Filteren

Limoux

De bepalende factor die de lage glooiende heuvels rond het Limoux-gebied van Langudoc kenmerkt, is dat het verkoelende effect van de Atlantische Oceaan hier duidelijk wordt gevoeld. Dit effect t zich uit tot een paar kilometer landinwaarts vanaf de Middellandse Zee, ten zuiden van de legendarische UNESCO-site Carcassonne. Hoewel het gebied algemeen bekend staat om zijn langdurige productie van de traditionele koolzuurhoudende wijn die wordt aangeduid als Méthode Ancestrale of Blanquette de Limoux, produceert het ook stille rode en witte wijnen en vooral deze wijnen waaronder de Chardonnays zijn zeer gewild zeker daar deze druif een totaal ander karakter geeft in deze streek vanwege de verkoelde winnden en afkoeling in de nacht. De druif krijgt dan naast het mooie fruit ook voldoende zuren krijgt. Het gebied is dan ook de enige AOC van de Languedoc waar de productie van witte wijn eiken-fermentatie en veroudering vereist om de scherpe zuurgraad van het fruit, dat wordt geoogst uit de heuvels van Limoux, te temperen zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij wijnen uit de Bourgogne. De wijnen op basis van Mauzac en Chardonnay ontwikkelen tonen van vanille, gekonfijte appel en peer of citrus, afhankelijk van welke variëteit domineert. Deze wijnen kunnen ook af en toe een hazelnootboeket dragen. Er is ook een kleine productie van rode wijnen, voornamelijk gemaakt van Merlot, Côt/Malbec, Grenache en Syrah. De streek is zonder twijfel zeer in een opmars gekomen vanaf de jaren 90 door pioniers zoals Domaine Paul Mas welke met zijn Astruc & Paul Mas wijnen een serieuze kwaliteit heeft gegeven welke navolging heeft gekregen waardoor de Limoux nu vooral wordt gezien als de appelatie met zeer goede witte wijnen maar dan nog tegen een zeer redelijk prijs-niveau - dit in tegenstelling tot vele andere regio's waar prijs/kwaliteit soms volledig zoek is.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!