2023 Baglio del Cristo di Campobello Laudari Chardonnay

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Baglio del Cristo wordt inmiddels gezien als een van de beste wijnhuizen van Siciliƫ waar Siciliƫ momenteel wordt gezien als een sterk opkomende Italiaanse wijnstreek. In 2000 zijn de gebroeders Bonetta begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen.
De LAUDĆRI is een 100% Chardonnay van Sicilia Denominazione di Origine Controllata. Laudri betekent vrij vertaald Lofzang en deze lof kan hij krijgen omdat het de eerste Siciliaanse chardonnay is. In het glas heeft deze fraaie chardonnay een heldere strogele kleur met lichte tonen en heldere van de fameuze kalkstenen bodems van Baglio del Cristo di Campobello. De druiven worden normaliter eind augustus handmatig geoogst van een wijngaard gelegen op een heuvelachtig terrein, met overwegend kalkrijke grond. De wijngaard is gelegen in Campobello di Licata op een hoogte tussen 230 en 260 meter boven zeeniveau en 7.500 meter uit de kust. De wijngaard heeft dus een uniek microklimaat waarbij de dag / nacht temperatuurschommeling tot 20 graden bedragen door zeebries. Ook is minimale interventie nodig omdat de zeebries de wijngaard gezond houdt (luis, schimmels).
De chardonnay druiven worden met de hand geoogst in kleine kratten. Na het ontstelen en kneusen wordt de temperatuur van het most teruggebracht tot 8-10oC voor de maceratie. dit zorgt voor een betere en rustige extractie van alle aroma's. Een lichte persing volgt, waarna de free-run wijn wordt gescheiden en gedecanteerd middels het proces van natuurlijke sedimentatie bij lage temperatuur. De fermentatie vindt plaats in RVS waarna het mag rijpen op zijn droesem (sur lie) gedurende 3-4 maanden in eikenhouten vaten met wekelijkse bâtonnage en daarna krijgt de wijn nog 8 - 12 maanden flesrijping voordat de wijn beschikbaar komt. Van deze Laudari worden ieder jaar, maar maximaal een paar duizend flessen gemaakt. Deze geweldige Siciliaanse chardonnay is geurig, met aroma's van citrusvruchten en bloemen en hints van boter, mango en gele pruim op een vanille-getinte basis. Zacht en vol, duidelijk gedefinieerd door frisheid en elegante smaken, in perfecte harmonie en met een langdurige afdronk.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES
Gebraden kip met citroen en rozemarijn
De volle structuur van de Laudari past goed bij het sappige, lichte vlees van kip. De rozemarijn sluit aan bij de kruidige tonen van de wijn, terwijl citroen de frisse zuren in de Chardonnay benadrukt.
Pasta met zalm, room en doperwten
De romige saus harmonieert mooi met de zachte houttoets en ronde textuur van de wijn. De zalm versterkt de rijkdom, terwijl de doperwten een frisgroene noot toevoegen die de balans houdt.
Risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
De aardse smaken van de paddenstoelen en de umami van de Parmezaan passen perfect bij de volle body van de wijn. De subtiele houttonen in de Laudari versterken de geroosterde, hartige elementen van dit gerecht.
Gegrilde courgette met citroen en feta
Een frisse, vegetarische optie. De frisheid van de wijn past bij de citroen, en het romige zoute karakter van de feta contrasteert op aangename wijze met de rondeur van de wijn.
Ovenschotel met witvis, prei en aardappel
Een zachte bereiding waarin het delicate karakter van de vis bewaard blijft. De prei voegt een mild kruidig accent toe en de romige structuur van de aardappel combineert goed met de textuur van de wijn.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Onze sommelier helpt je graag, gratis en exclusief voor klanten van Grandcruwijnen. Bezoek: grandcruwijnen.nl/sommelier voor persoonlijk wijnadvies.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Sicilie |
Wijnhuis | Baglio del Cristo di Campobello |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
$36
Drink Date
2019 - 2024
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
17th Oct 2019
Source
October 2019 Week 3, The Wine Advocate
The 2018 Sicilia Chardonnay LaudĆ ri is a plump and juicy white with bright tones of bergamot, preserved lemon, sweet almond and mature orchard fruit. The oak spice is well contained and tucked into the back of all that ripe Sicilian fruit. This Chardonnay does a brief four months in barrel. There is some mint and oregano on the close. LaudĆ ri would be gorgeous with Sicilian couscous with tuna, eggplant and pistachios. Exactly 11,928 bottles were made.
