2017 Palari Rosso del Soprano
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
De eigenaar van het prestigieuze Palari is Salvatore Geraci. Salvatore is een gepassioneerde wijnmaker die een beperkt aantal flessen produceert in Oost-Sicilië. Hij heeft de oude wijn Faro uit de Siciliaanse traditie herontdekt en staat bekend als een iconische wijnmaker. Zijn filosofie is om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken die de essentie van Sicilië vertegenwoordigen met de allure van de Bourgondische wijnen. Palari, gelegen in het kleinere Faro DOC, strekt zich uit over ongeveer 7 hectare op de heuvels boven de Straat van Messina. Het domein Palari is de bekendste naam binnen de miniscule DOC Faro, die slechts 21 hectare aan wijngaarden bevat, verdeeld over 17 domeinen in het noordelijke puntje van Sicilië, in de buurt van Messina. In 1985 kocht Salvatore Geraci, eigenaar van Azienda Agricola Palari, een aantal wijngaarden op, met de ambitie om de naam Faro op de lijst van grote Italiaanse wijnen te plaatsen. Hij was en is nog steeds de herbronner van deze appellatie. Het domein strekt zich uit over 6 hectare en beschikt ook over 1,5 hectare in de DOC Faro. De rest valt onder de nieuwe DOC Sicilia.
De wijngaarden liggen hoog (600 meter boven zeeniveau) zijn stenen terrassen met steile hellingen - de lineaire afstand tot de zee is 1,5 km. Terroir is aan zee en de grond is voornamelijk gemaakt van kalksteen met klei - het land wordt vanaf het begin op natuurlijke wijze geleid. De oogst is volledig manueel me een bizar lage opbrengst van minder dan 30 ql / ha.
De wijnen van Palari behoren tot de absolute top van Sicilië. In alle gevallen wordt biologisch gewerkt. De wijnstokken worden los van elkaar (d.w.z. niet-geleid) aangeplant op de erg steile hellingen De opbrengsten zijn laag en alles gebeurt handmatig. In de kelder maakt men gebruik van moderne technieken en de allerbeste Franse eiken vaten, hoewel men de laatste jaren minder nieuw hout gebruikt om het fruit zoveel mogelijk te laten spreken.
Er is geen enkele haast bij Palari en alles krijgt de tijd. De topmodellen blijven vaak 5-6 jaar op het domein voordat deze (mondjesmaat) beschikbaar komen en zonder uitzondering kunnen de wijnen zeer mooi verouderen.
De Rosso del Soprano is gemaakt van dezelfde druiven als de iconisch Faro Palari maar met minder veroudering. De Rosso del Soprano is een blend van Nerello Mascalese 65%, Nerello Cappuccio 15%, Nocera 15% plus Acitana, Galatena, Jacché, Cor’e palumba 5%. Er wordt handmatig geplukt en de (oude) wijngaard bevat al deze druivensoorten. Dit (oude) principe van vele druivensoorten in één wijngaard is helemaal weer in opkomst bij (alleen) de high end wineries. De verscheidenheid aan diverse druiven zorgt voor een zeer gezonde wijngaard en een vele betere bio-diversiteit maar vereist manuele pluk en is derhalve niet geschikt voor de massa-producenten.De fermentatie vindt plaat met inheemse gisten. De wijn verblijft in frans eiken (Tronçais en Allier) voor minimaal 18 maanden en krijgt dan nog 18 maanden flesrijping in de indrukwekkende kelder van Palari voordat de Soprano op de markt komt. De maximale productie is slechts 16.000 flesen. Er wordt biologisch gewerkt en er is geen filtratie of stabilisatie van de wijn.
In het glas is Rosso del Soprano robijnood met in de neus tonen van van kamperfoelie en Granny Smith-appel. Het aroma van groene appel gaat door naar het pittige gehemelte. Het boeket is verder doorspekt met blauw fruit, cassis, hars, gegrilde kruiden en anijszaad. Er zit veel Siciliaans karakter in. Na wat zuurstof komen er meerdere lagen met kruiden, leer, teer en hars vrij wat deze wijn zeer aantrekkelijk en ook complex maakt. De wijn is een beetje zoals de Sicilianen met een zeer zachte kant maar ook wilde kant die dit een fantastisch glas wijn maakt.
