2020 By Farr Shiraz

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | Victoria |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2037 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australiƫ heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondiƫ, Cristom in Oregon en Calera in Californiƫ. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australiƫ. By Farr produceert ook premium chardonnay en hebben shiraz en viognier aangeplant. Vandaag de dag zijn de zaken overgenomen door de volgende generatie, Nick Farr, al houdt Gary nog steeds een oogje in het zeil. Wijnhuis By Farr telt een oppervlakte van 130 hectare, waarvan 36 hectare beplant is met wijnstokken.
Victoria is het wijngebied in het zuidoosten van Australiƫ en ƩƩn van de weinige koel klimaatzones van het land. Victoria kent een overwegend koel tot gematigd klimaat. De nabijheid van de oceaan, de hoogteverschillen en expositie van de wijngaard spelen een grote rol. Als we alle subgebieden over ƩƩn kam scheren, zijn pinot noir en chardonnay de twee specialiteiten. Ze worden geproduceerd in alle stijlen. Pinot noir varieert van delicaat tot meer gestructureerd, maar de gemene deler is het pure fruitkarakter. Chardonnay is er van vol en geconcentreerd uit Geelong tot licht en fris uit Mornington Peninsula.
De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 geplant is. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 80% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten barriques (20% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.
De By Farr Shiraz is diep paarsrood van kleur. In de neus aromaās van zwarte bessen, viooltjes, spekjes, mokka, anijs, peper en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein zwart fruit, pruimen, laurier, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange fluwelige afdronk met elegante rijpe tannines en subtiele zuren.
WEETJE: In de tab āBijlagenā vindt u de officiĆ«le factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor āAfhalenā op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australiƫ |
Regio | Victoria |
Wijnhuis | By Farr |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
96
Avg Price (ex-tax)
$ 66
By Farr Shiraz Geelong 2021
Wednesday, Nov 08, 2023
Color
Red
Country
Australia
Region
Victoria
Vintage
2021
Lifted cooler climatic notes of charcuterie, lilac, clove and dried kelp. An excellent nose, with hints of briar and dill suggesting a good portion of whole bunches in the mix. A skein of peppery, juicy acidity drags this to exceptional length, sublimating the edginess of the whole-bunch quotient into an impressive, greater whole. This is fine shiraz, auguring for development over eight years in bottle. Drink or hold.
Ned Goodwin MW
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australiƫ heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondiƫ, Cristom in Oregon en Calera in Californiƫ. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australiƫ.
Het landgoed Farr ligt in de Moorabool-vallei tussen Geelong en Ballarat, 100 km ten zuidwesten van Melbourne. De druiventeelt in deze regio gaat meer dan 200 jaar terug, met Zwitserse kolonisten die hier in het begin van de 19e eeuw de eerste wijngaarden van Victoria aanplantten. De rijke vulkanische bodem en het continentale klimaat op het landgoed produceren eersteklas fruit met een smaak, boeket en kleur die uniek zijn voor onze omgeving.
Gary en Robyn Farr kochten het oorspronkelijke pand in 1994 en het tweede deel in 1998 - dit laatste was al bijna 40 jaar onaangeroerd en bestond uit dichte buxusdoorn en schadelijk onkruid. Het laatste stukje van de puzzel, dat de twee stukken land met elkaar verbindt, werd in 2011 gekocht door Nick en Cassie Farr, goed voor een totaal van 130 hectare, waarvan 36 hectare onder wijnstokken en de rest wordt onderhouden als begrazing en akkerbouw voor vee en paarden. Met een mengsel van verschillende klonen en onderstammen zijn de druivensoorten die hier worden verbouwd viognier, chardonnay, pinot noir, gamay en shiraz.
Nick en Gary Farr staan zij aan zij, maar zijn niet bang om het tegen elkaar op te nemen als hun meningen verschillen. Elke generatie heeft een onderscheidende stijl van wijnmaken ontwikkeld op basis van zijn individuele ervaring en smaak, en hun respectieve lijnen - By Farr van Gary en Farr Rising van Nick - hebben lovende kritieken gekregen, zowel in Australiƫ als daarbuiten.