Carmelo Bonetta and his family run this estate located in Campobello di Licata, in the province of Agrigento. The vines are planted about 300 meters above sea level, and they benefit from cooling breezes at just eight kilometers inland from the coast.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2****
4,2
1528 beoordelingen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Zowel nationaal (Perswijn) als internationaal (Monica Larner, Robert Parker, Bibenda en het Italiaans Gilde van Sommeliers) worden de wijnen van Baglio-del-cristo-di-campobello erkend als de beste Nero d'Avola van Sicilie.
In Campobello di Licata kent iedereen de grote moderne witte wijnkelder die gebouwd is op een heuvel met kalkrijke bodem die het licht van de zon reflecteert. Op deze heuvel - driehonderd meter boven de zeespiegel en 5km ver van de Golf van Licata - staat een grote houten Christus , geplaatst tweehonderd jaar geleden door een landbouwer. Het werd ondertussen een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra hij gevinifieerd is.
Vanaf het begin - zegt Carmelo Bonetta - hebben we geprobeerd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid. We proberen het maximum potentieel van ons terroir te benutten doordat een groot deel van de aandacht van ons werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder, we respecteren wat de aarde ons geeft door middel van beperkte producties en kleine opbrengsten.
Al vele jaren verkocht de familie Bonetta hun druiven aan andere wijnbedrijven tegen een lage prijs . In 2006 is het besluit genomen om hun eigen wijnen te bottelen om alzo de vruchten van hun arbeid in eigen fles te zien. Daarmee was ook het startschot gegeven om van start te gaan met de bouw van een nieuwe wijnmakerij . "Op een dag, herinnert hij zich", vanwege de crisis en de daaraan gekoppelde lage kostprijs per kg van de druiven verzamelden we met de hele familie rond de tafel, want we moesten een keuze maken : ofwel afzien van alles en verkopen ofwel onze van onze eigen druiven onze eigen wijnen maken. De wetenschap dat we steeds hard hadden gewerkt in onze wijngaarden en onze wijnstokken in optimale conditie verkeerden hebben ons doen besluiten af te zien van een totale verkoop en we besloten vanaf dan alles zelf te doen van in de wijngaard tot in de fles. De suggestieve namen van onze wijnen zoals "Lu Patri" (van de vader van de Siciliaanse druivensoorten, Nero d' Avola) werd geboren.
Sinds het prille begin, na de eerste oogst en commercialisatie kwamen de eerste grote onderscheidingen en prijzen : "Zoals mijn vader Angelo altijd zegt " onze beste beloning is de waardering van de klant, van diegenen die onze wijnen drinken en ze blijvend waarderen door ze daarna opnieuw te kopen. Dit is voor ons een erkenning en ons grootste succes".
"Vandaag produceert Baglio del Cristo di Campobello ongeveer driehonderdduizend flessen (onderverdeeld in acht soorten wijn : vier witte en vier rode), bovendien blijft er een constante bron van ideeƫn en projecten naar de toekomst toe zoals het onderzoek naar het produceren zonder toevoeging van zwaveldioxine, dit in samenwerking met ƩƩn van de beste Italiaanse oenologen Ricardo Cotarella. We zijn er ons van bewust, dit is een zeer complexe materie, waarbij tijd en veel geld nodig is, maar wij doen geen concessies op kwaliteit. Momenteel kan ik hierop nog geen datum kleven, maar we hebben een stap in de goede richting gezet. Vanaf nu werken we enkel nog volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen dit geeft ons voorsprong om bvb in de wijngaarden te werken zonder kunstmest, alleen mest van eigen dieren wordt gebruikt, enkel zo maken we onze wijnstokken resistent tegen allerlei ziektes, zodat chemische producten totaal overbodig zijn.
