2019 E. Guigal Côte-Rôtie La Mouline

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côte-Rôtie |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2027 - 2050 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld. Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.
De Côte-Rôtie "La Mouline" is een van de meest unieke wijnen van het Guigal-domein uit de ‘LaLa-wijnen’ top-serie. Van een wijngaard in het hart van de 'côte blonde' worden jaarlijks kleine hoeveelheden geproduceerd. Dit is een wulpse, zijdezachte en intens aromatische wijn. Meer elegant en 'vrouwelijk' dan de La Landonne en La Turque. Gemaakt van 89% syrah met 11% viognier van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. De La Mouline wordt gedomineerd door donkere tonen van espresso, zwarte olijven en roggebrood. De wijn heeft zeker nog een aantal jaren nodig om zich verder te ontwikkelen dus ons advies deze wijn zeker pas rond 2027/2028 te openen en zelfs wat meer geduld zal worden beloond.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côte-Rôtie |
Wijnhuis | Guigal |
Druif | Syrah-Shiraz, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 98 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (93-95)
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2040
Dominated by dark notes of espresso, black olive and pumpernickel, the 2020 Cote Rotie La Mouline was missing the vineyard's normally expressive floral aromas on this occasion. Full-bodied and rich, it's an atypically muscular and closed vintage of La Mouline right now. It will be interesting to see how it evolves over the next few years of élevage.
It was the start of the last full day of my 2021 Rhône trip when I pulled into the parking lot at Guigal around 9:30 a.m. Reminder: Always dress warmly when tasting at Guigal, because the cellars are a few degrees cooler than average! The cool temperatures help inhibit the growth of any spoilage organisms during the extended élevage these wines receive. While the stars of the cellars are the single-vineyard wines from Côte-Rôtie, the Guigal family takes pride in all of the wines they produce, and one reliable indicator of the quality of a Southern Rhône vintage is the quality and volume produced of the négoce Côtes du Rhône, which is typically around 50% Syrah, 40% Grenache and 10% Mourvèdre. The 2018 is charming and fruit-forward, while the 2019 looks to be slightly more concentrated. The family's relationships in Gigondas go back before the elevation of that appellation to cru status in 1971, so that is another reliable southern offering from the négociant side of the business. In the Northern Rhône, the large-scale bottlings from Condrieu and Côte-Rôtie are consistent performers and widely distributed. As they will be many consumers' introduction to these appellations, it's important they remain of high quality, vintage after vintage. The so-called La Las really require no introduction, except to mention that a new La La is being contemplated—a steep, two-hectare parcel within the Fongeant lieu-dit was vinified separately in 2019 and 2020. I was able to taste some impressive barrel samples, but as those wines will not be bottled separately, I've not scored them or added them to the database. Philippe Guigal was hopeful that the new wine—tentatively named La Renarde—would be ready to make a formal debut beginning with the 2022 vintage. Value-oriented consumers who still want a taste of Northern Rhône Syrah will want to focus on the family's négoce bottlings from Crozes-Hermitage and Saint-Joseph. While the Crozes is normally a fruit-forward, easy-drinking wine, the 2019 version boasts a bit more concentration than usual, while the 2018 and 2019 St-Joes both deliver ripe fruit and hints of granitic austerity. The Lieu-Dit Saint-Joseph and Vignes de l'Hospice bottlings ratchet up the intensity of both oak and terroir, but prices for those are rising rapidly, as consumers have caught on to the value they represent. As a side note, my tastings at Guigal's cellars in Ampuis included wines from the family's estate in Châteauneuf-du-Pape, Château de Nalys, but I've chosen to include those reviews in my Southern Rhône coverage, slated to appear in the next few weeks.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2029 - 2044
From: Northern Rhône: Where Diversity Ignites the Senses (Mar 2024)
The 2019 Côte-Rôtie La Mouline bursts with juniper, black cherry, crushed violets, cured meat, vanilla, cedar and a splash of mint. Medium- to full-bodied and remarkably polished, the flamboyant 2019 presents substantial power and density yet neatly maintains balance though fresh acidity. Give this tightly knit La Mouline another five years in bottle, and start enjoying it while waiting for the 2019 La Landonne to come around.
- By Nicolas Greinacher on October 2023
This year's visit to Guigal brought some intriguing news. To start with, the 2022 Côte-Rôtie La Reynarde will be the inaugural vintage of the fourth “La” within the iconic Guigal line-up. Named after the stream running between Côte Blonde and Côte Brune, the grapes are sourced from a 1.6-hectare steep plot within the Fongeant lieu-dit. After new vines were first planted between 2015 and 2019, Philippe Guigal bottled a single barrel separately as of the 2019 vintage. To provide better context and understanding before tasting the inaugural 2022 La Reynarde, he poured the 2019, 2020 and 2021 vintage samples for context. Each year, a greater proportion of fruit from these fairly young vines was ready to be used in the blend. While the fragrant 2019 had me thinking of a La Mouline with a little kick, tasting the more structured and denser 2020 and 2021 stylistically placed the La Reynarde closer to La Turque. Another interesting adaptation of the Guigal wines includes a change in cooperage. “More than 20 years ago, my father Marcel and I were looking for a partner to set up our family cooperage,” Guigal explained. “In 2003, we teamed up with a renowned cooper. One of the advantages of using their methods was that they made our wines more open and accessible – a great advantage in cooler years. Given the changing climate and increasingly higher temperatures, we started to feel that another solution was needed. After trying out many options, even from Austria and Slovenia, we landed on a partnership with a high-end cooperage located in Beaune. Not only do their barrels impart less vanilla flavor to our wines, but they also prevent the wines from unnecessarily opening up. The 2020 vintage saw a mixture of cooperages, while the 2021 will be the first vintage to fully show the in-depth work we achieved with this barrel change.” What has not changed is the heavy use of new oak in Guigal’s winemaking. “We stay true to the Guigal house style,” Guigal firmly points out. Having had dozens of spectacular mature Guigal wines from the past three decades, there isn’t much to hold against that stylistic choice; with the few exceptions of less ripe vintages, Guigal wines can handle the new oak. But there’s a caveat: The reds need time. In the case of the outstanding 2022 Côte-Rôtie La Landonne, time means holding off at least until 2037 to pop the first cork. Whether or not there is a sufficient number of consumers out there willing to wait that long is a different question.
(96-98)
From: Northern Rhône: A First Look at the 2019s (May 2020)
Bright, highly perfumed blueberry, black raspberry, violet and exotic spice aromas, along with a wild touch of blood orange. Juicy and lithe on the palate, offering intense red and blue fruit flavors that stain the palate while showing little in the way of excess weight. Finishes extremely long and sweet, with a building floral note, even tannins and a late jolt of five-spice powder.
- By Josh Raynolds on March 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Maison E.Guigal is een wijngoed met een grote reputatie. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is nu drie generaties oud. Oprichter Etienne Guigal bepaalde sterk de huidige identiteit van deze producent. Voordat hij zijn eigen wijngoed oprichtte verzamelde hij zijn eerste ervaringen bij de producent Vidal-Fleury. Inmiddels hebben Marcel Guigal en zijn zoon Philippe de leiding over het bedrijf. De laatste is verantwoordelijk voor de wijnbereiding en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grootvader, die maar liefst 67 wijnoogsten meemaakte.
Guigal is gevestigd in Ampuis, een kleine 38 km ten zuiden van Lyon. Hier beschikt het over 60 ha grond in de appellations Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Crozes-Hermitage, Châteauneuf du Pape, Tavel en Gigondas. De Guigals zijn inmiddels ook de eigenaren van Domaine de Bonserine en Vidal Fleury. Sinds 1995 beheert Guigal het bedrijf vanuit het beroemde Château d’Ampuis. Dit kasteel stamt uit de 12e eeuw en werd in de 16e eeuw in renaissancestijl herbouwd.
Het wijnmagazine Decanter riep Marcel Guigal in 2006 uit tot “Man of the year.” De gerenommeerde wijngids Guide Hachette doet er nog een schepje bovenop en noemt Guigal “de beste wijnmaker ter wereld.” Ook Robert Parker heeft diep respect voor Guigal. Met regelmaat krijgen de topwijnen van deze producent van hem de hoogste score van 100 punten. Bijzonder zijn de ‘La La’-wijnen. Deze zijn afkomstig van de 3 toplocaties ‘La Turque', ‘La Landonne’, en 'La Moulin'.
