2020 Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2025 - 2030 |
- Koop 6 voor 24,25 20,04 en bespaar 10%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Mestres Coquet heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties met een prachtige perlage. Zeer verfijnde en mooi geintegreerde bubbels. Deze Mestres Coquet is een zeer elegante cava met aromatische rijkdom. In de neus tonen van wit fruit, appel, citrus en sinaasappelschil. In de mond valt op de frisheid van het fruit met daarbij de tonen van veroudering en volwassenheid. Het is een cava die op elk moment van de maaltijd gemakkelijk past. De Coquet is een blend van Macabeu (30%) Xarel·lo (45%) Parellada (25%) komende van een wijngaard van meer dan 50 jaar oud. De Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature is zoals een Brut Nature behoort te zijn zeer droog met minder dan 1.5 gram restsuiker. Mestres staat bekend om zijn lange veroudering en ook de Coquet is een Gran Reserva met meer dan 42 maanden aan veroudering
In het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
92+/100 Parker met een prijs-indicatie van maar liest 80 dollar!! en eindigt zijn beoordeling met: .....I like this very much"
100% van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt en men gebruikt dus 2 natuurkurken voor de veroudering. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's. Dit is een zogenaamde Vintage Cava wat betekent dat deze uit 1 enkel jaar wordt geproduceerd en dan ook alleen maar in de goede jaren.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Gerookte zalm met crème fraîche en dille op toast
De ziltige en romige smaken van gerookte zalm worden mooi in balans gebracht door de frisse zuren van de Cava. De fijne mousse snijdt door het vet van de zalm en de romigheid van de crème fraîche, terwijl de briochetonen in de wijn het geroosterde broodje versterken.
2. Gegrilde groene asperges met parmezaan
Groene asperges vragen om een wijn met frisse zuren en subtiele bitters. De Cava sluit hier perfect bij aan, terwijl de hartige, umami-rijke parmezaan een brug vormt met de licht oxidatieve tonen van de lange rijping.
3. Kippendijfilet met citroen en tijm uit de oven
Het sappige, malse vlees van de kippendij wordt verfrist door de levendige zuren van de Cava. De citroen versterkt het citruskarakter van de wijn en het kruidige van de tijm sluit aan bij de gelaagdheid van de Gran Reserva.
4. Tempura van garnalen met limoenmayonaise
De krokante textuur van tempura past goed bij de fijne belletjes van de Cava. Tegelijk zorgt de limoenmayonaise voor een fris accent dat de wijn prachtig oppikt, terwijl het geheel niet te zwaar is, zodat de zuiverheid van de wijn behouden blijft.
5. Tortilla met aardappel, ui en aioli
Een klassieke Spaanse tortilla sluit naadloos aan bij deze Cava uit Penedès. De hartigheid van aardappel en ei gaat samen met de brioche- en gisttonen, terwijl de knoflookachtige aioli door de zuren wordt opgefrist en in balans gehouden.
6. Tartaar van kalfsvlees met truffelolie en fijngesneden groene appel
Een elegante combinatie waarin de sappigheid en frisheid van appel voor contrast zorgt bij het zachte kalfsvlees. De truffelolie haalt juist de rijpe, nootachtige nuances van de Cava naar voren en maakt het geheel gelaagd en spannend.
OVER MESTRES
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$36
Drink Date:
2025 - 2029
The 2020 Coquet Gran Reserva Brut Nature is their youngest and most approachable wine. It combines grapes (Xarel.lo, Macabeo and Parellada) from their own vineyards with purchased ones but is produced with the same care as the rest of the range. It was fermented and kept in stainless steel and refermented in bottle with an élevage sur lie of 42 to 48 months, also closed with natural cork. It's super clean, harmonious and precise, balanced and elegant, serious and fresh, with abundant small bubbles. 87,080 bottles produced. The bottle I tasted had been disgorged in November 2024.
Mestres is one of the most traditional Cava producers, aging their wines under cork and hand-disgorging the bottles. They are relatively small. The production is 175,000 bottles per year, and they specialize in long aging and large bottle formats. They focus pretty much on the high end segment and the haute cuisine restaurants.
Published: May 01, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2024 - 2030
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
The 2019 Brut Nature Coquet is a Cava composed of 45% Xarel·lo, 30% Macabeo and 25% Parellada from Penedès. Disgorged in 2023, this yellow wine delivers aromas of white flowers, fennel and aniseed, along with a unique hint of olive. Dry and mousse-like on the palate, it lingers long with an ethereal and light mouthfeel. This is a delicate yet tasty Cava.
