2021 Domaine Joseph Drouhin Chambolle-Musigny

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2038 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Dit is een kleine wijngaard, gelegen onder Bonnes-Mares. Het heeft een lichte helling en is gericht op het oosten. De naam van het dorp "Chambolle" is waarschijnlijk afgeleid van het Keltische "cambola" (wat vruchtbaar land bij een beek betekent, grond van goede kwaliteit). Joseph Drouhin bezit verschillende percelen in deze appellatie, die al bekend stonden om zijn wijngaarden in de Gallo-Romeinse tijd en in de middeleeuwen door monniken werden bewerkt.
Druiven met de hand geoogst in opengewerkte kratten. Indien nodig wordt er zorgvuldig gesorteerd. Hele oogst van 20 tot 50% afhankelijk van de jaargang. In overeenstemming met het terroir en het profiel van de jaargang, doen we 2 tot 3 weken fermentatie en maceratie in kleine open vaten, gemarkeerd door het ponsen van de dop en het overpompen. De gisten zijn inheems (natuurlijk). Persen in een verticale pers. Scheiding van de uiteinden van de persen op basis van proeven. Rijping in eikenhouten vaten, waaronder 25% nieuwe vaten. De rijping duurt tussen de 14 en 18 maanden.
Met voornamelijk fruit van Les Baudes heeft de 2021 Chambolle-Musigny Village een licht en luchtig boeket dat goed gedefinieerd aanvoelt. De 40% nieuwe eik is goed geïntegreerd. Het gehemelte is goed in balans met fijne tannines, strak en fris met een elegante en pure afdronk. Heerlijk, hoewel er slechts 560 flessen zijn geproduceerd.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chambolle-Musigny |
Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 92 |
Professionele Recensies
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2024 - 2036
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
With mainly fruit from Les Baudes, the 2021 Chambolle-Musigny Village has a light and airy bouquet that feels well-defined. The 40% new oak is well integrated. The palate is well balanced with fine tannins, taut and fresh with an elegant and pure finish. Delightful, though only 560 bottles produced.
- By Neal Martin on November 2022
Caroline Drouhin greets me at the estate’s winery in the heart of Gevrey Village, replete with a newly-built tasting room and offices. “We had some hail on 9 June in the north of Gevrey [in Lavaut Saint-Jacques], and En Champs suffered some damage,” she tells me. “But the real damage came from the rain during the storm. The torrent of water made the wall collapse.” The team picked from 20 September, though the secateurs were sheathed almost immediately as the heavens opened. They restarted the following day, and the must underwent a cool maceration. “We were a little worried at first, but I think the wines came out good. Now the job is to transfer this energy into bottle.”
As I have reported in previous articles, the style of Drouhin-Laroze’s wines is entirely different from those of Drouhin’s father, Philippe, which tended to be a little over-oaked. The change in style is perhaps not quite as 180° as Domaine Dugat’s, but it’s not far off. Given the growing season, this is a commendable portfolio, some of the grander cuvées maybe just missing some substance, though fresh and terroir-driven. They really excel with the Clos de Vougeot and a splendid Chambertin Clos-de-Bèze, though keep your eyes peeled for a very fine Gevrey-Chambertin Clos Prieur and an over-performing Craipillot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.
Dit is een kleine wijngaard, gelegen onder Bonnes-Mares. Het heeft een lichte helling en is gericht op het oosten. De naam van het dorp "Chambolle" is waarschijnlijk afgeleid van het Keltische "cambola" (wat vruchtbaar land bij een beek betekent, grond van goede kwaliteit). Joseph Drouhin bezit verschillende percelen in deze appellatie, die al bekend stonden om zijn wijngaarden in de Gallo-Romeinse tijd en in de middeleeuwen door monniken werden bewerkt.
Druiven met de hand geoogst in opengewerkte kratten. Indien nodig wordt er zorgvuldig gesorteerd. Hele oogst van 20 tot 50% afhankelijk van de jaargang. In overeenstemming met het terroir en het profiel van de jaargang, doen we 2 tot 3 weken fermentatie en maceratie in kleine open vaten, gemarkeerd door het ponsen van de dop en het overpompen. De gisten zijn inheems (natuurlijk). Persen in een verticale pers. Scheiding van de uiteinden van de persen op basis van proeven. Rijping in eikenhouten vaten, waaronder 25% nieuwe vaten. De rijping duurt tussen de 14 en 18 maanden.
