Filteren

Prosecco Conegliano-Valdobbiadene

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Conegliano Valdobbiadene ligt in de pittoreske uitlopers van de Alpen in de noordoostelijke regio Veneto in Italië — een gebied dat bekend staat om zijn productie van uitstekende Prosecco Superiore-wijnen. In 2009 verkreeg Conegliano Valdobbiadene de DOCG-status — de hoogste classificatie voor Italiaanse wijnen — en in 2019 werd het uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Eersteklas wijngaarden in dit gebied groeien te midden van een golvend landschap met ontmoedigende hellingen, sommige zo steil dat ze alleen met de hand kunnen worden gesnoeid en geoogst. De rijke diversiteit in geologie en microklimaten dragen bij aan de complexiteit en diepte van deze wijnen, die met toegewijde zorg worden geproduceerd — vaak weerspiegeld in een hogere prijs. Wijnen kunnen hier ook worden aangeduid met 'Conegliano Prosecco Superiore DOCG' of 'Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG'. 

Om een Prosecco Superiore & Conegliano Valdobbiadene op het label te zetten moet worden voldaan aan onderstaande regels. Als hieraan niet is voldaan kan de wijn gerust uit de Valdobbiadene komen maar mag het zeker geen Prosecco Superiore heten. Derhalve zegt Conegliano Valdobbiadene niet zo veel alhoewel de Marketing afdeling van vele wijnhuizen anders willen laten geloven en de echte kwaliteit Prosecco Conegliano Valdobbiadene zijn de wijnen die Prosecco Superiore als keurmerk mogen voeren. Een goed voorbeeld van een kwaliteits Prosecco wijn huis is bijvoorbeeld Nani Rizzi

  1. De druiven moeten uit de Conegliano Valdobbiadene regio en hier moet ook de vinificatie plaatsvinden. De volgende gemeentes vallen binnen deze regio: Conegliano, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison di Valmarino, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Susegana, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Follina, Miane, Vidor en Valdobbiadene.
  2. De minimale hoeveelheid Glera (de officiële benaming van de prosecco-druif) in de wijn moet minstens 85% zijn.
  3. De maximale opbrengst per hectare is 135 hectoliter per hectare. Dit is bij de reguliere Prosecco's substantieel hoger.
  4. De maximale hoeveelheid sap ten opzichte van het geplukte fruit is 70%. Dus van 100 kilo druiven mag maximaal 70 liter sap geperst worden.
  5. Botteling moet plaatsvinden in de provincie Treviso.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!