2009 Mestres Clos Damiana Gran Reserva
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | |
Jaar | 2009 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2023 - 2034 |
De Clos Damiana uit 2009 is een blend van 60% Xarello, 20% Macabeo en 20% Parellada, gefermenteerd en gerijpt in kastanje barrique gedurende één jaar voordat hij 168 maanden dus 14 jaar in fles wordt gerijpt en zonder dosering dus dit is wel een hele echte Brut Nature Gran Reserva. De druiven komende van wijngaarden met selectie van de oudste wijnstokken van meer dan 67 jaar oud ) en wordt alleen geproduceerd in alleen de beste jaargangen. Het was een geweldig jaar, opmerkelijk vanwege de balans van druiven, ideaal voor uitgebreide cava's van lange leeftijd. Een jaar gekenmerkt door finesse en frisheid, met een goede zuurgraad.
In het glas heeft de Clos Damiana een heldere gouden kleur met praktisch geen kleurevolutie (verrassend door de lange veroudering) en een onstante afgifte van zeer geïntegreerde kleine bubbels. In de neus vloeien tonen van gebakken appel en ook rijp steenfruit (perzik en abrikoos). Romigheid, rondheid en zeer goede balans, met een interessante zuurgraad en een vleugje mineralen en aromatische kruiden in infusie (kamille). Harmonisch, met een zoete sensatie, behalve een laatste vleugje rauwe amandel. De smaak is strak en complex, met zeer kleine bubbels, complexe smaken en een droge, lange en smakelijke afdronk. Dit is een uitzonderlijke Cava die lang is gerijpt en met een zeer positieve evolutie in fles. Er zijn slechts 3.870 flessen geproduceerd. Een zeer gastronomische cava. Een heerlijke Cava die gerust nog een decennia in de kelder mag liggen maar waarom zou u dat doen. Wij durven de uitdaging aan. Zet deze Mestres Mas Via Gran Reserva maar eens naast een Dom Perignon en laat blind proeven.
Ook bij deze Clos Damiana 2009 worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droessem gedurende 12 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor 140 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen. IIn het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
OVER MESTRES
De familie MESTRES staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis. Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's. MESTRES heeft op het etiket altijd de datum van disgorgement afgedrukt.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2009 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
Omschrijving
De Clos Damiana uit 2009 is een blend van 60% Xarello, 20% Macabeo en 20% Parellada, gefermenteerd en gerijpt in kastanje barrique gedurende één jaar voordat hij 168 maanden dus 14 jaar in fles wordt gerijpt en zonder dosering dus dit is wel een hele echte Brut Nature Gran Reserva. De druiven komende van wijngaarden met selectie van de oudste wijnstokken van meer dan 67 jaar oud ) en wordt alleen geproduceerd in alleen de beste jaargangen. Het was een geweldig jaar, opmerkelijk vanwege de balans van druiven, ideaal voor uitgebreide cava's van lange leeftijd. Een jaar gekenmerkt door finesse en frisheid, met een goede zuurgraad.
In het glas heeft de Clos Damiana een heldere gouden kleur met praktisch geen kleurevolutie (verrassend door de lange veroudering) en een onstante afgifte van zeer geïntegreerde kleine bubbels. In de neus vloeien tonen van gebakken appel en ook rijp steenfruit (perzik en abrikoos). Romigheid, rondheid en zeer goede balans, met een interessante zuurgraad en een vleugje mineralen en aromatische kruiden in infusie (kamille). Harmonisch, met een zoete sensatie, behalve een laatste vleugje rauwe amandel. De smaak is strak en complex, met zeer kleine bubbels, complexe smaken en een droge, lange en smakelijke afdronk. Dit is een uitzonderlijke Cava die lang is gerijpt en met een zeer positieve evolutie in fles. Er zijn slechts 3.870 flessen geproduceerd. Een zeer gastronomische cava. Een heerlijke Cava die gerust nog een decennia in de kelder mag liggen maar waarom zou u dat doen. Wij durven de uitdaging aan. Zet deze Mestres Mas Via Gran Reserva maar eens naast een Dom Perignon en laat blind proeven.
Ook bij deze Clos Damiana 2009 worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droessem gedurende 12 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor 140 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: Mestres heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt en Metres is een van de weinige huizen die kiest voor traditionele verouderingsmethode en is de godfather in "Long Aged Cava'. Onder de tab Bijlage kunt u een artikel vinden van Jancis Robinson met een lofzang over deze geweldige Cava's welke een niveau hebben waaraan de meeste top champagne huizen niet aan kunnen tippen. IIn het Penedes report van de Wine Advocate van eind September 2022 schrijft LUIS GUTIÉRREZ:"....To me, Mestres is the top quality producer in Cava, and they are somehow specializing in long aging and larger format bottles (magnums and larger). They are aiming at a segment of the market that has been neglected by the appellation: they look for drinkers of high-quality Champagne rather than trying to compete with Prosecco. To me, they are the best Cava producer today, with a great balance between acidity, oxidation and bubbles"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
OVER MESTRES
De familie MESTRES staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis. Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's. MESTRES heeft op het etiket altijd de datum van disgorgement afgedrukt.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2009 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Wijnhuis
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.