2023 Emilio Moro Finca Resalso

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
- Koop 3 voor 12,25 10,12 en bespaar 5%
- Koop 6 voor 11,45 9,46 en bespaar 12%
Op voorraad
72 items beschikbaar
Omschrijving
Emilio Moro uit Ribera de Duero in het hart van de D.O. wordt door de andere topproducenten gezien als een van de opkomende nieuwe sterren in het gebied. Met 70 hectaren Tinto Fino van oude autochtone klonen maakt men bij Emilio Moro wijnen die uitblinken in zuiverheid, elegantie en complexiteit.
Finca Resalso is de naam van de historische wijngaard die werd aangeplant in 1932, het jaar waarin Emilio Moro, vader van de derde generatie van de familie Moro, werd geboren. Het is de meest verfrissende versie van de Tempranillo wijnen van Emilio Moro
Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo van Emilio Moro. In het glas heeft de wijn een kersenrode kleur met paarse tinten. In de neus prikkelt de geur en intensiteit van de wijn de zintuigen. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen, frambozen, zoethout en zwarte bosvruchten. De Finca Resalso is levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Het is een zeer fraai wijn met een goed ontwikkelde structuur dat maakt het zeer aangenaam om te drinken. De Resalso heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een geweldig wijn bij steaks, hamburgers, stoofpotjes en de betere charcuterie
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
1. Gegrilde lamskoteletten met rozemarijn en knoflook
De sappige fruittonen van de wijn combineren harmonieus met het rijke vlees. De rozemarijn en knoflook versterken de kruidige ondertonen en benadrukken de stevige structuur.
2. Steak tartaar met kappertjes en sjalot
De frisse zuren in de wijn snijden door de romige eidooier en verzachten het vette karakter. Kappertjes en sjalot sluiten aan bij de aromatische fruitigheid.
3. Gevulde portobello’s met geitenkaas en spinazie
Gevulde paddenstoelen geven een aardse complexiteit die past bij de rijpe pruim- en kersentonen. De zachte geitenkaas brengt extra balans en textuur.
4. Huisgemaakte paella met kip en chorizo
Rijk aan smaak en specerijen sluit deze klassieker aan bij de volle fruitexpressie en het lichte eikgebruik. Kip en chorizo versterken de kruidigheid van de wijn.
5. Vegetarische risotto met geroosterde rode paprika en Parmezaan
De zoete paprika en hartige kaas combineren met de ronde fruittonen en de frisse zuurgraad, waardoor een lichte maar verfijnde balans ontstaat.
(een luxe verrassende combinatie)
6. Gepocheerde kabeljauw met citroen-botersaus en kappertjes
De zachte vis wordt stevig genoeg gemaakt door de saus. Citrus en kappertjes accentueren de elegante zuren en lichte tannines.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
EMILIO MORO RIBERA DEL DUERO FINCA RESALSO 2021
Wednesday, October 5, 2022
CountrySpain
RegionCastilla y León
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Fruity and bright with a brambly nose full of dark raspberries, wild strawberries and plums. Floral, too. Very juicy, bright and well-structured with fine, silky tannins, even though this is not the wine where you’d expect depth. Tempranillo. Drink now for fruit, but can hold well for 3-5 years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.

Emilio Moro uit Ribera de Duero in het hart van de D.O. wordt door de andere topproducenten gezien als een van de opkomende nieuwe sterren in het gebied. Met 70 hectaren Tinto Fino van oude autochtone klonen maakt men bij Emilio Moro wijnen die uitblinken in zuiverheid, elegantie en complexiteit.
Finca Resalso is de naam van de historische wijngaard die werd aangeplant in 1932, het jaar waarin Emilio Moro, vader van de derde generatie van de familie Moro, werd geboren. Het is de meest verfrissende versie van de Tempranillo wijnen van Emilio Moro
Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo van Emilio Moro. In het glas heeft de wijn een kersenrode kleur met paarse tinten. In de neus prikkelt de geur en intensiteit van de wijn de zintuigen. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen, frambozen, zoethout en zwarte bosvruchten. De Finca Resalso is levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Het is een zeer fraai wijn met een goed ontwikkelde structuur dat maakt het zeer aangenaam om te drinken. De Resalso heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een geweldig wijn bij steaks, hamburgers, stoofpotjes en de betere charcuterie
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
1. Gegrilde lamskoteletten met rozemarijn en knoflook
De sappige fruittonen van de wijn combineren harmonieus met het rijke vlees. De rozemarijn en knoflook versterken de kruidige ondertonen en benadrukken de stevige structuur.
2. Steak tartaar met kappertjes en sjalot
De frisse zuren in de wijn snijden door de romige eidooier en verzachten het vette karakter. Kappertjes en sjalot sluiten aan bij de aromatische fruitigheid.
3. Gevulde portobello’s met geitenkaas en spinazie
Gevulde paddenstoelen geven een aardse complexiteit die past bij de rijpe pruim- en kersentonen. De zachte geitenkaas brengt extra balans en textuur.
4. Huisgemaakte paella met kip en chorizo
Rijk aan smaak en specerijen sluit deze klassieker aan bij de volle fruitexpressie en het lichte eikgebruik. Kip en chorizo versterken de kruidigheid van de wijn.
5. Vegetarische risotto met geroosterde rode paprika en Parmezaan
De zoete paprika en hartige kaas combineren met de ronde fruittonen en de frisse zuurgraad, waardoor een lichte maar verfijnde balans ontstaat.
(een luxe verrassende combinatie)
6. Gepocheerde kabeljauw met citroen-botersaus en kappertjes
De zachte vis wordt stevig genoeg gemaakt door de saus. Citrus en kappertjes accentueren de elegante zuren en lichte tannines.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
James Suckling
EMILIO MORO RIBERA DEL DUERO FINCA RESALSO 2021
Wednesday, October 5, 2022
CountrySpain
RegionCastilla y León
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Fruity and bright with a brambly nose full of dark raspberries, wild strawberries and plums. Floral, too. Very juicy, bright and well-structured with fine, silky tannins, even though this is not the wine where you’d expect depth. Tempranillo. Drink now for fruit, but can hold well for 3-5 years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.