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld. Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.
De Côte-Rôtie "La Mouline" is een van de meest unieke wijnen van het Guigal-domein uit de ‘LaLa-wijnen’ top-serie. Van een wijngaard in het hart van de 'côte blonde' worden jaarlijks kleine hoeveelheden geproduceerd. Dit is een wulpse, zijdezachte en intens aromatische wijn. Meer elegant en 'vrouwelijk' dan de La Landonne en La Turque. Gemaakt van 89% syrah met 11% viognier van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. De La Mouline wordt gedomineerd door donkere tonen van espresso, zwarte olijven en roggebrood. De wijn heeft zeker nog een aantal jaren nodig om zich verder te ontwikkelen dus ons advies deze wijn zeker pas rond 2027/2028 te openen en zelfs wat meer geduld zal worden beloond.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côte-Rôtie |
Wijnhuis | Guigal |
Druif | Syrah-Shiraz, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 98 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (93-95)
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2040
Dominated by dark notes of espresso, black olive and pumpernickel, the 2020 Cote Rotie La Mouline was missing the vineyard's normally expressive floral aromas on this occasion. Full-bodied and rich, it's an atypically muscular and closed vintage of La Mouline right now. It will be interesting to see how it evolves over the next few years of élevage.
It was the start of the last full day of my 2021 Rhône trip when I pulled into the parking lot at Guigal around 9:30 a.m. Reminder: Always dress warmly when tasting at Guigal, because the cellars are a few degrees cooler than average! The cool temperatures help inhibit the growth of any spoilage organisms during the extended élevage these wines receive. While the stars of the cellars are the single-vineyard wines from Côte-Rôtie, the Guigal family takes pride in all of the wines they produce, and one reliable indicator of the quality of a Southern Rhône vintage is the quality and volume produced of the négoce Côtes du Rhône, which is typically around 50% Syrah, 40% Grenache and 10% Mourvèdre. The 2018 is charming and fruit-forward, while the 2019 looks to be slightly more concentrated. The family's relationships in Gigondas go back before the elevation of that appellation to cru status in 1971, so that is another reliable southern offering from the négociant side of the business. In the Northern Rhône, the large-scale bottlings from Condrieu and Côte-Rôtie are consistent performers and widely distributed. As they will be many consumers' introduction to these appellations, it's important they remain of high quality, vintage after vintage. The so-called La Las really require no introduction, except to mention that a new La La is being contemplated—a steep, two-hectare parcel within the Fongeant lieu-dit was vinified separately in 2019 and 2020. I was able to taste some impressive barrel samples, but as those wines will not be bottled separately, I've not scored them or added them to the database. Philippe Guigal was hopeful that the new wine—tentatively named La Renarde—would be ready to make a formal debut beginning with the 2022 vintage. Value-oriented consumers who still want a taste of Northern Rhône Syrah will want to focus on the family's négoce bottlings from Crozes-Hermitage and Saint-Joseph. While the Crozes is normally a fruit-forward, easy-drinking wine, the 2019 version boasts a bit more concentration than usual, while the 2018 and 2019 St-Joes both deliver ripe fruit and hints of granitic austerity. The Lieu-Dit Saint-Joseph and Vignes de l'Hospice bottlings ratchet up the intensity of both oak and terroir, but prices for those are rising rapidly, as consumers have caught on to the value they represent. As a side note, my tastings at Guigal's cellars in Ampuis included wines from the family's estate in Châteauneuf-du-Pape, Château de Nalys, but I've chosen to include those reviews in my Southern Rhône coverage, slated to appear in the next few weeks.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2029 - 2044
From: Northern Rhône: Where Diversity Ignites the Senses (Mar 2024)
The 2019 Côte-Rôtie La Mouline bursts with juniper, black cherry, crushed violets, cured meat, vanilla, cedar and a splash of mint. Medium- to full-bodied and remarkably polished, the flamboyant 2019 presents substantial power and density yet neatly maintains balance though fresh acidity. Give this tightly knit La Mouline another five years in bottle, and start enjoying it while waiting for the 2019 La Landonne to come around.
