2023 Hans Wirsching Iphöfer Kalb Silvaner Trocken

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2029 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is dé referentie van Franken en ook de nationale en internationale wijnpers is lovend over hun wijnen. Er wordt bij Hans Wirsching met veel respect voor natuur en omgeving en op een duurzame manier gewerkt.
De “Kalb” wijngaard, gelegen ten oosten van Iphofen, zo’n 100 km ten noordwesten van Neurenberg op een “Keuper”-bodem; (sediment van moerasrijke oerbossen).De wijn fermenteert en verouder alleen op RVS om de frisheid te bewaren.
De Hans Wirsching Iphöfer Kalb Silvaner Trocken VDP Erste Lage is een heerlijke droge, fruitige Sylvaner. Met in de neus aroma's van hooi, appel en meloen. In de mond is wijn slank, elegant, mineraal, fris met sappige zuren en een lange evenwichtige afdronk.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Franken |
Wijnhuis | Hans Wirsching |
Druif | Sylvaner |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating
93
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2045
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
9th Dec 2021
Source
December 2021 Week 1, The Wine Advocate
The 2019 Iphöfer Kammer Silvaner GG comes from the center of the Kronsberg and opens with a deep, pure and intense, slightly flinty, reductive and herbal bouquet intertwined with ripe fruit aromas. Full-bodied and rich yet also very fine and provided with a delicate mineral freshness and finesse, this is a silky Sylvaner with fine tannins and a long and intense finish.13.5% alcohol. Screw cap. Tasted in October 2021.
This was another impressive tasting at the Wirsching estate. The first 2020s, including the Erste Lage (premier cru) wines, are highly promising and so are the 2019 GGs (grands crus), which are released only after two years.
2019 was dry and very warm, but it did not have the long dry spells and temperature peaks like 2018 did. Some frost in the spring reduced yields but not qualities. The yields are reduced two to four weeks after flowering anyway, at least in the GG sites, by cutting away the top of the vines and their shoulders. The current collection shows once again that Wirsching can claim the throne of the Steigerwald district, where the vines root in deep Keuper (marl) soils. There are hardly any more expressive and powerful Rieslings and Silvaners than the single-vineyard wines from Andrea and Stefanie Wirsching. Klaus-Peter Heigel, who as cellar master has given the wines a new precision, freshness, depth and elegance, probably also deserves credit for the recent upswing. Possibly Wirsching has never been better than it is today.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is één van dé referenties van de Franken. Er wordt hier met veel respect voor natuur en omgeving op een duurzame manier gewerkt.
Klik hier voor de website van Hans Wirsching
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is dé referentie van Franken en ook de nationale en internationale wijnpers is lovend over hun wijnen. Er wordt bij Hans Wirsching met veel respect voor natuur en omgeving en op een duurzame manier gewerkt.
De “Kalb” wijngaard, gelegen ten oosten van Iphofen, zo’n 100 km ten noordwesten van Neurenberg op een “Keuper”-bodem; (sediment van moerasrijke oerbossen).De wijn fermenteert en verouder alleen op RVS om de frisheid te bewaren.
De Hans Wirsching Iphöfer Kalb Silvaner Trocken VDP Erste Lage is een heerlijke droge, fruitige Sylvaner. Met in de neus aroma's van hooi, appel en meloen. In de mond is wijn slank, elegant, mineraal, fris met sappige zuren en een lange evenwichtige afdronk.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Franken |
Wijnhuis | Hans Wirsching |
Druif | Sylvaner |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
Rating
93
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2045
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
9th Dec 2021
Source
December 2021 Week 1, The Wine Advocate
The 2019 Iphöfer Kammer Silvaner GG comes from the center of the Kronsberg and opens with a deep, pure and intense, slightly flinty, reductive and herbal bouquet intertwined with ripe fruit aromas. Full-bodied and rich yet also very fine and provided with a delicate mineral freshness and finesse, this is a silky Sylvaner with fine tannins and a long and intense finish.13.5% alcohol. Screw cap. Tasted in October 2021.
This was another impressive tasting at the Wirsching estate. The first 2020s, including the Erste Lage (premier cru) wines, are highly promising and so are the 2019 GGs (grands crus), which are released only after two years.
2019 was dry and very warm, but it did not have the long dry spells and temperature peaks like 2018 did. Some frost in the spring reduced yields but not qualities. The yields are reduced two to four weeks after flowering anyway, at least in the GG sites, by cutting away the top of the vines and their shoulders. The current collection shows once again that Wirsching can claim the throne of the Steigerwald district, where the vines root in deep Keuper (marl) soils. There are hardly any more expressive and powerful Rieslings and Silvaners than the single-vineyard wines from Andrea and Stefanie Wirsching. Klaus-Peter Heigel, who as cellar master has given the wines a new precision, freshness, depth and elegance, probably also deserves credit for the recent upswing. Possibly Wirsching has never been better than it is today.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnmakerij Hans Wirsching is een van de meest traditionele en gerenommeerde wijnmakerijen in Franken. De familie verbouwt al eeuwenlang wijn; sinds 1630! Tegenwoordig wordt het bedrijf geleidt door Andrea Wirsching en Dr. Heinrich Wirsching.
Op 90 hectare in en rond Iphofen worden hier voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd van Silvaner, Riesling en Scheurebe.
Een aantal wijnen worden hier nog steeds gebotteld in de typische Frankische “Bochsbeutel” fles, wiens naam wordt ontleend aan het woord "boek", omdat het als een fles in de tas paste waarin de monniken en pelgrims hun gebedenboek droegen. Het is al sinds het begin van de 18e eeuw een handelsmerk van bijzondere wijnen uit Franken.
Hans Wirsching is één van dé referenties van de Franken. Er wordt hier met veel respect voor natuur en omgeving op een duurzame manier gewerkt.
Klik hier voor de website van Hans Wirsching