Trivia
Wijn Trivia
š· Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanGary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australiƫ heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondiƫ, Cristom in Oregon en Calera in Californiƫ. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australiƫ. By Farr produceert ook premium chardonnay en hebben shiraz en viognier aangeplant. Vandaag de dag zijn de zaken overgenomen door de volgende generatie, Nick Farr, al houdt Gary nog steeds een oogje in het zeil. Wijnhuis By Farr telt een oppervlakte van 130 hectare, waarvan 36 hectare beplant is met wijnstokken.
Victoria is het wijngebied in het zuidoosten van Australiƫ en ƩƩn van de weinige koel klimaatzones van het land. Victoria kent een overwegend koel tot gematigd klimaat. De nabijheid van de oceaan, de hoogteverschillen en expositie van de wijngaard spelen een grote rol. Als we alle subgebieden over ƩƩn kam scheren, zijn pinot noir en chardonnay de twee specialiteiten. Ze worden geproduceerd in alle stijlen. Pinot noir varieert van delicaat tot meer gestructureerd, maar de gemene deler is het pure fruitkarakter. Chardonnay is er van vol en geconcentreerd uit Geelong tot licht en fris uit Mornington Peninsula.
De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 geplant is. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 80% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten barriques (20% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.
De By Farr Shiraz is diep paarsrood van kleur. In de neus aromaās van zwarte bessen, viooltjes, spekjes, mokka, anijs, peper en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein zwart fruit, pruimen, laurier, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange fluwelige afdronk met elegante rijpe tannines en subtiele zuren.
WEETJE: In de tab āBijlagenā vindt u de officiĆ«le factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor āAfhalenā op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australiƫ |
Regio | Victoria |
Wijnhuis | By Farr |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
James Suckling
Score
96
Avg Price (ex-tax)
$ 66
By Farr Shiraz Geelong 2021
Wednesday, Nov 08, 2023
Color
Red
Country
Australia
Region
Victoria
Vintage
2021
Lifted cooler climatic notes of charcuterie, lilac, clove and dried kelp. An excellent nose, with hints of briar and dill suggesting a good portion of whole bunches in the mix. A skein of peppery, juicy acidity drags this to exceptional length, sublimating the edginess of the whole-bunch quotient into an impressive, greater whole. This is fine shiraz, auguring for development over eight years in bottle. Drink or hold.
Ned Goodwin MW
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australiƫ heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondiƫ, Cristom in Oregon en Calera in Californiƫ. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australiƫ.
Het landgoed Farr ligt in de Moorabool-vallei tussen Geelong en Ballarat, 100 km ten zuidwesten van Melbourne. De druiventeelt in deze regio gaat meer dan 200 jaar terug, met Zwitserse kolonisten die hier in het begin van de 19e eeuw de eerste wijngaarden van Victoria aanplantten. De rijke vulkanische bodem en het continentale klimaat op het landgoed produceren eersteklas fruit met een smaak, boeket en kleur die uniek zijn voor onze omgeving.
Gary en Robyn Farr kochten het oorspronkelijke pand in 1994 en het tweede deel in 1998 - dit laatste was al bijna 40 jaar onaangeroerd en bestond uit dichte buxusdoorn en schadelijk onkruid. Het laatste stukje van de puzzel, dat de twee stukken land met elkaar verbindt, werd in 2011 gekocht door Nick en Cassie Farr, goed voor een totaal van 130 hectare, waarvan 36 hectare onder wijnstokken en de rest wordt onderhouden als begrazing en akkerbouw voor vee en paarden. Met een mengsel van verschillende klonen en onderstammen zijn de druivensoorten die hier worden verbouwd viognier, chardonnay, pinot noir, gamay en shiraz.
Nick en Gary Farr staan zij aan zij, maar zijn niet bang om het tegen elkaar op te nemen als hun meningen verschillen. Elke generatie heeft een onderscheidende stijl van wijnmaken ontwikkeld op basis van zijn individuele ervaring en smaak, en hun respectieve lijnen - By Farr van Gary en Farr Rising van Nick - hebben lovende kritieken gekregen, zowel in Australiƫ als daarbuiten.
Wijn Trivia
š· Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan