2018 Mestres Visol Gran Reserva Brut Nature

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
- Koop 3 voor 31,50 26,03 en bespaar 10%
- Koop 6 voor 29,70 24,55 en bespaar 15%
Op voorraad
51 items beschikbaar
Omschrijving
De Visol Gran Reserva is de eerste cava in de geschiedenis zonder toegevoegde suikers na disgorge (Brut Nature - 1945 - Josep Mestres Manobens - de patenthouder van de term Brut Nature). In het glas heeft de Visol een mooie goudkleurig kleur met groene reflecties. De perlage is geweldig met fijne zeer mooi geïntegreerde bubbels die zich in het glas ontwikkelen. In de neus is dit een heel elegante cava die aroma's onthult die lijken op barrique-veroudering: geroosterd brood, gedroogd fruit, gebak met een zeer gestructureerd mondgevoel. Zeer vers en volwassen fruit, zonder tannine en samentrekkende smaken die vaak aanwezig zijn in veel cava's die verouderd zijn in barriques. Dit is een zogenaamde Vintage Cava wat betekent dat deze uit 1 enkel jaar wordt geproduceerd en dan ook alleen maar in de goede jaren.
Drink de wijn tussen 8-15ºC en advies van Mestres is deze zelfs rond de 14-15 graden te drinken. De Visol Gran Reserva Brut Nature is een blend van Macabeu (35%) Xarel·lo (45%) Parellada (20%) komende van wijngaarden die meer dan 50 jaar geleden zijn geplant. Ook bij deze Visol worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droesem gedurende 6 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor meer dan 60 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen. IIn het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
OVER MESTRES
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES:
-
Garnalenkroketten met citroenmayonaise
De frisheid en mousse van de Cava snijden mooi door het romige karakter van de kroketten en versterken de zeevruchtensmaak. -
Gebakken witvis met venkel en citroen
De frisse zuren en subtiele toasttonen van de wijn sluiten prachtig aan bij de lichte, anijsachtige smaken van venkel en het frisse citrusaccent. -
Salade met geitenkaas, geroosterde biet en walnoten
Het contrast tussen romige kaas, aardse biet en knapperige noot wordt mooi opgefrist door de strakke, droge stijl van de wijn. -
Kipfilet met romige champignonsaus en dragon
De structuur van de Cava houdt stand bij de romigheid van de saus, terwijl de kruidigheid van dragon een extra laag toevoegt aan de pairing. -
Tartaar van zalm met limoen, avocado en koriander
De elegante mousse en subtiele briochetonen van de Cava ondersteunen de frisheid van het gerecht en zorgen voor een harmonieus geheel. -
Kreeft met saffraanrisotto en een schuimige beurre blanc
De complexiteit en fijne belletjes van de wijn tillen de romige, ziltige en aromatische elementen van dit gerecht naar een hoger niveau.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
92
Release Price
$36
Drink Date
2022 - 2027
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The current vintage in bottle is the 2014 Visol Gran Reserva Brut Nature, because they started releasing it in magnum and the vintage of the magnum is 2013. It aged a minimum of six months in barrel and five years in bottle with lees, time they have increased by almost 12 months in the last few years. In general, as you go up in the quality and price ladder, the wines have a higher percentage of Xarel.lo grapes, but that also depends on the year, and in 2014, this was 45% Xarel.lo, 35% Macabeo and 20% Parellada. It's complex, elegant and nuanced, with integrated bubbles, very good balance and freshness. The time in barrel adds an extra dimension of complexity. 19,698 bottles produced.
Mestres produced the first sparkling wine in 1925, but the big change was in 1945 when the Visol (vi = wine and sol = sun) appeared and the market moved to dry wines. They were the first to put the word "Cava" on the labels, and that's one of the reasons they remain in the Cava appellation.
