2023 Chateau Pesquie Cotes du Ventoux Cuvee des Terrasses Blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | , , Roussane, |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2028 |
- Koop 6 voor 13,75 11,36 en bespaar 7%
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
Château Pesquié 'Terrasses' Blanc is een cuvée van 40% Viognier, 20% Roussanne, 20% Grenache en 20% Clairette, die goed gedijen op de terrassen van de Mont Ventoux, die op gemiddeld 350 meter boven zeeniveau liggen en veel kalksteen bevatten. De oogst van de viognier vond begin september plaats, grenache, roussanne en clairette werden eind september geoogst. Alle druivensoorten werden ca. 15 dagen in edelstalen tanks vergist. Van het gebruik van hout is bewust afgezien. Omdat viognier alleen met maximaal 50% in de Ventoux A. P is toegestaan, werd de wijn als ‘Vin de France‘ gekwalificeerd, wat niets verandert aan het feit dat het een echte Pesquié Terrasses is! Heerlijk viognier, fris, bloemig en fruitig, met een lichte zuurgraad, tonen van kamperfoelie, perzik en peer. Het vleugje exotisch fruit in de afdronk doet erg plezierig aan.
Deze frisse en aromatische witte wijn uit de zuidelijke Rhône, op basis van onder meer Viognier, Roussanne en Clairette, biedt een combinatie van rijp fruit, florale tonen en een levendige zuurgraad. Ideaal bij:
-
Gegrilde gamba’s met knoflook en citroen
-
Salade met mango, avocado en geitenkaas
-
Kippenfilet met een saus van citroen en verse dragon
-
Pasta met courgette, citroen en Parmezaanse kaas
-
Quiche met prei en verse kruiden
-
Tajine van kip met abrikozen en amandelen
-
Geroosterde bloemkool met komijn en yoghurt-dressing
De wijn combineert mooi met mediterrane en licht kruidige gerechten, en komt uitstekend tot zijn recht bij zomerse maaltijden of verfijnde lunchgerechten. Serveren op 10–12°C voor de optimale balans tussen aromatische expressie en frisheid.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Clairette, Grenache, Roussane, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 90
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2024
An equal-parts blend of Clairette, Grenache Blanc, Roussanne and Viognier, all made in stainless steel, the 2022 Ventoux Terrasses Blanc features straightforward, pleasing aromas of lime and tangerine. It's medium to full-bodied, zesty and clean, with an appealing bit of plumpness and some charming peach notes on the finish. Drink it young.
The accompanying wine reviews include notes taken over the past couple of years, either during visits to the region, or—on one occasion—when I met in the United States with the property's long-term American importer, Eric Solomon. Pesquié is one of Ventoux's benchmark estates, consistently turning out wines that for many years were great values. Now, the Chaudière family is making even greater strides in their pursuit of quality. The Château Pesquié wines are certified organic, while the Le Paradou line of Vin de France wines are not. As in the rest of the Rhône, the 2021 vintage is easily eclipsed by the 2020 and 2022 vintages, but it shouldn't be discounted entirely.
Published: May 16, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
Château Pesquié 'Terrasses' Blanc is een cuvée van 40% Viognier, 20% Roussanne, 20% Grenache en 20% Clairette, die goed gedijen op de terrassen van de Mont Ventoux, die op gemiddeld 350 meter boven zeeniveau liggen en veel kalksteen bevatten. De oogst van de viognier vond begin september plaats, grenache, roussanne en clairette werden eind september geoogst. Alle druivensoorten werden ca. 15 dagen in edelstalen tanks vergist. Van het gebruik van hout is bewust afgezien. Omdat viognier alleen met maximaal 50% in de Ventoux A. P is toegestaan, werd de wijn als ‘Vin de France‘ gekwalificeerd, wat niets verandert aan het feit dat het een echte Pesquié Terrasses is! Heerlijk viognier, fris, bloemig en fruitig, met een lichte zuurgraad, tonen van kamperfoelie, perzik en peer. Het vleugje exotisch fruit in de afdronk doet erg plezierig aan.
