2022 Château Ducru-Beaucaillou Grand Cru Classé St Julien


De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2029 - 2062 |
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2024- LEVERING VOORJAAR 2025
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).
2022 Château Ducru-Beaucaillou is een blend van 82% Cabernet Sauvignon en 18% Merlot. De wijn heeft 18 maanden op Franse vaten gerijpt. De wijn opent in het glas met aroma's van donkere kersen en bessen vermengd met potlodenschaafsel, vanillestokje en kruiden. Vol, breedgeschouderd en gespierd, met een kern van rijp maar levendig fruit, ondersteund door een chassis van poederige, royaal geëxtraheerde tannine die zich laat gelden in de afdronk.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Ducru-Beaucaillou |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2029 |
Drinken tot | 2062 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
De familie Borie is nu drie generaties eigenaar van dit statige château, met uitzicht op de Gironde. Bruno Borie heeft sinds hij in 2003 op het château de scepter zwaait maar een doel: van Ducru-Beaucaillou een van de beste wijnen van de Médoc te maken. De wijngaarden zijn aangeplant met cabernet-sauvignon (70%) en merlot (30%). Zoals de naam van het château al aangeeft, is Château Ducru-Beaucaillou gezegend met een groots kiezelrijk terroir dat perfecte cabernet-sauvignon voortbrengt. Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux Cailloux", in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als Gunzian grind. Deze kwartskiezelstenen werden afgezet door de oude Garonne aan het begin van het vroege Kwartair, zo'n twee miljoen jaar geleden. Het volstaat om een wandeling door de wijngaarden te maken om rijke lithologische vondsten te doen. Lydische jaspis uit de Pyreneeën, vuursteen, kwarts, agatoïden ... Deze Gunzian grind zorgt voor bodems die arm zijn aan plantaardige voedingsstoffen. Maar juist hun agrologische schaarste garandeert de kwalitatieve excellentie van de wijnen. Een keuze uit de natuur.
Bij Ducru-Beaucaillou wordt uitmuntendheid centimeter voor centimeter gevormd dankzij een goed begrip van wat de wijnstokken te bieden hebben. Ervaring, intuïtie, vragen stellen, voor een symbiose met Moeder Aarde; mensen trekken alleen door deze nobele terroirs. Omdat de natuur een "onderwerp van de wet" is, respecteert elke procedure in de wijngaard het hele ecosysteem: herbiciden zijn verlaten ten gunste van mechanisch onkruid en oordeelkundige grasmatten; chemische meststoffen vervangen door mest en kwaliteitscompost; insecticiden met feromonen om wijnstokmotten te bestrijden of kaolienklei om de groene sprinkhaan te lokken. Maatregelen om beluchting en blootstelling aan de zon van de trossen te vergemakkelijken, om Botrytis en, indien van toepassing, bacillen te vermijden. Voor de oogst constante monitoring van de beschikbare stikstof. Redelijke wijnbouw, die in 2016 de eigenschap ISO 14001-certificering heeft verdiend, sinds 2017 aangevuld met HVE3-certificering (hoge milieuwaarde niveau 3).
Recensies
Bijlagen

