2017 Château Ducru-Beaucaillou Grand Cru Classé St Julien

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2052 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
De Château Ducru-Beaucaillou 2017 is donker paars van kleur en in de neus ontvouwt zich langzaam en onthult prachtig geurige noten van warme kersenlikeur, wilde bosbessen, verse rode en zwarte bessen en viooltjes, met vleugjes kreupelhout en Earl Grey-thee. Het gehemelte is medium-bodied met een geweldige frisheid en elegantie, zeer goed geïntegreerde, weelderige tannines en overvloedige geparfumeerde vruchten, eindigend met een aanhoudende kruidige noot. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in 100% nieuwe Franse eikenhouten vaten. De blend bestaat uit 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Ducru-Beaucaillou |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2052 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
2022 - 2048
Deep purple-black in color, the 2017 Ducru-Beaucaillou slowly unfurls to reveal beautifully fragrant notes of warm kirsch, wild blueberries, fresh red and black currants and violets with wafts of underbrush and Earl Grey tea. Medium-bodied, the palate has great freshness and elegance, with very well-played, plush tannins and bags of perfumed fruit, finishing on a lingering spicy note. The wine was aged for 18 months in 100% new French oak barrels. The blend is 90% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot.
Published: Mar 16, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU DUCRU-BEAUCAILLOU ST.-JULIEN 2017
Sunday, December 20, 2020
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2017
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
Attractive, intense aromas of ripe blueberries, currants and more savory, tarry notes, as well as iodine, violets and cassis. The palate has a supple and succulent feel. This is cabernet in outright seductive mode, offering such fluid tannins and mouth-filling length. A blend of 90% cabernet sauvignon and 10% merlot. One of the stars of the vintage. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2047
From: 2017 Bordeaux – Mirror, Mirror on The Wall… (Mar 2020)
The 2017 Ducru-Beaucaillou is racy, deep and opulently beautiful. In 2017, Ducru is very red-fruited and floral, with tons of inner sweetness and nuance to match its sumptuous, exotic personality. Mint, spice, chocolate and licorice accents add character as the 2017 gains brightness, aromatic purity and detail with a bit of air. Bruno Borie gave the 2017 18 months in 100% new oak. Along with Beychevelle, Ducru is the most flamboyant wine in Saint-Julien. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on December 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).
De Château Ducru-Beaucaillou 2017 is donker paars van kleur en in de neus ontvouwt zich langzaam en onthult prachtig geurige noten van warme kersenlikeur, wilde bosbessen, verse rode en zwarte bessen en viooltjes, met vleugjes kreupelhout en Earl Grey-thee. Het gehemelte is medium-bodied met een geweldige frisheid en elegantie, zeer goed geïntegreerde, weelderige tannines en overvloedige geparfumeerde vruchten, eindigend met een aanhoudende kruidige noot. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in 100% nieuwe Franse eikenhouten vaten. De blend bestaat uit 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Ducru-Beaucaillou |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2052 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
2022 - 2048
Deep purple-black in color, the 2017 Ducru-Beaucaillou slowly unfurls to reveal beautifully fragrant notes of warm kirsch, wild blueberries, fresh red and black currants and violets with wafts of underbrush and Earl Grey tea. Medium-bodied, the palate has great freshness and elegance, with very well-played, plush tannins and bags of perfumed fruit, finishing on a lingering spicy note. The wine was aged for 18 months in 100% new French oak barrels. The blend is 90% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot.
Published: Mar 16, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU DUCRU-BEAUCAILLOU ST.-JULIEN 2017
Sunday, December 20, 2020
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2017
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
Attractive, intense aromas of ripe blueberries, currants and more savory, tarry notes, as well as iodine, violets and cassis. The palate has a supple and succulent feel. This is cabernet in outright seductive mode, offering such fluid tannins and mouth-filling length. A blend of 90% cabernet sauvignon and 10% merlot. One of the stars of the vintage. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2047
From: 2017 Bordeaux – Mirror, Mirror on The Wall… (Mar 2020)
The 2017 Ducru-Beaucaillou is racy, deep and opulently beautiful. In 2017, Ducru is very red-fruited and floral, with tons of inner sweetness and nuance to match its sumptuous, exotic personality. Mint, spice, chocolate and licorice accents add character as the 2017 gains brightness, aromatic purity and detail with a bit of air. Bruno Borie gave the 2017 18 months in 100% new oak. Along with Beychevelle, Ducru is the most flamboyant wine in Saint-Julien. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on December 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).