Er is veel interesse vanuit het buitenland ten aanzien van Siciliaanse wijnen. We zijn een klein wijnbedrijf dat streeft naar het bouwen van waarden, sterke banden met onze partners. Onze importeurs zijn door ons vooraf gescreend en geselecteerd omdat het mensen zijn die wijnen verkopen met hun hart, en die door hun vakkennis onze filosofie en die van onze wijnen kunnen overbrengen. Het zijn in de eerste plaats allen wijnliefhebbers die ondanks de crisis stand houden door hun vakmanschap en gedrevenheid"
Het familiewijngoed Baglio del Cristo di Campobello staat inmiddels op de bovenste trede van de Siciliaanse kwaliteitsladder. Het bevindt zich in het dorpje Licata, in de provincie Agrigento, vlak bij de Valle dei Templi. Hier, op zoān 5 tot 8 km afstand van de Golf van Licata, liggen de kalkrijke familiewijngaarden op 230 tot 270 meter hoogte.
De combinatie van gedegen kennis en absolute toewijding levert de familie, onder leiding van Carmelo Bonetta, wijnen op van zeer hoge kwaliteit. De namen van hun wijnen worden voornamelijk ontleend aan het Siciliaanse dialect. Er wordt vanaf het begin getracht om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid.
Carmelo tracht het potentieel van het terroir volledig te benutten doordat een groot deel van de aandacht in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder. Ze respecteren wat de bodem hun geeft d.m.v. van lage rendementen en beperkte producties. De kelder is uitgerust met state-of-the-art installaties voor de vinificatie en de barriques (voor andere cuvƩes dan de CDC rosso) komen uit de Franse wouden van Allier, TronƧais en Nevers.
Ondanks de grootse successen in de afgelopen jaren, rust de familie Bonetta niet op haar lauweren en doet onaflatend research naar het verbeteren van de druiven (kloon selectie d.m.v. DNA-onderzoek) en het vinificatieproces, door o.a. de toevoeging van zwaveldioxine te elimineren.
De familie Bonetta is zich er van bewust dat dit een zeer complexe materie is, waarbij veel tijd en geld nodig is. Echter, er worden geen concessies m.b.t. kwaliteit gemaakt. Er wordt gewerkt volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De wijngaarden worden zonder hulp van chemische middelen als pesticiden en kunstmest bewerkt; sporadisch wordt er mest van eigen vee gebruikt.
Baglio del Cristo wordt inmiddels gezien als een van de beste wijnhuizen van Siciliƫ waar Siciliƫ momenteel wordt gezien als een sterk opkomende Italiaanse wijnstreek. In 2000 zijn de gebroeders Bonetta begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen.
De LAUDĆRI is een 100% Chardonnay van Sicilia Denominazione di Origine Controllata. Laudri betekent vrij vertaald Lofzang en deze lof kan hij krijgen omdat het de eerste Siciliaanse chardonnay is. In het glas heeft deze fraaie chardonnay een heldere strogele kleur met lichte tonen en heldere van de fameuze kalkstenen bodems van Baglio del Cristo di Campobello. De druiven worden normaliter eind augustus handmatig geoogst van een wijngaard gelegen op een heuvelachtig terrein, met overwegend kalkrijke grond. De wijngaard is gelegen in Campobello di Licata op een hoogte tussen 230 en 260 meter boven zeeniveau en 7.500 meter uit de kust. De wijngaard heeft dus een uniek microklimaat waarbij de dag / nacht temperatuurschommeling tot 20 graden bedragen door zeebries. Ook is minimale interventie nodig omdat de zeebries de wijngaard gezond houdt (luis, schimmels).
De chardonnay druiven worden met de hand geoogst in kleine kratten. Na het ontstelen en kneusen wordt de temperatuur van het most teruggebracht tot 8-10oC voor de maceratie. dit zorgt voor een betere en rustige extractie van alle aroma's. Een lichte persing volgt, waarna de free-run wijn wordt gescheiden en gedecanteerd middels het proces van natuurlijke sedimentatie bij lage temperatuur. De fermentatie vindt plaats in RVS waarna het mag rijpen op zijn droesem (sur lie) gedurende 3-4 maanden in eikenhouten vaten met wekelijkse bâtonnage en daarna krijgt de wijn nog 8 - 12 maanden flesrijping voordat de wijn beschikbaar komt. Van deze Laudari worden ieder jaar, maar maximaal een paar duizend flessen gemaakt. Deze geweldige Siciliaanse chardonnay is geurig, met aroma's van citrusvruchten en bloemen en hints van boter, mango en gele pruim op een vanille-getinte basis. Zacht en vol, duidelijk gedefinieerd door frisheid en elegante smaken, in perfecte harmonie en met een langdurige afdronk.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES
Gebraden kip met citroen en rozemarijn
De volle structuur van de Laudari past goed bij het sappige, lichte vlees van kip. De rozemarijn sluit aan bij de kruidige tonen van de wijn, terwijl citroen de frisse zuren in de Chardonnay benadrukt.