De wijn krijgt unaniem hoge beoordelingen en de feedback van Monica Larner (Wine-advocate review Italië voor Parker) is wel heel complimenteus: " The Rosso del Soprano is a wine that I often drink, especially when I'm looking for an elegant, mid-weight red that has the natural power to cut through foods heavy with cheese or cream.."
Gewoon even greep uit de beoordeling
Wine Enthusiast. Rating: 95 (2015) by Kerin O’Keefe
Aromas of honeysuckle and Granny Smith apple jump out of the glass. The green apple aroma carries on to the racy palate together with lemon zest and yellow peach. A vibrant perlage provides the backdrop.
Robert Parker. Rating: 93+ (2014)
The 2014 Rosso del Soprano is a wine that I often drink, especially when I'm looking for an elegant, mid-weight red that has the natural power to cut through foods heavy with cheese or cream. The bouquet is laced with blue fruit, cassis, resin, grilled herb and anise seed. There is a lot of Sicilian character in this unusual blend of (….) grapes.
Robert Parker. Rating: 92 (2012)
The 2012 Rosso del Soprano is slightly softer and plusher compared to the previous vintage. This was a warm growing season in Sicily and the vines reached quick maturity. As a result, you gain a clear view onto wild berry, red currant, and boysenberry aromas. At the back, spice, leather, tar and resin add to the wine's appeal and its complexity. I like the softer approach presented here, together with the wild side of the indigenous gapes represented. It offers an authentic taste of Mediterranean winemaking with lots of personality that will appeal to those looking for offbeat flavors.
Robert Parker. Rating: 91 (2011)
The 2011 Rosso del Soprano shows the straight lines and delineated approach that makes the wines of Palari so popular. Like the other wines from this estate, this Rosso del Soprano shows a fiery and wild side. It is a wine of character, determination and long lasting impressions. In most cases, either you love it or you don't. Whatever your preference, there is no doubting the authenticity of a wine like this. This vintage delivers warm tones of cherry and black berry, but it also shows a prickly side with resin, dill and licorice. Smoke and graphite appear on the finish.
Robert Parker. Rating: 93 (2010)
The 2010 Rosso del Soprano is a distinguished red wine that is only at the beginning of its evolutionary path. Young and tight, it opens to a bright garnet color with rustic tones of bramble, forest floor, licorice and white truffle. The acidic vein of the wine is also very apparent and important to the overall integrity and age-worthiness of the wine.
Robert Parker. Rating: 95 (2006)
Tasted from a magnum, the 2006 Rosso del Soprano opens to earthy tones of forest floor and used leather backed by elegant tones of pressed cherry and creme de cassis. Rosso del Soprano is one of the greatest achievements of the Messina area in the northern tip of Sicily and the 2006 vintage is showing beautifully at this point in its evolution. I’d give it another five years or more to go. There’s an ethereal elegance here that really sets it apart from its peers.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Sicilie |
Appellatie | Faro |
Wijnhuis | Palari |
Druif | Nerello Mascalese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
De eigenaar van het prestigieuze Palari is Salvatore Geraci. Salvatore is een gepassioneerde wijnmaker die een beperkt aantal flessen produceert in Oost-Sicilië. Hij heeft de oude wijn Faro uit de Siciliaanse traditie herontdekt en staat bekend als een iconische wijnmaker. Zijn filosofie is om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken die de essentie van Sicilië vertegenwoordigen met de allure van de Bourgondische wijnen. Palari, gelegen in het kleinere Faro DOC, strekt zich uit over ongeveer 7 hectare op de heuvels boven de Straat van Messina. Het domein Palari is de bekendste naam binnen de miniscule DOC Faro, die slechts 21 hectare aan wijngaarden bevat, verdeeld over 17 domeinen in het noordelijke puntje van Sicilië, in de buurt van Messina. In 1985 kocht Salvatore Geraci, eigenaar van Azienda Agricola Palari, een aantal wijngaarden op, met de ambitie om de naam Faro op de lijst van grote Italiaanse wijnen te plaatsen en hij is het die eigenhandig heeft gezorgd dat de Faro weer een officiële Appelatie is geworden Het domein strekt zich uit over 6 hectare en beschikt ook over 1,5 hectare in de DOC Faro. De rest valt onder de nieuwe DOC Sicilia.
