2022 Château Ducru-Beaucaillou Le Petit Ducru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2025 - 2040 |
Op voorraad
59 items beschikbaar
Omschrijving
Vanaf 2018 is er een fraaie derde wijn van Chateau Ducru-Beaucaillou komende uit de wijngaarden van Château Ducru-Beaucaillou. Deze nieuwe wijn komt van de druiven van de wijngaarden die de familie van Bruno Borie bezit in Saint Julien. Hij is een waardige vervanger van Château Lalande Borie, die nu niet meer op de markt komt en waarvoor Le Petit Ducru in de plaats komt.
De bedoeling is dat hij een eerste benadering is van de kwaliteiten van de twee grotere wijnen "La Croix de Beaucaillou" en "Château Ducru Beaucaillou". Er is een familieband, een soort overeenkomst tussen deze drie nectars. Ze hebben het volgende gemeen: een rigoureuze techniek, een drastische selectie en een veeleisende vinificatie. Deze wijn rijpt gedurende 12 maand op 1/3 nieuwe eiken vaten. Hij schittert door zijn fijne structuur, zijn complexiteit binnen een mooi evenwicht en beschikt over veel elegantie in het fruit.
In het glas heeft de Petit Ducru een mooie donker robijnrode kleur. in de neus vooral veel vers rood fruit, kruiden en wat cederhout en leder. In de mond is de wijn medium tot full-bodied, heerlijk sappig en een goede structuur. Het is een zeer mooi voorbeeld hoe deze Petitg Ducru Saint Julien een zekere kracht combineert met veel fruit, elegantie en finesse. In zijn jonge jaren karafferen en lucht geven is ons advies.
Ratings: 94 Falstaff Magazine, 17 WeinWisser, 92-93 James Suckling, 90-92 Wine Advocate, 91-93 Vinous (A. Galloni), 90-92 Jeb Dunnuck
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Ducru-Beaucaillou |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
RP (90-92)
The 2022 Le Petit Ducru has turned out especially well this year, offering up aromas of cherries and raspberries mingled with tobacco leaf and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, velvety and fleshy palate that's unusually supple and polished.
Published: Apr 28, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
LE PETIT DUCRU DE DUCRU-BEAUCAILLOU ST.-JULIEN 2022
Score
92-93
The fine tannins come through clearly here with black berries and hints of lavender. Medium-bodied with really fine tannins. Medium finish. A blend 75% merlot, 20% cabernet sauvignon and rest petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2034
From: 2022 Bordeaux En Primeur: Balance Imbalance (May 2023)
The 2022 Le Petit Ducru pulses with notable energy. Graphite, lavender, mocha and licorice play off a core of blue/purplish fruit in this mid-weight, vibrant Saint-Julien. All the elements are so well-balanced. This is beautifully done.
- By Antonio Galloni on April 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).
Vanaf 2018 is er een fraaie derde wijn van Chateau Ducru-Beaucaillou komende uit de wijngaarden van Château Ducru-Beaucaillou. Deze nieuwe wijn komt van de druiven van de wijngaarden die de familie van Bruno Borie bezit in Saint Julien. Hij is een waardige vervanger van Château Lalande Borie, die nu niet meer op de markt komt en waarvoor Le Petit Ducru in de plaats komt.
De bedoeling is dat hij een eerste benadering is van de kwaliteiten van de twee grotere wijnen "La Croix de Beaucaillou" en "Château Ducru Beaucaillou". Er is een familieband, een soort overeenkomst tussen deze drie nectars. Ze hebben het volgende gemeen: een rigoureuze techniek, een drastische selectie en een veeleisende vinificatie. Deze wijn rijpt gedurende 12 maand op 1/3 nieuwe eiken vaten. Hij schittert door zijn fijne structuur, zijn complexiteit binnen een mooi evenwicht en beschikt over veel elegantie in het fruit.
In het glas heeft de Petit Ducru een mooie donker robijnrode kleur. in de neus vooral veel vers rood fruit, kruiden en wat cederhout en leder. In de mond is de wijn medium tot full-bodied, heerlijk sappig en een goede structuur. Het is een zeer mooi voorbeeld hoe deze Petitg Ducru Saint Julien een zekere kracht combineert met veel fruit, elegantie en finesse. In zijn jonge jaren karafferen en lucht geven is ons advies.
Ratings: 94 Falstaff Magazine, 17 WeinWisser, 92-93 James Suckling, 90-92 Wine Advocate, 91-93 Vinous (A. Galloni), 90-92 Jeb Dunnuck
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Ducru-Beaucaillou |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
RP (90-92)
The 2022 Le Petit Ducru has turned out especially well this year, offering up aromas of cherries and raspberries mingled with tobacco leaf and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, velvety and fleshy palate that's unusually supple and polished.
Published: Apr 28, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
LE PETIT DUCRU DE DUCRU-BEAUCAILLOU ST.-JULIEN 2022
Score
92-93
The fine tannins come through clearly here with black berries and hints of lavender. Medium-bodied with really fine tannins. Medium finish. A blend 75% merlot, 20% cabernet sauvignon and rest petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2025 - 2034
From: 2022 Bordeaux En Primeur: Balance Imbalance (May 2023)
The 2022 Le Petit Ducru pulses with notable energy. Graphite, lavender, mocha and licorice play off a core of blue/purplish fruit in this mid-weight, vibrant Saint-Julien. All the elements are so well-balanced. This is beautifully done.
- By Antonio Galloni on April 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).