Pasta met zalm, room en doperwten
De romige saus harmonieert mooi met de zachte houttoets en ronde textuur van de wijn. De zalm versterkt de rijkdom, terwijl de doperwten een frisgroene noot toevoegen die de balans houdt.
Risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
De aardse smaken van de paddenstoelen en de umami van de Parmezaan passen perfect bij de volle body van de wijn. De subtiele houttonen in de Laudari versterken de geroosterde, hartige elementen van dit gerecht.
Gegrilde courgette met citroen en feta
Een frisse, vegetarische optie. De frisheid van de wijn past bij de citroen, en het romige zoute karakter van de feta contrasteert op aangename wijze met de rondeur van de wijn.
Ovenschotel met witvis, prei en aardappel
Een zachte bereiding waarin het delicate karakter van de vis bewaard blijft. De prei voegt een mild kruidig accent toe en de romige structuur van de aardappel combineert goed met de textuur van de wijn.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Onze sommelier helpt je graag, gratis en exclusief voor klanten van Grandcruwijnen. Bezoek: grandcruwijnen.nl/sommelier voor persoonlijk wijnadvies.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Sicilie |
Wijnhuis | Baglio del Cristo di Campobello |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
90
Release Price
$36
Drink Date
2019 - 2024
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
17th Oct 2019
Source
October 2019 Week 3, The Wine Advocate
The 2018 Sicilia Chardonnay LaudĆ ri is a plump and juicy white with bright tones of bergamot, preserved lemon, sweet almond and mature orchard fruit. The oak spice is well contained and tucked into the back of all that ripe Sicilian fruit. This Chardonnay does a brief four months in barrel. There is some mint and oregano on the close. LaudĆ ri would be gorgeous with Sicilian couscous with tuna, eggplant and pistachios. Exactly 11,928 bottles were made.
Carmelo Bonetta and his family run this estate located in Campobello di Licata, in the province of Agrigento. The vines are planted about 300 meters above sea level, and they benefit from cooling breezes at just eight kilometers inland from the coast.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2****
4,2
1528 beoordelingen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Zowel nationaal (Perswijn) als internationaal (Monica Larner, Robert Parker, Bibenda en het Italiaans Gilde van Sommeliers) worden de wijnen van Baglio-del-cristo-di-campobello erkend als de beste Nero d'Avola van Sicilie.
In Campobello di Licata kent iedereen de grote moderne witte wijnkelder die gebouwd is op een heuvel met kalkrijke bodem die het licht van de zon reflecteert. Op deze heuvel - driehonderd meter boven de zeespiegel en 5km ver van de Golf van Licata - staat een grote houten Christus , geplaatst tweehonderd jaar geleden door een landbouwer. Het werd ondertussen een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra hij gevinifieerd is.
Vanaf het begin - zegt Carmelo Bonetta - hebben we geprobeerd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid. We proberen het maximum potentieel van ons terroir te benutten doordat een groot deel van de aandacht van ons werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder, we respecteren wat de aarde ons geeft door middel van beperkte producties en kleine opbrengsten.
Al vele jaren verkocht de familie Bonetta hun druiven aan andere wijnbedrijven tegen een lage prijs . In 2006 is het besluit genomen om hun eigen wijnen te bottelen om alzo de vruchten van hun arbeid in eigen fles te zien. Daarmee was ook het startschot gegeven om van start te gaan met de bouw van een nieuwe wijnmakerij . "Op een dag, herinnert hij zich", vanwege de crisis en de daaraan gekoppelde lage kostprijs per kg van de druiven verzamelden we met de hele familie rond de tafel, want we moesten een keuze maken : ofwel afzien van alles en verkopen ofwel onze van onze eigen druiven onze eigen wijnen maken. De wetenschap dat we steeds hard hadden gewerkt in onze wijngaarden en onze wijnstokken in optimale conditie verkeerden hebben ons doen besluiten af te zien van een totale verkoop en we besloten vanaf dan alles zelf te doen van in de wijngaard tot in de fles. De suggestieve namen van onze wijnen zoals "Lu Patri" (van de vader van de Siciliaanse druivensoorten, Nero d' Avola) werd geboren.