De wijngaarden liggen hoog(600 meter boven zeeniveau) zijn stenen terrassen met steile hellingen - de lineaire afstand tot de zee is 1,5 km. Terroir is aan zee en de grond is voornamelijk gemaakt van kalksteen met klei - het land wordt vanaf het begin op natuurlijke wijze geleid. De oogst is volledig manueel me een bizar lage opbrengst van minder dan 30 ql / ha.
De Palari wijnen uit Faro zijn drie rode wijnen waarvan de hoofddruif altijd de Nerello Mascalese is met een blend met andere inheemse druiven. Blend voor Palari topwijnen en de bestseller de Soprano is hetzelfde, maar druiven zijn van verschillende percelen en hebben een verschillende rijpingsperiode. Wijnen zijn biologisch, niet gecertificeerd en gisten zijn inheems. Minimaal sulfiet en geen filtratie. Alle wijnen worden permanent bekroond met Tre Bicchieri, Cinque Grappoli en internationaal gerangschikt als 90+ door Robert Parker
Naas de Faro DOC heeft Palari ook een wijngoed gelegen op de flanken van de Etna gelegen in het klassieke gebied tussen Passopisciaro en Solicchiata en strekt het zich uit over ongeveer (slechts) 2 hectare. Terroir is vulkanisch en de bodem bestaat voornamelijk uit puzzolaan, as en klei. De wijngaarden zijn hooggelegen op 800 meter boven zeeniveau en worden vanaf het begin op natuurlijke wijze beheerd. De 80-jarige wijnstokken worden manueel geoogst en ook hier is de opbrengst zeer laag met minder dan 30 ql / ha. De Enat wijnen zijn twee Rocca Coeli (rood en wit), beide gemaakt van inheemse druivensoorten. Wijnen zijn biologisch, niet gecertificeerd en gisten zijn inheems. Minimaal sulfiet en geen filtratie.
De wijnen van Palari behoren tot de absolute top van Sicilië. In alle gevallen wordt biologisch gewerkt. De wijnstokken worden los van elkaar (d.w.z. niet-geleid) aangeplant op de erg steile hellingen De opbrengsten zijn laag en alles gebeurt handmatig. In de kelder maakt men gebruik van moderne technieken en de allerbeste Franse eiken vaten, hoewel men de laatste jaren minder nieuw hout gebruikt om het fruit zoveel mogelijk te laten spreken.
Er is geen enkele haast bij Palari en alles krijgt de tijd. De topmodellen blijven vaak 5-6 jaar op het domein voordat deze (mondjesmaat) beschikbaar komen en zonder uitzondering kunnen de wijnen zeer mooi verouderen.
Review: Wine Advocate - Parker
Date: 30 April 2014
Author: Monica Larner
Salvatore Geraci makes one of the icon wines of southern Italy: Faro Palari. An architect by training, this charismatic Sicilian from Messina approaches every detail with extreme precision, from the health of each of his vines to the ambitious restoration of his family manor into a modern winery and tasting room. The magic of his wine, however, is his vineyard. Running late after a long day of appointments, I had the chance to visit his property after nightfall – a fact for which Salvatore has probably not forgiven me. Despite the blackness around us, I cannot exaggerate the beauty of this place. Salvatore’s vineyards (and much of the Faro appellation) remain perched on impossibly steep terraces that look over the Straits of Messina straight into Reggio di Calabria and mainland Italy. We reached his vineyard by Jeep, traveling up a dirt path more appropriate for mountain sheep than motorized vehicle. Using his cell phone to cast an eerie blue light, Salvatore shows me the thick, knotted trunks of his ancient head-pruned vines. The lights of the Italian mainland shimmer in the near distance and muffled horns can be heard from the busy maritime traffic that channels through the Straits. Since the time of the ancients, this thin watery passage – with its dangerous currents and riptides – has sparked both fascination and fear. The legend of the Fata Morgana, a mysterious mirage said to disorient even the most experienced seamen, is born here. The rocky northern corner of Sicily hovers so close to the southern tip of Calabria creating unpredictable wind tunnels and suction. Nothing is subtle about these surroundings. Everything is extreme.