Nowadays, they have 20 hectares of vineyards, all organically farmed but not (yet) certified, and produce 175,000 bottles, and they have moved toward more Gran Reserva wines and older wines, which is their niche. They now only do Gran Reserva wines with at least five years in bottle with lees. Furthermore, they have kept some older vintages they considered very good and they have a project to release them now. All wines except Coquet spend some time in barrel with lees and no bâtonnage. They also specialize in large bottles, magnums and double magnums. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
De Visol Gran Reserva is de eerste cava in de geschiedenis zonder toegevoegde suikers na disgorge (Brut Nature - 1945 - Josep Mestres Manobens - de patenthouder van de term Brut Nature). In het glas heeft de Visol een mooie goudkleurig kleur met groene reflecties. De perlage is geweldig met fijne zeer mooi geïntegreerde bubbels die zich in het glas ontwikkelen. In de neus is dit een heel elegante cava die aroma's onthult die lijken op barrique-veroudering: geroosterd brood, gedroogd fruit, gebak met een zeer gestructureerd mondgevoel. Zeer vers en volwassen fruit, zonder tannine en samentrekkende smaken die vaak aanwezig zijn in veel cava's die verouderd zijn in barriques. Dit is een zogenaamde Vintage Cava wat betekent dat deze uit 1 enkel jaar wordt geproduceerd en dan ook alleen maar in de goede jaren.
Drink de wijn tussen 8-15ºC en advies van Mestres is deze zelfs rond de 14-15 graden te drinken. De Visol Gran Reserva Brut Nature is een blend van Macabeu (35%) Xarel·lo (45%) Parellada (20%) komende van wijngaarden die meer dan 50 jaar geleden zijn geplant. Ook bij deze Visol worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droesem gedurende 6 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor meer dan 60 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen. IIn het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
OVER MESTRES
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES:
-
Garnalenkroketten met citroenmayonaise
De frisheid en mousse van de Cava snijden mooi door het romige karakter van de kroketten en versterken de zeevruchtensmaak. -
Gebakken witvis met venkel en citroen
De frisse zuren en subtiele toasttonen van de wijn sluiten prachtig aan bij de lichte, anijsachtige smaken van venkel en het frisse citrusaccent. -
Salade met geitenkaas, geroosterde biet en walnoten
Het contrast tussen romige kaas, aardse biet en knapperige noot wordt mooi opgefrist door de strakke, droge stijl van de wijn. -
Kipfilet met romige champignonsaus en dragon
De structuur van de Cava houdt stand bij de romigheid van de saus, terwijl de kruidigheid van dragon een extra laag toevoegt aan de pairing. -
Tartaar van zalm met limoen, avocado en koriander
De elegante mousse en subtiele briochetonen van de Cava ondersteunen de frisheid van het gerecht en zorgen voor een harmonieus geheel. -
Kreeft met saffraanrisotto en een schuimige beurre blanc
De complexiteit en fijne belletjes van de wijn tillen de romige, ziltige en aromatische elementen van dit gerecht naar een hoger niveau.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Parker
Rating
92
Release Price
$36
Drink Date
2022 - 2027
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The current vintage in bottle is the 2014 Visol Gran Reserva Brut Nature, because they started releasing it in magnum and the vintage of the magnum is 2013. It aged a minimum of six months in barrel and five years in bottle with lees, time they have increased by almost 12 months in the last few years. In general, as you go up in the quality and price ladder, the wines have a higher percentage of Xarel.lo grapes, but that also depends on the year, and in 2014, this was 45% Xarel.lo, 35% Macabeo and 20% Parellada. It's complex, elegant and nuanced, with integrated bubbles, very good balance and freshness. The time in barrel adds an extra dimension of complexity. 19,698 bottles produced.
Mestres produced the first sparkling wine in 1925, but the big change was in 1945 when the Visol (vi = wine and sol = sun) appeared and the market moved to dry wines. They were the first to put the word "Cava" on the labels, and that's one of the reasons they remain in the Cava appellation.
Nowadays, they have 20 hectares of vineyards, all organically farmed but not (yet) certified, and produce 175,000 bottles, and they have moved toward more Gran Reserva wines and older wines, which is their niche. They now only do Gran Reserva wines with at least five years in bottle with lees. Furthermore, they have kept some older vintages they considered very good and they have a project to release them now. All wines except Coquet spend some time in barrel with lees and no bâtonnage. They also specialize in large bottles, magnums and double magnums. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.