By Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera in Californië. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug...
Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera in Californië. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australië.
Het landgoed Farr ligt in de Moorabool-vallei tussen Geelong en Ballarat, 100 km ten zuidwesten van Melbourne. De druiventeelt in deze regio gaat meer dan 200 jaar terug, met Zwitserse kolonisten die hier in het begin van de 19e eeuw de eerste wijngaarden van Victoria aanplantten. De rijke vulkanische bodem en het continentale klimaat op het landgoed produceren eersteklas fruit met een smaak, boeket en kleur die uniek zijn voor onze omgeving.
Gary en Robyn Farr kochten het oorspronkelijke pand in 1994 en het tweede deel in 1998 - dit laatste was al bijna 40 jaar onaangeroerd en bestond uit dichte buxusdoorn en schadelijk onkruid. Het laatste stukje van de puzzel, dat de twee stukken land met elkaar verbindt, werd in 2011 gekocht door Nick en Cassie Farr, goed voor een totaal van 130 hectare, waarvan 36 hectare onder wijnstokken en de rest wordt onderhouden als begrazing en akkerbouw voor vee en paarden. Met een mengsel van verschillende klonen en onderstammen zijn de druivensoorten die hier worden verbouwd viognier, chardonnay, pinot noir, gamay en shiraz.
Nick en Gary Farr staan zij aan zij, maar zijn niet bang om het tegen elkaar op te nemen als hun meningen verschillen. Elke generatie heeft een onderscheidende stijl van wijnmaken ontwikkeld op basis van zijn individuele ervaring en smaak, en hun respectieve lijnen - By Farr van Gary en Farr Rising van Nick - hebben lovende kritieken gekregen, zowel in Australië als daarbuiten.

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera in Californië. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australië.
Het landgoed Farr ligt in de Moorabool-vallei tussen Geelong en Ballarat, 100 km ten zuidwesten van Melbourne. De druiventeelt in deze regio gaat meer dan 200 jaar terug, met Zwitserse kolonisten die hier in het begin van de 19e eeuw de eerste wijngaarden van Victoria aanplantten. De rijke vulkanische bodem en het continentale klimaat op het landgoed produceren eersteklas fruit met een smaak, boeket en kleur die uniek zijn voor onze omgeving.
Gary en Robyn Farr kochten het oorspronkelijke pand in 1994 en het tweede deel in 1998 - dit laatste was al bijna 40 jaar onaangeroerd en bestond uit dichte buxusdoorn en schadelijk onkruid. Het laatste stukje van de puzzel, dat de twee stukken land met elkaar verbindt, werd in 2011 gekocht door Nick en Cassie Farr, goed voor een totaal van 130 hectare, waarvan 36 hectare onder wijnstokken en de rest wordt onderhouden als begrazing en akkerbouw voor vee en paarden. Met een mengsel van verschillende klonen en onderstammen zijn de druivensoorten die hier worden verbouwd viognier, chardonnay, pinot noir, gamay en shiraz.
Nick en Gary Farr staan zij aan zij, maar zijn niet bang om het tegen elkaar op te nemen als hun meningen verschillen. Elke generatie heeft een onderscheidende stijl van wijnmaken ontwikkeld op basis van zijn individuele ervaring en smaak, en hun respectieve lijnen - By Farr van Gary en Farr Rising van Nick - hebben lovende kritieken gekregen, zowel in Australië als daarbuiten.