Omschrijving
De eigenaar van het prestigieuze Palari is Salvatore Geraci. Salvatore is een gepassioneerde wijnmaker die een beperkt aantal flessen produceert in Oost-Sicilië. Hij heeft de oude wijn Faro uit de Siciliaanse traditie herontdekt en staat bekend als een iconische wijnmaker. Zijn filosofie is om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken die de essentie van Sicilië vertegenwoordigen met de allure van de Bourgondische wijnen. Palari, gelegen in het kleinere Faro DOC, strekt zich uit over ongeveer 7 hectare op de heuvels boven de Straat van Messina. Het domein Palari is de bekendste naam binnen de miniscule DOC Faro, die slechts 21 hectare aan wijngaarden bevat, verdeeld over 17 domeinen in het noordelijke puntje van Sicilië, in de buurt van Messina. In 1985 kocht Salvatore Geraci, eigenaar van Azienda Agricola Palari, een aantal wijngaarden op, met de ambitie om de naam Faro op de lijst van grote Italiaanse wijnen te plaatsen. Hij was en is nog steeds de herbronner van deze appellatie. Het domein strekt zich uit over 6 hectare en beschikt ook over 1,5 hectare in de DOC Faro. De rest valt onder de nieuwe DOC Sicilia.
De wijngaarden liggen hoog (600 meter boven zeeniveau) zijn stenen terrassen met steile hellingen - de lineaire afstand tot de zee is 1,5 km. Terroir is aan zee en de grond is voornamelijk gemaakt van kalksteen met klei - het land wordt vanaf het begin op natuurlijke wijze geleid. De oogst is volledig manueel me een bizar lage opbrengst van minder dan 30 ql / ha.
De wijnen van Palari behoren tot de absolute top van Sicilië. In alle gevallen wordt biologisch gewerkt. De wijnstokken worden los van elkaar (d.w.z. niet-geleid) aangeplant op de erg steile hellingen De opbrengsten zijn laag en alles gebeurt handmatig. In de kelder maakt men gebruik van moderne technieken en de allerbeste Franse eiken vaten, hoewel men de laatste jaren minder nieuw hout gebruikt om het fruit zoveel mogelijk te laten spreken.
Er is geen enkele haast bij Palari en alles krijgt de tijd. De topmodellen blijven vaak 5-6 jaar op het domein voordat deze (mondjesmaat) beschikbaar komen en zonder uitzondering kunnen de wijnen zeer mooi verouderen.
De Rosso del Soprano is gemaakt van dezelfde druiven als de iconisch Faro Palari maar met minder veroudering. De Rosso del Soprano is een blend van Nerello Mascalese 65%, Nerello Cappuccio 15%, Nocera 15% plus Acitana, Galatena, Jacché, Cor’e palumba 5%. Er wordt handmatig geplukt en de (oude) wijngaard bevat al deze druivensoorten. Dit (oude) principe van vele druivensoorten in één wijngaard is helemaal weer in opkomst bij (alleen) de high end wineries. De verscheidenheid aan diverse druiven zorgt voor een zeer gezonde wijngaard en een vele betere bio-diversiteit maar vereist manuele pluk en is derhalve niet geschikt voor de massa-producenten.De fermentatie vindt plaat met inheemse gisten. De wijn verblijft in frans eiken (Tronçais en Allier) voor minimaal 18 maanden en krijgt dan nog 18 maanden flesrijping in de indrukwekkende kelder van Palari voordat de Soprano op de markt komt. De maximale productie is slechts 16.000 flesen. Er wordt biologisch gewerkt en er is geen filtratie of stabilisatie van de wijn.
In het glas is Rosso del Soprano robijnood met in de neus tonen van van kamperfoelie en Granny Smith-appel. Het aroma van groene appel gaat door naar het pittige gehemelte. Het boeket is verder doorspekt met blauw fruit, cassis, hars, gegrilde kruiden en anijszaad. Er zit veel Siciliaans karakter in. Na wat zuurstof komen er meerdere lagen met kruiden, leer, teer en hars vrij wat deze wijn zeer aantrekkelijk en ook complex maakt. De wijn is een beetje zoals de Sicilianen met een zeer zachte kant maar ook wilde kant die dit een fantastisch glas wijn maakt.
