2022 Celler Credo And the Winner is... BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11%) |
Drink venster | 2024 - 2026 |
Omschrijving
Winning doesn’t always mean being first. Winning means you try to do better than you’ve ever done before. Dit is het slogan van de wijnmaker en geeft uitleg aan de titel en ook het fantastische label. En de winnaar is... is gemaakt van een mozaïek van biologische wijngaarden die de diversiteit en bijzonderheid van bodems, blootstellingen en hoogten in de regio Penedès vertegenwoordigen.
Celler Credo is partnerschappen aangegaan met toptelers in de regio Penedès met wie we waarden en een engagement voor duurzame wijnbouw delen, geworteld in respect voor identiteit, het grondgebied en het landschap.
Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om een nauwkeurige selectie van het fruit te garanderen en de uitstekende kwaliteit te garanderen. Verder besteden we veel zorg aan de rijping van de druiven met als doel wijnen te produceren met natuurlijke, frisse zuren.
De Celler Credo And the Winner is... is en blend van hoofdzakelijk Xarel·lo aangevuld met Macabeu (Blanc des Noirs van Monastrell) en Parellada. Deze variëteiten hebben historisch gezien de essentie van Penedès bepaald en dan in het bijzonder de variëteit Xarel·lo. Recaredo de eigenaar fan Celler Credo is een sterk voorstander om vooral met druiven te werken die van nature voorkomen in het gebied. De druiven worden geteeld volgens de principes van de biologische wijnbouw en worden met de hand geoogst om een nauwkeurige selectie van het fruit te garanderen en de uitstekende kwaliteit te garanderen. Verder besteedt men veel zorg aan de rijping van de druiven met als doel wijnen te produceren met natuurlijke, frisse zuren met de bedoeling een expressieve en evenwichtige wijn te bereiken. Men geeft prioriteit aan wijngaarden met een lage opbrengst zoner irrigatie, een aanpak die onze wijnen hun karakteristieke mediterrane identiteit geeft en tegelijkertijd zorgt voor een verantwoord beheer van schaarse watervoorraden. De mostfermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op inheemse gisten die zijn geïsoleerd uit de wijngaarden van Celler Credo, een essentieel element voor het produceren van echte terroirwijnen. En de winnaar is... kan natuurlijke sedimenten bevatten door onze minimale tussenkomst.
De wijn is vergist en gerijpt op RVS en blijft enkele maanden in contact met droesem. In het glas heeft de wijn een mooie lichte strogele kleur. In de neus heel puur en delicaat met zachte tonen minerale gist-tonen van de sur lie rijping, wilde bloemen en kruiden, zacht wit fruit en een beetje venkel. Fris, mooi droog in de mond met wederom het witte fruit en in de afdronk een minerale toets. Een heerlijke, frisse, elegante witte vin naturale wijn (dus minimale toegevoegde sulfieten) met een perfect prijs/kwaliteit.
Celler Credo by Recaredo
Een project van Recaredo, waarvoor een paar percelen zijn aangekocht voor het maken voor deze vin naturel wijnen. Het streven is naar het maken van een pure expressie van de Xarel.lo door het gebruik van verschillende rijpings en fermentatiemethodes. Een bijzondere zuivere stijl wijn, super voor wijn/spijs combinaties!
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slechts 12% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts 44 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts 0,5 g/l
- Vegan wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
Perswijn — 4* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special
"Geur: open, boterig, breed, verleiding. Smaak: elegant en sappig, milde zuren, fijn."
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Penedes (Appellatie) |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Parellada |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 11 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.