2019 Opus One

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2055 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Opus One is opgericht door Baron Philippe de Rothschild, de legendarische eigenaar van Château Mouton Rothschild, en de beroemde Napa Valley-wijnboer Robert Mondavi. Door de grote wijntradities en innovaties van beide families te combineren, was het enige doel van de oprichters om een uitzonderlijke wijn te creëren in het hart van Napa Valley.
Opus One is, zoals elk groot werk, ontstaan uit passie. Gewijd aan compromisloze kwaliteit, is het enige doel van Opus One om deze visie en gepassioneerde geest uit te drukken voor toekomstige generaties. Dit landgoed maakt al sinds de afgelopen 10 jaar grote-Cabernet gebaseerde wijnen. Drink het in de komende 30+ jaar.
VINTAGE 2019: Overvloedige lenteregens, bijna het dubbele van het jaargemiddelde, verzadigden de grond en zorgden voor voldoende water voor het groeiseizoen. De eerste tekenen van knopvorming werden op 27 maart in de wijngaard waargenomen; 15 dagen later dan normaal. Deze vertraging leidde tot latere bloei en veraison. De warmere temperaturen tegen het einde van de zomer zorgden echter voor een versnelde ontwikkeling en rijping. De oogst begon op 10 september, een paar dagen eerder dan gemiddeld. De oogst duurde vier weken en de activiteit in de kelder verliep rustig en gestaag.
De Opus One 2019 is een blend van Cabernet Sauvignon 78%, Merlot 8%, Petit Verdot 6%, Cabernet Franc 6% en Malbec 2%. De wijn heeft 19 maanden verouderdering gehad in nieuw Frans eiken. De Opus one heeft intense aroma's van zwarte pruimen, bosbessen, zwarte bes en gedroogde rozenblaadjes, geaccentueerd door minerale ondertonen. De romige, satijnachtige textuur wordt omlijst door fijnkorrelige tannines. De frisheid en zachte gloed van zuren creëren een subtiele spanning met donkere fruitsmaken, hartige kruiden, espresso en cacao. Een delicate bitterheid van donkere chocolade blijft hangen in de afdronk.
Parker (98-99)/100 & 99/100 Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Opus One |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2055 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(97 - 99)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Mar 2021
Source
March 2021 Week 3, The Wine Advocate
Winemaker Michael Silacci commented that usually the blends are finished in January or February after the vintage. This year, with the 2019s, he was still tweaking the blend, but he did mention that this is "pretty close to the final blend."
Deep garnet-purple in color, the 2019 Opus One leaps from the glass with notes of Black Forest cake, Morello cherries, mulberries and fresh blackcurrants plus hints of licorice, wilted roses, Sichuan pepper and iron ore. Full-bodied, the palate is jam-packed with juicy black, blue and red fruits, framed by velvety tannins and background freshness, finishing on a compelling earthy/mineral note. Tasted as a barrel sample, this is a truly magnificent Opus One in the making!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Elegantly styled, despite some serious heft, this offers a mix of alluring mulberry, griotte and cassis notes bearing a gently mulled edge, while flashes of apple wood, sweet bay leaf and red tea flicker along the edges. Very refined in feel, with seamless structure extending the finish so the fruit can linger. Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc and Malbec. Drink now through 2038. 27,800 cases made.
James Molesworth
Senior Editor and Special Projects Director, New York
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Begin jaren negentig maakte Baron Philippe de Rothschild, eigenaar van het wereldberoemde Château Mouton Rothschild, een reis naar Napa Valley. Onder de indruk van het potentieel voor wijnbouw in deze Californische regio, vroeg hij lokale experts met wie hij het beste in contact kon komen. Zonder aarzeling werd Robert Mondavi genoemd, een pionier in de Amerikaanse wijnindustrie.
Robert Mondavi: de pionier achter Opus One
Robert Mondavi, die in 1966 zijn eigen wijnbedrijf in Napa Valley begon, nadat hij zijn familiebedrijf had verlaten, stond bekend om zijn passie en gedrevenheid voor wijn. Zijn droom was om Napa Valley op de kaart te zetten als een topwijnregio. Toen hij Baron Philippe de Rothschild ontmoette, ontstond er een unieke kans om een buitengewoon wijnproject te starten: de geboorte van Opus One.
De fusie van Bordeaux en Napa Valley wijnstijlen
In 1976 bezochten Mondavi en de baron elkaar om de details van hun samenwerking te bespreken. Deze samenwerking resulteerde in de creatie van een wijn die de verfijning van Bordeaux combineerde met de kracht van Napa Valley. De eerste wijn, simpelweg "Opus", werd in 1979 gemaakt met een blend van de beste wijnen van Mondavi. In 1980 werd de joint venture officieel wereldkundig gemaakt en de naam "Opus One" was geboren.
De eerste succesvolle veiling van Opus One
Opus One maakte snel naam als de eerste Amerikaanse ultrapremium wijn. Dit werd duidelijk tijdens een veiling in Napa Valley, waar een kist Opus One maar liefst $24.000 opbracht, destijds de hoogste prijs ooit voor een Californische wijn.
