2019 Celler Credo Volaina BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (10%) |
Drink venster | 2021 - 2025 |
- Koop 3 voor 13,45 11,12 en bespaar 7%
- Koop 6 voor 12,45 10,29 en bespaar 14%
De Celler Credo Volaina (in het catelaans =Vlinder) is de ultieme weergave van de mediterrane Parellada-variëteit, gekweekt op een hoogte van meer dan 500 meteris gemaakt van druiven die zijn geoogst van twee wijngaarden in de gemeente Aiguamúrcia, in Pla de Manlleu, een van de hoogste gebieden in Penedès. Een daarvan is bekend als Els Pinyers (eigendom van wijnboer Jaume Bargans); de andere, Sant Miquel (eigendom van wijnboer Jaume Nin). Beide worden geteeld volgens de principes van de biologische wijnbouw. De Parellada druiven worden met de hand geoogst om een nauwkeurige selectie van het fruit te garanderen en de uitstekende kwaliteit te garanderen. Verder besteden we veel zorg aan de rijping van de druiven met als doel wijnen te produceren met natuurlijke, frisse zuren met de bedoeling een expressieve en evenwichtige wijn te bereiken. De mostfermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op onze eigen gisten uit de wijngaarden van Celler Credo, een essentieel element voor het produceren van echte terroirwijnen. Om het echte Parellada-karakter zo volledig mogelijk tot uitdrukking te brengen, doen we aan het einde van de gisting een lichte maceratie met de ontsteelde druiven, gevolgd door een bâtonnage van de droesem en zes maanden rijping in vaten. Deze wijn kan door onze minimale tussenkomst natuurlijke sedimenten bevatten. Heerlijk fris met goede frisse zuren en zeer licht in alcohol. Vooral wit fruit, citrus en een mineralige toets in de neus. In de mond zeer verfrissend en een haast ideaal aperitief.
“Only 9.5% alcohol, it can be a fun, informal aperitif wine; it’s very light and subtle—some would call it “vegetal water”.
Robert Parker Wine Advocate · Luis Gutiérrez
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldfige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slecht 9.5% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts 39 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts 0,5 g/l
- Vega wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
HET LABEL
De vlinder op label van de Volaina is een kwinslag naar het Catalan Butterfly Monitoring Scheme, dat de rol van deze groep insecten ("volaines" in het Catalaans) als bio-indicatoren bestudeert. Volaina is het resultaat van een gezamenlijke inzet van Celler Credo en het Granollers Natural Science Museum om het milieu en de dieren die het bewonen te beschermen. De overeenkomst tussen hen biedt een kader voor het uitvoeren van onderzoek en het vergroten van het bewustzijn van de belangrijke rol die vlinders spelen in het ecosysteem, zowel als bestuivers als als voedselbron voor andere soorten. Celler Credo is partnerschappen aangegaan met toptelers in de regio Penedès met wie we waarden en een engagement voor duurzame wijnbouw delen, geworteld in respect voor identiteit, het grondgebied en het landschap.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Parellada |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 10 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 89 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.
Omschrijving
De Celler Credo Volaina (in het catelaans =Vlinder) is de ultieme weergave van de mediterrane Parellada-variëteit, gekweekt op een hoogte van meer dan 500 meteris gemaakt van druiven die zijn geoogst van twee wijngaarden in de gemeente Aiguamúrcia, in Pla de Manlleu, een van de hoogste gebieden in Penedès. Een daarvan is bekend als Els Pinyers (eigendom van wijnboer Jaume Bargans); de andere, Sant Miquel (eigendom van wijnboer Jaume Nin). Beide worden geteeld volgens de principes van de biologische wijnbouw. De Parellada druiven worden met de hand geoogst om een nauwkeurige selectie van het fruit te garanderen en de uitstekende kwaliteit te garanderen. Verder besteden we veel zorg aan de rijping van de druiven met als doel wijnen te produceren met natuurlijke, frisse zuren met de bedoeling een expressieve en evenwichtige wijn te bereiken. De mostfermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op onze eigen gisten uit de wijngaarden van Celler Credo, een essentieel element voor het produceren van echte terroirwijnen. Om het echte Parellada-karakter zo volledig mogelijk tot uitdrukking te brengen, doen we aan het einde van de gisting een lichte maceratie met de ontsteelde druiven, gevolgd door een bâtonnage van de droesem en zes maanden rijping in vaten. Deze wijn kan door onze minimale tussenkomst natuurlijke sedimenten bevatten. Heerlijk fris met goede frisse zuren en zeer licht in alcohol. Vooral wit fruit, citrus en een mineralige toets in de neus. In de mond zeer verfrissend en een haast ideaal aperitief.
“Only 9.5% alcohol, it can be a fun, informal aperitif wine; it’s very light and subtle—some would call it “vegetal water”.
Robert Parker Wine Advocate · Luis Gutiérrez
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldfige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slecht 9.5% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts 39 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts 0,5 g/l
- Vega wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
HET LABEL
De vlinder op label van de Volaina is een kwinslag naar het Catalan Butterfly Monitoring Scheme, dat de rol van deze groep insecten ("volaines" in het Catalaans) als bio-indicatoren bestudeert. Volaina is het resultaat van een gezamenlijke inzet van Celler Credo en het Granollers Natural Science Museum om het milieu en de dieren die het bewonen te beschermen. De overeenkomst tussen hen biedt een kader voor het uitvoeren van onderzoek en het vergroten van het bewustzijn van de belangrijke rol die vlinders spelen in het ecosysteem, zowel als bestuivers als als voedselbron voor andere soorten. Celler Credo is partnerschappen aangegaan met toptelers in de regio Penedès met wie we waarden en een engagement voor duurzame wijnbouw delen, geworteld in respect voor identiteit, het grondgebied en het landschap.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Parellada |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 10 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 89 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.