- By Nicolas Greinacher on October 2023
This year's visit to Guigal brought some intriguing news. To start with, the 2022 Côte-Rôtie La Reynarde will be the inaugural vintage of the fourth “La” within the iconic Guigal line-up. Named after the stream running between Côte Blonde and Côte Brune, the grapes are sourced from a 1.6-hectare steep plot within the Fongeant lieu-dit. After new vines were first planted between 2015 and 2019, Philippe Guigal bottled a single barrel separately as of the 2019 vintage. To provide better context and understanding before tasting the inaugural 2022 La Reynarde, he poured the 2019, 2020 and 2021 vintage samples for context. Each year, a greater proportion of fruit from these fairly young vines was ready to be used in the blend. While the fragrant 2019 had me thinking of a La Mouline with a little kick, tasting the more structured and denser 2020 and 2021 stylistically placed the La Reynarde closer to La Turque. Another interesting adaptation of the Guigal wines includes a change in cooperage. “More than 20 years ago, my father Marcel and I were looking for a partner to set up our family cooperage,” Guigal explained. “In 2003, we teamed up with a renowned cooper. One of the advantages of using their methods was that they made our wines more open and accessible – a great advantage in cooler years. Given the changing climate and increasingly higher temperatures, we started to feel that another solution was needed. After trying out many options, even from Austria and Slovenia, we landed on a partnership with a high-end cooperage located in Beaune. Not only do their barrels impart less vanilla flavor to our wines, but they also prevent the wines from unnecessarily opening up. The 2020 vintage saw a mixture of cooperages, while the 2021 will be the first vintage to fully show the in-depth work we achieved with this barrel change.” What has not changed is the heavy use of new oak in Guigal’s winemaking. “We stay true to the Guigal house style,” Guigal firmly points out. Having had dozens of spectacular mature Guigal wines from the past three decades, there isn’t much to hold against that stylistic choice; with the few exceptions of less ripe vintages, Guigal wines can handle the new oak. But there’s a caveat: The reds need time. In the case of the outstanding 2022 Côte-Rôtie La Landonne, time means holding off at least until 2037 to pop the first cork. Whether or not there is a sufficient number of consumers out there willing to wait that long is a different question.
(96-98)
From: Northern Rhône: A First Look at the 2019s (May 2020)
Bright, highly perfumed blueberry, black raspberry, violet and exotic spice aromas, along with a wild touch of blood orange. Juicy and lithe on the palate, offering intense red and blue fruit flavors that stain the palate while showing little in the way of excess weight. Finishes extremely long and sweet, with a building floral note, even tannins and a late jolt of five-spice powder.
- By Josh Raynolds on March 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Maison E.Guigal is een wijngoed met een grote reputatie. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is nu drie generaties oud. Oprichter Etienne Guigal bepaalde sterk de huidige identiteit van deze producent. Voordat hij zijn eigen wijngoed oprichtte verzamelde hij zijn eerste ervaringen bij de producent Vidal-Fleury. Inmiddels hebben Marcel Guigal en zijn zoon Philippe de leiding over het bedrijf. De laatste is verantwoordelijk voor de wijnbereiding en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grootvader, die maar liefst 67 wijnoogsten meemaakte.
Guigal is gevestigd in Ampuis, een kleine 38 km ten zuiden van Lyon. Hier beschikt het over 60 ha grond in de appellations Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Crozes-Hermitage, Châteauneuf du Pape, Tavel en Gigondas. De Guigals zijn inmiddels ook de eigenaren van Domaine de Bonserine en Vidal Fleury. Sinds 1995 beheert Guigal het bedrijf vanuit het beroemde Château d’Ampuis. Dit kasteel stamt uit de 12e eeuw en werd in de 16e eeuw in renaissancestijl herbouwd.
Het wijnmagazine Decanter riep Marcel Guigal in 2006 uit tot “Man of the year.” De gerenommeerde wijngids Guide Hachette doet er nog een schepje bovenop en noemt Guigal “de beste wijnmaker ter wereld.” Ook Robert Parker heeft diep respect voor Guigal. Met regelmaat krijgen de topwijnen van deze producent van hem de hoogste score van 100 punten. Bijzonder zijn de ‘La La’-wijnen. Deze zijn afkomstig van de 3 toplocaties ‘La Turque', ‘La Landonne’, en 'La Moulin'.
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.