De wijn krijgt unaniem hoge beoordelingen en de feedback van Monica Larner (Wine-advocate review Italië voor Parker) is wel heel complimenteus: " The Rosso del Soprano is a wine that I often drink, especially when I'm looking for an elegant, mid-weight red that has the natural power to cut through foods heavy with cheese or cream.."
Gewoon even greep uit de beoordeling
Wine Enthusiast. Rating: 95 (2015) by Kerin O’Keefe
Aromas of honeysuckle and Granny Smith apple jump out of the glass. The green apple aroma carries on to the racy palate together with lemon zest and yellow peach. A vibrant perlage provides the backdrop.
Robert Parker. Rating: 93+ (2014)
The 2014 Rosso del Soprano is a wine that I often drink, especially when I'm looking for an elegant, mid-weight red that has the natural power to cut through foods heavy with cheese or cream. The bouquet is laced with blue fruit, cassis, resin, grilled herb and anise seed. There is a lot of Sicilian character in this unusual blend of (….) grapes.
Robert Parker. Rating: 92 (2012)
The 2012 Rosso del Soprano is slightly softer and plusher compared to the previous vintage. This was a warm growing season in Sicily and the vines reached quick maturity. As a result, you gain a clear view onto wild berry, red currant, and boysenberry aromas. At the back, spice, leather, tar and resin add to the wine's appeal and its complexity. I like the softer approach presented here, together with the wild side of the indigenous gapes represented. It offers an authentic taste of Mediterranean winemaking with lots of personality that will appeal to those looking for offbeat flavors.
Robert Parker. Rating: 91 (2011)
The 2011 Rosso del Soprano shows the straight lines and delineated approach that makes the wines of Palari so popular. Like the other wines from this estate, this Rosso del Soprano shows a fiery and wild side. It is a wine of character, determination and long lasting impressions. In most cases, either you love it or you don't. Whatever your preference, there is no doubting the authenticity of a wine like this. This vintage delivers warm tones of cherry and black berry, but it also shows a prickly side with resin, dill and licorice. Smoke and graphite appear on the finish.
Robert Parker. Rating: 93 (2010)
The 2010 Rosso del Soprano is a distinguished red wine that is only at the beginning of its evolutionary path. Young and tight, it opens to a bright garnet color with rustic tones of bramble, forest floor, licorice and white truffle. The acidic vein of the wine is also very apparent and important to the overall integrity and age-worthiness of the wine.
Robert Parker. Rating: 95 (2006)
Tasted from a magnum, the 2006 Rosso del Soprano opens to earthy tones of forest floor and used leather backed by elegant tones of pressed cherry and creme de cassis. Rosso del Soprano is one of the greatest achievements of the Messina area in the northern tip of Sicily and the 2006 vintage is showing beautifully at this point in its evolution. I’d give it another five years or more to go. There’s an ethereal elegance here that really sets it apart from its peers.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Sicilie |
Appellatie | Faro |
Wijnhuis | Palari |
Druif | Nerello Mascalese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
De eigenaar van het prestigieuze Palari is Salvatore Geraci. Salvatore is een gepassioneerde wijnmaker die een beperkt aantal flessen produceert in Oost-Sicilië. Hij heeft de oude wijn Faro uit de Siciliaanse traditie herontdekt en staat bekend als een iconische wijnmaker. Zijn filosofie is om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken die de essentie van Sicilië vertegenwoordigen met de allure van de Bourgondische wijnen. Palari, gelegen in het kleinere Faro DOC, strekt zich uit over ongeveer 7 hectare op de heuvels boven de Straat van Messina. Het domein Palari is de bekendste naam binnen de miniscule DOC Faro, die slechts 21 hectare aan wijngaarden bevat, verdeeld over 17 domeinen in het noordelijke puntje van Sicilië, in de buurt van Messina. In 1985 kocht Salvatore Geraci, eigenaar van Azienda Agricola Palari, een aantal wijngaarden op, met de ambitie om de naam Faro op de lijst van grote Italiaanse wijnen te plaatsen en hij is het die eigenhandig heeft gezorgd dat de Faro weer een officiële Appelatie is geworden Het domein strekt zich uit over 6 hectare en beschikt ook over 1,5 hectare in de DOC Faro. De rest valt onder de nieuwe DOC Sicilia.
