Bourgognes. Intense en frisse neus voor de jonge wijnen. Primaire tonen van rood fruit domineren, zoals Morello-kers (« griotte », of wilde kers), framboos, braam. Er zijn hints van complexiteit met rokerige smaken die evolueren naar zoethout. Wanneer de wijn rijpt, verschijnen aroma's van peper, tabak, humus en kreupelhout. Bij het drinken van de wijn is de eerste indruk altijd duidelijk en de textuur vlezig. Het lichaam is stevig zonder ruw te zijn, goed gemengd zonder zwaar te zijn. Er is een grote frisheid in de jongere wijnen. Met de leeftijd wordt de wijn ronder. Het krijgt « gras » (fluweelzachte textuur) en een preciezere architectuur, ondersteund door zijdezachte tannines. Het is levendig en verfijnd tegelijk. Er blijft een laatste en zeer aangename sensatie van harmonie, volheid en delicate tannines over, terwijl de wijn op het gehemelte blijft hangen.
Deze magnum in fraaie 2021 in houten kist is ter viering van zijn 100-jarig bestaan. Nog lekkerder en heeft een nog langer drinkvenster.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Côte de Nuits |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 94 |
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2025 - 2045
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
The 2021 Beaune Clos des Mouches Rouge 1er Cru is one of my picks from Drouhin this year. Wonderful, vivacious red fruit leap from the glass, hints of sous-bois and dried rose petal. The palate is beautifully balanced with fine mineralité, demonstrating more complexity than the preceding Beaune Cras with more grip on the finish. Superb.
- By Neal Martin on November 2022
My final visit during my six-week trip to the Côte d’Or is on Friday morning chez Drouhin in the heart of Beaune. As Véronique Drouhin is in Paris, I taste with her brother, Frédéric.
“The wines are evolving slowly, so we are not doing an early bottling,” Drouhin explains. “For me, the style is seductive and unique. Seductive because the style of the wine is pleasant, charming and precise, terroir-driven. It’s unique because of Nature that year. The frost took us all by surprise, especially in the Côte d’Or. On 6 April, the temperature fell from 3° Celsius to -6° Celsius in three-four hours. We did our best to protect the buds. We put candles in Montrachet, but we could not protect all the vineyards. In some cases, like in Puligny-Folatières we lost the entire production; others like in Beaune Clos des Mouches the yields were very low. It was the same for the reds though they did not suffer as much from the frost. We had constant disease pressure with first and second-generation grapes, so we had to pick often two times in the same vineyard (from 17 September), which was another difficulty. Some sorting was necessary. The vinification was quite slow, and we did not look for too much extraction. With a lot of malic, we tried to guide the wines and work more on the balance and aromatics, working on the lees during aging. We had to conduct a different vinification as we had to downsize the fermenters into barrels instead of vats. The samples represent barrels racked and ready for bottling in a few months.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.