2021 Diwald Luft & Liebe Grüner Veltliner BIO

rotation
biologisch
vegan
  • Koop 6 voor 18,45 15,25 en bespaar 7%

Lage voorraad

Nog maar 5 over

Nabestelling mogelijk
🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt morgen verzonden

Omschrijving

chevron-down

Een wijn zonder veel interventie. Een beetje lucht en liefde krijgt ie volgens Martin Diwald, dat is alles! Ok vooruit dan... na een zorgvuldige selectie laat men de schillen 72 uur inweken met het sap. dus technisch gezien mag je dit ook een “orange wine” noemen. Daarna een rijping voor een jaar op een gebruikt eiken vat. Ongefilterd gebotteld en minimale zwaveling. Niet 100% helder dus...maar ozo eerlijk zoals een wijn bedoelt is. De wijn heeft opwindende "oxidatieve" tonen. Hints van citrus, perzik, honing, grapefruit en thee. Medium zuren en een lange afdronk met wat grip. En héel belangrijk, deze vin nature smaakt mooi wel naar méér!

OVER DIWALD

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder. "Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit........ LEES MEER ONDER TAB WIJNHUIS

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Oostenrijk
Regio Wagram
Wijnhuis Diwald
Druif Gruner Veltliner
Biologisch gecertificeerd Ja
Natural wijn Ja
Vegan Ja
Jaar 2021
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2027
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Licht zoet, Rond, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras

Wijnhuis

chevron-down

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.

Bijlagen

chevron-down