Filteren

Côte-Rôtie

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De wijngaarden van Côte Rôtie gedijen goed op de zonovergoten hellingen op het zuiden die worden beschermd tegen krachtige mistralwinden. Om deze reden vertaalt Côte Rôtie zich naar "geroosterde helling" en is het een van de beroemdste regio's in de noordelijke Rhône.

Syrah is koning en kan worden gemaakt in een 100 procent cepagewijn of gemengd met de aromatische witte druif Viognier. Indien gemengd, voegt de Viognier een verzachtende bloemige component toe aan de speksmaak van de Syrah en de aroma's van zwart fruit en peper.

Zoek naar wijnen die afkomstig zijn van de twee beroemde hellingen van Côte Brune en Côte Blonde of iets van de enkele wijngaarden van La Mouline, La Turque en La Landonne die eigendom zijn van Guigal. De hellingen in Côte Rôtie behoren tot de steilste van heel Europa en alles wordt hier met de hand gedaan. Om deze reden wordt er heel weinig wijn geproduceerd, dus de wijnen van deze Appelatie stijgen feitelijk ieder jaar.

Côte-Rôtie

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!