Filteren

Gruner Veltliner

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 30

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De grüner veltliner is een wit druivenras dat veel in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije, alwaar de benaming Zöldveltelini is. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de grüner veltliner druif een kruising is tussen de traminer en St. Georgener. 

Zoals gezegd komt de grüner veltliner druif veel voor in Oostenrijk. Zo'n 30% van alle wijngaarden in Oostenrijk zijn beplant met de grüner veltliner druif. De druif wordt gekenmerkt door een late rijping. Druiven die laat rijpen hebben een warme herfst nodig om zich volledig te ontwikkelen. Een nadeel van een lang groeiseizoen is dat druiven dan hun broodnodige zuren verliezen. Echter bij grüner veltliner gebeurt dit niet en dat is toch wel uniek te noemen. Een goede grüner veltliner oogst heeft rijpe, suikerrijke druiven met flinke, zachte zuren. De meeste Grüner Veltliner wijnen zijn droog en fris met de sappige aroma's van wit fruit als appel en peer tot het weelderige van exotische vruchten als ananas en nectarine. Kenmerkend is het prikkelende kruidige toontje van versgemalen peper. Verder zijn er opvallende de frisse, zachte zuren die de wijn pit en spanning geven.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!