Deze frisse en aromatische witte wijn uit de zuidelijke Rhône, op basis van onder meer Viognier, Roussanne en Clairette, biedt een combinatie van rijp fruit, florale tonen en een levendige zuurgraad. Ideaal bij:
-
Gegrilde gamba’s met knoflook en citroen
-
Salade met mango, avocado en geitenkaas
-
Kippenfilet met een saus van citroen en verse dragon
-
Pasta met courgette, citroen en Parmezaanse kaas
-
Quiche met prei en verse kruiden
-
Tajine van kip met abrikozen en amandelen
-
Geroosterde bloemkool met komijn en yoghurt-dressing
De wijn combineert mooi met mediterrane en licht kruidige gerechten, en komt uitstekend tot zijn recht bij zomerse maaltijden of verfijnde lunchgerechten. Serveren op 10–12°C voor de optimale balans tussen aromatische expressie en frisheid.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Chateau Pesquie |
Druif | Clairette, Grenache, Roussane, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Fruitig, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 90
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2024
An equal-parts blend of Clairette, Grenache Blanc, Roussanne and Viognier, all made in stainless steel, the 2022 Ventoux Terrasses Blanc features straightforward, pleasing aromas of lime and tangerine. It's medium to full-bodied, zesty and clean, with an appealing bit of plumpness and some charming peach notes on the finish. Drink it young.
The accompanying wine reviews include notes taken over the past couple of years, either during visits to the region, or—on one occasion—when I met in the United States with the property's long-term American importer, Eric Solomon. Pesquié is one of Ventoux's benchmark estates, consistently turning out wines that for many years were great values. Now, the Chaudière family is making even greater strides in their pursuit of quality. The Château Pesquié wines are certified organic, while the Le Paradou line of Vin de France wines are not. As in the rest of the Rhône, the 2021 vintage is easily eclipsed by the 2020 and 2022 vintages, but it shouldn't be discounted entirely.
Published: May 16, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Frédéric Chaudière (commercie) en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen.
De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De geschiedenis van het wijngoed is een echte familiegeschiedenis die in de jaren 70 van de vorige eeuw begon, toen Odette en René Bastide een oud en vervallen wijngoed kochten en dit stukje bij beetje renoveerden. Daarbij werden bovenal de wijnbergen goed verzorgd, de oogst gaven ze 20 jaar lang aan een coöperatie. Toen omstreeks 1985 Odettes dochter Edith en haar man Paul Chaudière het wijngoed overnamen, waren de wijnbergen al in heel goede conditie, daarbij kwam nog het feit dat het zuidelijke Rhônegebied tot een gekwalificeerd wijnbouwgebied bevorderd werd. Zo kwam in het grote wijnjaar 1990 de eerste Château Pesquié op de markt. In 2003 namen de beide zonen Alexandre en Frédéric samen met hun neef Renaud het beheer op het landgoed over. Met een serie jaargangen die diepe indruk maakte op de internationale pers, lukte het hen om Château Pesquié in de top vijf van de Appellation Ventoux te krijgen.
De voorwaarden hiervoor zijn dan ook ideaal. Alleen de ligging al van het Château op de grens van de Alpen en de Middellandse Zee, in het buitengewone microklimaat van de Mont Ventoux. Dit staat garant voor kerngezonde druiven. De wijngaarden zijn met hun ca. 35 jaar op z’n best. Met de grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre, roussanne, viognier, clairette en de chardonnay heeft men de beschikking over de typische druivensoorten van het Rhônegebied. De wijnkelder is met de modernste technieken uitgerust. “If you like southern Rhône reds but don’t like the price of most famous Châteauneufs, you should consider the great value and pleasure offered by Pesquié’s Les Terrasses”, schrijft Jancis Robinson en geeft hiermee een veelzeggend oordeel over het niveau van dit wijngoed!