2021 Weingut Dönnhoff Felsenberg Felsentürmchen Grosses Gewachs

72,95 60,29
Wijnsoort Wit
Land Duitsland
Regio Nahe
Wijnhuis Weingut Donnhoff
Jaar 2021
Druif Riesling
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13%)
Drink venster 2023 - 2060
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Een meer dan prachtige Riesling van Weingut Dönnhoff die met zijn 9 Große Lagen wordt gerekend tot de absolute top in de regio. Deze Schlossböckelheimer Felsenberg GG komt van de zeer oude en beroemde Felsenberg wijngaard, prachtig gelegen op een steile zuidelijke helling. De wijnstokken groeien onder extreme omstandigheden in een bodem met verweerd vulkanisch porfirisch gesteente. De steenachtige grond warmt gedurende de dag snel op, en zorgt voor zeer kenmerkende Rieslings met een pittige fruitigheid en minerale zuurgraad, internationaal erkend vanwege hun onderscheidende prachtige aroma's. In het hart van deze fantastische wijngaard staat de Felsentürmchen ("kleine rotstoren") welke tevens op het etiket is afgebeeld. De wijnstokken hebben een leeftijd van zo'n 25-35 jaar en de mineraalrijke Felsenberg-druiven worden altijd zeer zorgvuldig, selectief en uiteraard met de hand geoogst. Wijnregio waar Weingut Dönnhoff zich bevindt is de Nahe. Het gebied is natuurlijk vernoemd naar de gelijknamige rivier en heeft prachtige steile hellingen met leisteen en vulkanische bodems die hier een ideale ondergrond bieden voor mooi minerale Rieslings. In de Nahe wordt voornamelijk witte wijn geproduceerd, zo'n 75% waarvan het grootste deel Riesling is. Het gebied heeft zo'n 4000 hectare aan wijngaarden.

Deze Felsenberg Riesling Grosses Gewachs is mooi droog, uitzonderlijk complex met een diepe, rokerige en ook kristalachtige mineraliteit - onmiskenbaar Felsenberg! Gemaakt van druiven van de beste steile percelen rondom de kleine rotstoren (Felsentürmchen) in het midden van de prachtige locatie Schlossböckelheim Felsenberg. Uitstekend Riesling-terroir met een bodem van rood vulkanisch stollingsgesteente, een melange van porfier en melaphyr.
Erg mooi als aperitief. Ook heerlijk bij gevogelte, varkensvlees en vis.

VDP (Verband Deutscher Pradikatsweinguter) Grosse Lage is de noemer voor de allerbeste Duitse wijngaarden, die per perceel nauwkeurig begrenst zijn. De VDP is een belangrijke organisatie waarbij ongeveer 200 van de beste wijnboeren in Duitsland zijn aangesloten. De VDP heeft de kwaliteit van wijngaarden (en hun wijnen) in kaart gebracht en onderverdeeld in Erste Lage en Grosse Lage, vergelijkbaar met de kwalificaties Premier Cru en Grand Cru in Bourgogne. Bij de VDP classificatie draait de classificatie om terroir in plaats van om mostgewicht. Unieke wijnen met een bijzondere expressie van het specifieke perceel, een volwassen karakter en een groot rijpingspotentieel worden hier geboren. Alleen de allerbeste en, specifieke bij de wijngaard passende druivenrassen, genieten het privilege hiervoor aangeplant te worden. De strengst mogelijke productiecriteria staan garant voor de top van de VDP kwalificatiepiramide. 

Vineyard for 2021 Weingut Dönnhoff Felsenberg Felsentürmchen Grosses Gewachs
Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Duitsland
Regio Nahe
Wijnhuis Weingut Donnhoff
Druif Riesling
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2021
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2060
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96
James Suckling rating 95
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Weingut Dönnhoff Felsenberg Felsentürmchen Grosses Gewachs
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie