Chateau Ducru-Beaucaillou
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige chĆ¢teau, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het chĆ¢teau de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de MĆ©doc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het chĆ¢teau al aangeeft, is ChĆ¢teau...
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige chĆ¢teau, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het chĆ¢teau de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de MĆ©doc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het chĆ¢teau al aangeeft, is ChĆ¢teau Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. ChĆ¢teau Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een āāwandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de PyreneeĆ«n, vuursteen, kwarts, agatoĆÆden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuĆÆtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige chĆ¢teau, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het chĆ¢teau de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de MĆ©doc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het chĆ¢teau al aangeeft, is ChĆ¢teau Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. ChĆ¢teau Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een āāwandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de PyreneeĆ«n, vuursteen, kwarts, agatoĆÆden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuĆÆtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).