- By JoaquÃn Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
95/100 Vina Gourmets
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
De Mestres Coquet heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties met een prachtige perlage. Zeer verfijnde en mooi geintegreerde bubbels. Deze Mestres Coquet is een zeer elegante cava met aromatische rijkdom. In de neus tonen van wit fruit, appel, citrus en sinaasappelschil. In de mond valt op de frisheid van het fruit met daarbij de tonen van veroudering en volwassenheid. Het is een cava die op elk moment van de maaltijd gemakkelijk past. De Coquet is een blend van Macabeu (30%) Xarel·lo (45%) Parellada (25%) komende van een wijngaard van meer dan 50 jaar oud. De Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature is zoals een Brut Nature behoort te zijn zeer droog met minder dan 1.5 gram restsuiker. Mestres staat bekend om zijn lange veroudering en ook de Coquet is een Gran Reserva met meer dan 42 maanden aan veroudering
In het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
92+/100 Parker met een prijs-indicatie van maar liest 80 dollar!! en eindigt zijn beoordeling met: .....I like this very much"
100% van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt en men gebruikt dus 2 natuurkurken voor de veroudering. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's. Dit is een zogenaamde Vintage Cava wat betekent dat deze uit 1 enkel jaar wordt geproduceerd en dan ook alleen maar in de goede jaren.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Gerookte zalm met crème fraîche en dille op toast
De ziltige en romige smaken van gerookte zalm worden mooi in balans gebracht door de frisse zuren van de Cava. De fijne mousse snijdt door het vet van de zalm en de romigheid van de crème fraîche, terwijl de briochetonen in de wijn het geroosterde broodje versterken.
2. Gegrilde groene asperges met parmezaan
Groene asperges vragen om een wijn met frisse zuren en subtiele bitters. De Cava sluit hier perfect bij aan, terwijl de hartige, umami-rijke parmezaan een brug vormt met de licht oxidatieve tonen van de lange rijping.
3. Kippendijfilet met citroen en tijm uit de oven
Het sappige, malse vlees van de kippendij wordt verfrist door de levendige zuren van de Cava. De citroen versterkt het citruskarakter van de wijn en het kruidige van de tijm sluit aan bij de gelaagdheid van de Gran Reserva.
4. Tempura van garnalen met limoenmayonaise
De krokante textuur van tempura past goed bij de fijne belletjes van de Cava. Tegelijk zorgt de limoenmayonaise voor een fris accent dat de wijn prachtig oppikt, terwijl het geheel niet te zwaar is, zodat de zuiverheid van de wijn behouden blijft.
5. Tortilla met aardappel, ui en aioli
Een klassieke Spaanse tortilla sluit naadloos aan bij deze Cava uit Penedès. De hartigheid van aardappel en ei gaat samen met de brioche- en gisttonen, terwijl de knoflookachtige aioli door de zuren wordt opgefrist en in balans gehouden.
6. Tartaar van kalfsvlees met truffelolie en fijngesneden groene appel
Een elegante combinatie waarin de sappigheid en frisheid van appel voor contrast zorgt bij het zachte kalfsvlees. De truffelolie haalt juist de rijpe, nootachtige nuances van de Cava naar voren en maakt het geheel gelaagd en spannend.
OVER MESTRES
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$36
Drink Date:
2025 - 2029
The 2020 Coquet Gran Reserva Brut Nature is their youngest and most approachable wine. It combines grapes (Xarel.lo, Macabeo and Parellada) from their own vineyards with purchased ones but is produced with the same care as the rest of the range. It was fermented and kept in stainless steel and refermented in bottle with an élevage sur lie of 42 to 48 months, also closed with natural cork. It's super clean, harmonious and precise, balanced and elegant, serious and fresh, with abundant small bubbles. 87,080 bottles produced. The bottle I tasted had been disgorged in November 2024.
Mestres is one of the most traditional Cava producers, aging their wines under cork and hand-disgorging the bottles. They are relatively small. The production is 175,000 bottles per year, and they specialize in long aging and large bottle formats. They focus pretty much on the high end segment and the haute cuisine restaurants.
Published: May 01, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2024 - 2030
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
The 2019 Brut Nature Coquet is a Cava composed of 45% Xarel·lo, 30% Macabeo and 25% Parellada from Penedès. Disgorged in 2023, this yellow wine delivers aromas of white flowers, fennel and aniseed, along with a unique hint of olive. Dry and mousse-like on the palate, it lingers long with an ethereal and light mouthfeel. This is a delicate yet tasty Cava.
- By JoaquÃn Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
95/100 Vina Gourmets
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurnà d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.