De wijngaarden liggen hoog(600 meter boven zeeniveau) zijn stenen terrassen met steile hellingen - de lineaire afstand tot de zee is 1,5 km. Terroir is aan zee en de grond is voornamelijk gemaakt van kalksteen met klei - het land wordt vanaf het begin op natuurlijke wijze geleid. De oogst is volledig manueel me een bizar lage opbrengst van minder dan 30 ql / ha.
De Palari wijnen uit Faro zijn drie rode wijnen waarvan de hoofddruif altijd de Nerello Mascalese is met een blend met andere inheemse druiven. Blend voor Palari topwijnen en de bestseller de Soprano is hetzelfde, maar druiven zijn van verschillende percelen en hebben een verschillende rijpingsperiode. Wijnen zijn biologisch, niet gecertificeerd en gisten zijn inheems. Minimaal sulfiet en geen filtratie. Alle wijnen worden permanent bekroond met Tre Bicchieri, Cinque Grappoli en internationaal gerangschikt als 90+ door Robert Parker
Naas de Faro DOC heeft Palari ook een wijngoed gelegen op de flanken van de Etna gelegen in het klassieke gebied tussen Passopisciaro en Solicchiata en strekt het zich uit over ongeveer (slechts) 2 hectare. Terroir is vulkanisch en de bodem bestaat voornamelijk uit puzzolaan, as en klei. De wijngaarden zijn hooggelegen op 800 meter boven zeeniveau en worden vanaf het begin op natuurlijke wijze beheerd. De 80-jarige wijnstokken worden manueel geoogst en ook hier is de opbrengst zeer laag met minder dan 30 ql / ha. De Enat wijnen zijn twee Rocca Coeli (rood en wit), beide gemaakt van inheemse druivensoorten. Wijnen zijn biologisch, niet gecertificeerd en gisten zijn inheems. Minimaal sulfiet en geen filtratie.
De wijnen van Palari behoren tot de absolute top van Sicilië. In alle gevallen wordt biologisch gewerkt. De wijnstokken worden los van elkaar (d.w.z. niet-geleid) aangeplant op de erg steile hellingen De opbrengsten zijn laag en alles gebeurt handmatig. In de kelder maakt men gebruik van moderne technieken en de allerbeste Franse eiken vaten, hoewel men de laatste jaren minder nieuw hout gebruikt om het fruit zoveel mogelijk te laten spreken.
Er is geen enkele haast bij Palari en alles krijgt de tijd. De topmodellen blijven vaak 5-6 jaar op het domein voordat deze (mondjesmaat) beschikbaar komen en zonder uitzondering kunnen de wijnen zeer mooi verouderen.
Review: Wine Advocate - Parker
Date: 30 April 2014
Author: Monica Larner
Salvatore Geraci makes one of the icon wines of southern Italy: Faro Palari. An architect by training, this charismatic Sicilian from Messina approaches every detail with extreme precision, from the health of each of his vines to the ambitious restoration of his family manor into a modern winery and tasting room. The magic of his wine, however, is his vineyard. Running late after a long day of appointments, I had the chance to visit his property after nightfall – a fact for which Salvatore has probably not forgiven me. Despite the blackness around us, I cannot exaggerate the beauty of this place. Salvatore’s vineyards (and much of the Faro appellation) remain perched on impossibly steep terraces that look over the Straits of Messina straight into Reggio di Calabria and mainland Italy. We reached his vineyard by Jeep, traveling up a dirt path more appropriate for mountain sheep than motorized vehicle. Using his cell phone to cast an eerie blue light, Salvatore shows me the thick, knotted trunks of his ancient head-pruned vines. The lights of the Italian mainland shimmer in the near distance and muffled horns can be heard from the busy maritime traffic that channels through the Straits. Since the time of the ancients, this thin watery passage – with its dangerous currents and riptides – has sparked both fascination and fear. The legend of the Fata Morgana, a mysterious mirage said to disorient even the most experienced seamen, is born here. The rocky northern corner of Sicily hovers so close to the southern tip of Calabria creating unpredictable wind tunnels and suction. Nothing is subtle about these surroundings. Everything is extreme.