2021 Diwald Luft & Liebe Grüner Veltliner BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2022 - 2027 |
Een wijn zonder veel interventie. Een beetje lucht en liefde krijgt ie volgens Martin Diwald, dat is alles! Ok vooruit dan... na een zorgvuldige selectie laat men de schillen 72 uur inweken met het sap. dus technisch gezien mag je dit ook een “orange wine” noemen. Daarna een rijping voor een jaar op een gebruikt eiken vat. Ongefilterd gebotteld en minimale zwaveling. Niet 100% helder dus...maar ozo eerlijk zoals een wijn bedoelt is. De wijn heeft opwindende "oxidatieve" tonen. Hints van citrus, perzik, honing, grapefruit en thee. Medium zuren en een lange afdronk met wat grip. En héel belangrijk, deze vin nature smaakt mooi wel naar méér!
OVER DIWALD
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder. "Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit........ LEES MEER ONDER TAB WIJNHUIS
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Wagram |
Wijnhuis | Diwald |
Druif | Gruner Veltliner |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Licht zoet, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras |
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.
"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen. De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.
Omschrijving
Een wijn zonder veel interventie. Een beetje lucht en liefde krijgt ie volgens Martin Diwald, dat is alles! Ok vooruit dan... na een zorgvuldige selectie laat men de schillen 72 uur inweken met het sap. dus technisch gezien mag je dit ook een “orange wine” noemen. Daarna een rijping voor een jaar op een gebruikt eiken vat. Ongefilterd gebotteld en minimale zwaveling. Niet 100% helder dus...maar ozo eerlijk zoals een wijn bedoelt is. De wijn heeft opwindende "oxidatieve" tonen. Hints van citrus, perzik, honing, grapefruit en thee. Medium zuren en een lange afdronk met wat grip. En héel belangrijk, deze vin nature smaakt mooi wel naar méér!
OVER DIWALD
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder. "Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit........ LEES MEER ONDER TAB WIJNHUIS
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Wagram |
Wijnhuis | Diwald |
Druif | Gruner Veltliner |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Licht zoet, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras |
Wijnhuis
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.
"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen. De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.