Sinds het prille begin, na de eerste oogst en commercialisatie kwamen de eerste grote onderscheidingen en prijzen : "Zoals mijn vader Angelo altijd zegt " onze beste beloning is de waardering van de klant, van diegenen die onze wijnen drinken en ze blijvend waarderen door ze daarna opnieuw te kopen. Dit is voor ons een erkenning en ons grootste succes".
"Vandaag produceert Baglio del Cristo di Campobello ongeveer driehonderdduizend flessen (onderverdeeld in acht soorten wijn : vier witte en vier rode), bovendien blijft er een constante bron van ideeƫn en projecten naar de toekomst toe zoals het onderzoek naar het produceren zonder toevoeging van zwaveldioxine, dit in samenwerking met ƩƩn van de beste Italiaanse oenologen Ricardo Cotarella. We zijn er ons van bewust, dit is een zeer complexe materie, waarbij tijd en veel geld nodig is, maar wij doen geen concessies op kwaliteit. Momenteel kan ik hierop nog geen datum kleven, maar we hebben een stap in de goede richting gezet. Vanaf nu werken we enkel nog volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen dit geeft ons voorsprong om bvb in de wijngaarden te werken zonder kunstmest, alleen mest van eigen dieren wordt gebruikt, enkel zo maken we onze wijnstokken resistent tegen allerlei ziektes, zodat chemische producten totaal overbodig zijn.
Er is veel interesse vanuit het buitenland ten aanzien van Siciliaanse wijnen. We zijn een klein wijnbedrijf dat streeft naar het bouwen van waarden, sterke banden met onze partners. Onze importeurs zijn door ons vooraf gescreend en geselecteerd omdat het mensen zijn die wijnen verkopen met hun hart, en die door hun vakkennis onze filosofie en die van onze wijnen kunnen overbrengen. Het zijn in de eerste plaats allen wijnliefhebbers die ondanks de crisis stand houden door hun vakmanschap en gedrevenheid"
Het familiewijngoed Baglio del Cristo di Campobello staat inmiddels op de bovenste trede van de Siciliaanse kwaliteitsladder. Het bevindt zich in het dorpje Licata, in de provincie Agrigento, vlak bij de Valle dei Templi. Hier, op zoān 5 tot 8 km afstand van de Golf van Licata, liggen de kalkrijke familiewijngaarden op 230 tot 270 meter hoogte.
De combinatie van gedegen kennis en absolute toewijding levert de familie, onder leiding van Carmelo Bonetta, wijnen op van zeer hoge kwaliteit. De namen van hun wijnen worden voornamelijk ontleend aan het Siciliaanse dialect. Er wordt vanaf het begin getracht om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid.
Carmelo tracht het potentieel van het terroir volledig te benutten doordat een groot deel van de aandacht in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder. Ze respecteren wat de bodem hun geeft d.m.v. van lage rendementen en beperkte producties. De kelder is uitgerust met state-of-the-art installaties voor de vinificatie en de barriques (voor andere cuvƩes dan de CDC rosso) komen uit de Franse wouden van Allier, TronƧais en Nevers.
Ondanks de grootse successen in de afgelopen jaren, rust de familie Bonetta niet op haar lauweren en doet onaflatend research naar het verbeteren van de druiven (kloon selectie d.m.v. DNA-onderzoek) en het vinificatieproces, door o.a. de toevoeging van zwaveldioxine te elimineren.
De familie Bonetta is zich er van bewust dat dit een zeer complexe materie is, waarbij veel tijd en geld nodig is. Echter, er worden geen concessies m.b.t. kwaliteit gemaakt. Er wordt gewerkt volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De wijngaarden worden zonder hulp van chemische middelen als pesticiden en kunstmest bewerkt; sporadisch wordt er mest van eigen vee gebruikt.