2019 Celler Credo Ambvivalent BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11.5%) |
Drink venster | 2022 - 2027 |
Ambivalent is een biologische witte wijn van Celler Credo en dit is de tak voor de stille witte wijnen van Recaredo. Het is een wijn van nuances en contrasten, gemaakt van een ‘ambivalente’ variëteit: eentje die niet wit is, maar ook niet zwart. Het is namelijk gemaakt van de 'rode' Xarel·lo komende van kleine plots located in Alt Penedès Ambvivalent is een samenspel van dualiteiten dat streeft naar de meest rustieke en authentieke uitdrukking van rode Xarel·lo” Ze maken Ambvivalent met druiven uit een kleine selectie wijngaarden gelegen in het berggebied van Ordal (Alt Penedès), op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Dit perceel ligt in de provincie Alt Penedès en is verbouwd volgens de principes van biologische, biologisch-dynamische landbouw. Tussen de ranken laten we de plantenbedekking spontaan groeien. Deze afdekking speelt een cruciale rol: het maakt de grond los, reguleert de waterretentie en -afvoer (essentieel in het droge landbouwsysteem dat we gebruiken) en helpt de biodiversiteit te bevorderen en het evenwicht in het ecosysteem van de wijngaard te behouden. Natuurlijke behandelingen van planten (fytotherapie) worden toegepast op de wijnstokken om de aanwezigheid van schimmels onder controle te houden en de afweer van de wijnstok te versterken. Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om de uitstekende kwaliteit van het fruit te garanderen.
De wijngaarden, die in totaal één hectare beslaat, hebben een leemachtige, getextureerde bodem met een aanzienlijke aanwezigheid van kalkknobbels. De Ambivalent wordt gemaakt door Celler Credo/recaredo om het grote potentieel tot uitdrukking te brengen van deze mediterrane variëteiten die op de schil worden gemacereerd. Natuurlijk worden de druiven voor deze biologische en biodynamische wijn handgeplukte waarbij ze de wijn laten fermenteren in roestvrijstalen tanks en open eikenhouten vaten met zijn autochtoon gisten. Er wordt amper sulfiet gebruikt 8 mg/l (150 mg/l is het max. toegestaan door de EU voor biologische witte wijnen) en dat de wijn goed droog is geeft het rstsuiker wel aan want deze bedraagt slechts 0,5 g/l. Zoals alle Celler Credo wijnen blijft ook het alcoholpercentage zeer beperkt
De Celler Credo Ambivalent heeft een lichtrode gouden kleur. In de neus verfrissend, perfecte zuren met kruidige tonen en appelsmaken. De smaak is fris, goed gestructureerd, delicaat kruidig, consistent aromatisch met een lange afdronk. De Ambivalent is zoals de naam zegt een hele bijzondere complexe wijn en is zeer interessant, vol en gelaagd en is met recht ambivalent. Fantastisch bij Gegrilde tonijn, sushi
Celler Credo by Recaredo
Een project van Recaredo, waarvoor een paar percelen zijn aangekocht voor het maken voor deze vin naturel wijnen. Het streven is naar het maken van een pure expressie van de Xarel.lo door het gebruik van verschillende rijpings en fermentatiemethodes. Een bijzondere zuivere stijl wijn, super voor wijn/spijs combinaties! Deze Vin Naturale wijn wordt gevinifieerd en gebotteld bij Recaredo - de eigenaar van Celler Credo.
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slecht 11% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts <10 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts <0,5 g/l
- Vegan wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.
Omschrijving
Ambivalent is een biologische witte wijn van Celler Credo en dit is de tak voor de stille witte wijnen van Recaredo. Het is een wijn van nuances en contrasten, gemaakt van een ‘ambivalente’ variëteit: eentje die niet wit is, maar ook niet zwart. Het is namelijk gemaakt van de 'rode' Xarel·lo komende van kleine plots located in Alt Penedès Ambvivalent is een samenspel van dualiteiten dat streeft naar de meest rustieke en authentieke uitdrukking van rode Xarel·lo” Ze maken Ambvivalent met druiven uit een kleine selectie wijngaarden gelegen in het berggebied van Ordal (Alt Penedès), op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Dit perceel ligt in de provincie Alt Penedès en is verbouwd volgens de principes van biologische, biologisch-dynamische landbouw. Tussen de ranken laten we de plantenbedekking spontaan groeien. Deze afdekking speelt een cruciale rol: het maakt de grond los, reguleert de waterretentie en -afvoer (essentieel in het droge landbouwsysteem dat we gebruiken) en helpt de biodiversiteit te bevorderen en het evenwicht in het ecosysteem van de wijngaard te behouden. Natuurlijke behandelingen van planten (fytotherapie) worden toegepast op de wijnstokken om de aanwezigheid van schimmels onder controle te houden en de afweer van de wijnstok te versterken. Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om de uitstekende kwaliteit van het fruit te garanderen.
De wijngaarden, die in totaal één hectare beslaat, hebben een leemachtige, getextureerde bodem met een aanzienlijke aanwezigheid van kalkknobbels. De Ambivalent wordt gemaakt door Celler Credo/recaredo om het grote potentieel tot uitdrukking te brengen van deze mediterrane variëteiten die op de schil worden gemacereerd. Natuurlijk worden de druiven voor deze biologische en biodynamische wijn handgeplukte waarbij ze de wijn laten fermenteren in roestvrijstalen tanks en open eikenhouten vaten met zijn autochtoon gisten. Er wordt amper sulfiet gebruikt 8 mg/l (150 mg/l is het max. toegestaan door de EU voor biologische witte wijnen) en dat de wijn goed droog is geeft het rstsuiker wel aan want deze bedraagt slechts 0,5 g/l. Zoals alle Celler Credo wijnen blijft ook het alcoholpercentage zeer beperkt
De Celler Credo Ambivalent heeft een lichtrode gouden kleur. In de neus verfrissend, perfecte zuren met kruidige tonen en appelsmaken. De smaak is fris, goed gestructureerd, delicaat kruidig, consistent aromatisch met een lange afdronk. De Ambivalent is zoals de naam zegt een hele bijzondere complexe wijn en is zeer interessant, vol en gelaagd en is met recht ambivalent. Fantastisch bij Gegrilde tonijn, sushi
Celler Credo by Recaredo
Een project van Recaredo, waarvoor een paar percelen zijn aangekocht voor het maken voor deze vin naturel wijnen. Het streven is naar het maken van een pure expressie van de Xarel.lo door het gebruik van verschillende rijpings en fermentatiemethodes. Een bijzondere zuivere stijl wijn, super voor wijn/spijs combinaties! Deze Vin Naturale wijn wordt gevinifieerd en gebotteld bij Recaredo - de eigenaar van Celler Credo.
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slecht 11% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts <10 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts <0,5 g/l
- Vegan wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.