Met voornamelijk fruit van Les Baudes heeft de 2021 Chambolle-Musigny Village een licht en luchtig boeket dat goed gedefinieerd aanvoelt. De 40% nieuwe eik is goed geïntegreerd. Het gehemelte is goed in balans met fijne tannines, strak en fris met een elegante en pure afdronk. Heerlijk, hoewel er slechts 560 flessen zijn geproduceerd.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chambolle-Musigny |
Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 92 |
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2024 - 2036
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
With mainly fruit from Les Baudes, the 2021 Chambolle-Musigny Village has a light and airy bouquet that feels well-defined. The 40% new oak is well integrated. The palate is well balanced with fine tannins, taut and fresh with an elegant and pure finish. Delightful, though only 560 bottles produced.
- By Neal Martin on November 2022
Caroline Drouhin greets me at the estate’s winery in the heart of Gevrey Village, replete with a newly-built tasting room and offices. “We had some hail on 9 June in the north of Gevrey [in Lavaut Saint-Jacques], and En Champs suffered some damage,” she tells me. “But the real damage came from the rain during the storm. The torrent of water made the wall collapse.” The team picked from 20 September, though the secateurs were sheathed almost immediately as the heavens opened. They restarted the following day, and the must underwent a cool maceration. “We were a little worried at first, but I think the wines came out good. Now the job is to transfer this energy into bottle.”
As I have reported in previous articles, the style of Drouhin-Laroze’s wines is entirely different from those of Drouhin’s father, Philippe, which tended to be a little over-oaked. The change in style is perhaps not quite as 180° as Domaine Dugat’s, but it’s not far off. Given the growing season, this is a commendable portfolio, some of the grander cuvées maybe just missing some substance, though fresh and terroir-driven. They really excel with the Clos de Vougeot and a splendid Chambertin Clos-de-Bèze, though keep your eyes peeled for a very fine Gevrey-Chambertin Clos Prieur and an over-performing Craipillot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Joseph Drouhin was een gedurfde en ondernemende jongeman die afkomstig was uit de regio Chablis. In 1880, op 22-jarige leeftijd, vestigde hij zich in Beaune en richtte daar zijn eigen wijnbedrijf op. Zijn doel was om wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden die zijn naam zouden dragen. Zijn zoon Maurice volgde hem op en begon een wijngaarddomein voor het huis op te zetten, waarbij hij land kocht in enkele uitstekende appellaties zoals Clos des Mouches en Clos de Vougeot. Robert Drouhin, die Maurice in 1957 opvolgde, gaf het domein zijn huidige dimensie en verwierf vele wijngaarden, vooral in Chablis, waar hij het ware potentieel kon herkennen. Hij was een van de eersten in Bourgondië die "culture raisonnée" introduceerde (afschaffing van pesticiden en andere chemicaliën) en een laboratorium voor oenologie oprichtte dat werd geleid door Laurence Jobard, de allereerste vrouwelijke oenoloog in Bourgondië. Philippe, Véronique, Laurent en Frédéric zijn de vier kinderen van Robert en Françoise Drouhin. Ze handhaven de waarden van het huis en zijn constante zoektocht naar kwaliteit, voor het plezier van iedereen die een diepe waardering heeft voor de natuurlijke elegantie van Bourgondië.
Met bijna 90 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een fascinerende reeks Bourgondische terroirs in al hun authenticiteit en subtiele variaties. Joseph Drouhin heeft de biologische en biodynamische benadering aangenomen. In de wijngaarden worden alleen natuurlijke producten gebruikt en alle procedures tonen het grootste respect voor de bodem, de wijnstok en het milieu. De stijl van Joseph Drouhin is een alliantie tussen karakter, balans en harmonie. Wijnen die bedoeld zijn om jong gedronken te worden, zijn fris en subtiel; wijnen die bedoeld zijn om te behouden, krijgen met de jaren een weelderige complexiteit.