2023 Delas Frères Viognier Vin De Pays D'Oc
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
Omschrijving
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
De Saint Esprit Blanc is een blend van de Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc en Viognier komende van wijngaarden gelegen op de rechteroever van de Rhône. Na het persen wordt de most 24 uur koud opgeslagen in afgesloten stalen tanks. Hierna gist de wijn op edelstaal bij een temperatuur van 18°C. De melkzure gisting wordt voorkomen om de natuurlijke frisse balans en de finesse in de wijn te behouden. Na de assemblage wordt de wijn opgeslagen op edelstalen tanks (RVS)
De druiven zijn voornamelijk afkomstig van wijngaarden in de zuidelijke Drôme en worden 's nachts geplukt om optimaal te kunnen profiteren van de koelte tijdens de inkuiping. Na binnenkomst in de kelder worden de druiven geperst en gedurende 24 uur gekoeld opgeslagen in edelstalen tanks. De gisting vindt plaats bij een maximum temperatuur 24°C. Om de wijn zijn frisse en fruitige karakter te laten behouden ondergaat de wijn geen melkzure gisting. De wijn wordt tot de botteling opgeslagen op edelstaal. De wijn wordt voor de botteling licht gefiltreerd.
In het glas heeft de Delas Frères Viognier een helder strogele met gouden schakeringen. In de neus de typische aromatische geurn van de viognier namelijk abrikoos, perzik, exotisch fruit en citrus. De smaak is zacht en fris met in de afdronk nuances van gedroogd fruit.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Pays d'Oc |
Wijnhuis | Delas Frères |
Druif | Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Steenfruit, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs.
Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.