Opus One: een wijngaard van wereldklasse
In 1991 werd de eigen winery voor Opus One gebouwd, omringd door 69 hectare wijngaard waar druiven zoals cabernet sauvignon, petit verdot, merlot, cabernet franc en malbec worden gecultiveerd. Elk jaar trekt Opus One ongeveer 60.000 bezoekers, die de winery alleen op afspraak kunnen bezoeken.
Opus One staat vandaag de dag bekend als een van de meest iconische wijnen ter wereld. De samenwerking tussen Mondavi en Rothschild heeft een wijn voortgebracht die zowel de elegantie van Bordeaux als de rijke smaken van Napa Valley belichaamt. Opus One blijft een maatstaf voor ultrapremium wijnen en is een must voor elke serieuze wijnverzamelaar.
Opus One is opgericht door Baron Philippe de Rothschild, de legendarische eigenaar van Château Mouton Rothschild, en de beroemde Napa Valley-wijnboer Robert Mondavi. Door de grote wijntradities en innovaties van beide families te combineren, was het enige doel van de oprichters om een uitzonderlijke wijn te creëren in het hart van Napa Valley.
Opus One is, zoals elk groot werk, ontstaan uit passie. Gewijd aan compromisloze kwaliteit, is het enige doel van Opus One om deze visie en gepassioneerde geest uit te drukken voor toekomstige generaties. Dit landgoed maakt al sinds de afgelopen 10 jaar grote-Cabernet gebaseerde wijnen. Drink het in de komende 30+ jaar.
VINTAGE 2019: Overvloedige lenteregens, bijna het dubbele van het jaargemiddelde, verzadigden de grond en zorgden voor voldoende water voor het groeiseizoen. De eerste tekenen van knopvorming werden op 27 maart in de wijngaard waargenomen; 15 dagen later dan normaal. Deze vertraging leidde tot latere bloei en veraison. De warmere temperaturen tegen het einde van de zomer zorgden echter voor een versnelde ontwikkeling en rijping. De oogst begon op 10 september, een paar dagen eerder dan gemiddeld. De oogst duurde vier weken en de activiteit in de kelder verliep rustig en gestaag.
De Opus One 2019 is een blend van Cabernet Sauvignon 78%, Merlot 8%, Petit Verdot 6%, Cabernet Franc 6% en Malbec 2%. De wijn heeft 19 maanden verouderdering gehad in nieuw Frans eiken. De Opus one heeft intense aroma's van zwarte pruimen, bosbessen, zwarte bes en gedroogde rozenblaadjes, geaccentueerd door minerale ondertonen. De romige, satijnachtige textuur wordt omlijst door fijnkorrelige tannines. De frisheid en zachte gloed van zuren creëren een subtiele spanning met donkere fruitsmaken, hartige kruiden, espresso en cacao. Een delicate bitterheid van donkere chocolade blijft hangen in de afdronk.
Parker (98-99)/100 & 99/100 Suckling
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Opus One |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2055 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
(97 - 99)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
18th Mar 2021
Source
March 2021 Week 3, The Wine Advocate
Winemaker Michael Silacci commented that usually the blends are finished in January or February after the vintage. This year, with the 2019s, he was still tweaking the blend, but he did mention that this is "pretty close to the final blend."
Deep garnet-purple in color, the 2019 Opus One leaps from the glass with notes of Black Forest cake, Morello cherries, mulberries and fresh blackcurrants plus hints of licorice, wilted roses, Sichuan pepper and iron ore. Full-bodied, the palate is jam-packed with juicy black, blue and red fruits, framed by velvety tannins and background freshness, finishing on a compelling earthy/mineral note. Tasted as a barrel sample, this is a truly magnificent Opus One in the making!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Elegantly styled, despite some serious heft, this offers a mix of alluring mulberry, griotte and cassis notes bearing a gently mulled edge, while flashes of apple wood, sweet bay leaf and red tea flicker along the edges. Very refined in feel, with seamless structure extending the finish so the fruit can linger. Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc and Malbec. Drink now through 2038. 27,800 cases made.
James Molesworth
Senior Editor and Special Projects Director, New York
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Begin jaren negentig maakte Baron Philippe de Rothschild, eigenaar van het wereldberoemde Château Mouton Rothschild, een reis naar Napa Valley. Onder de indruk van het potentieel voor wijnbouw in deze Californische regio, vroeg hij lokale experts met wie hij het beste in contact kon komen. Zonder aarzeling werd Robert Mondavi genoemd, een pionier in de Amerikaanse wijnindustrie.
Robert Mondavi: de pionier achter Opus One
Robert Mondavi, die in 1966 zijn eigen wijnbedrijf in Napa Valley begon, nadat hij zijn familiebedrijf had verlaten, stond bekend om zijn passie en gedrevenheid voor wijn. Zijn droom was om Napa Valley op de kaart te zetten als een topwijnregio. Toen hij Baron Philippe de Rothschild ontmoette, ontstond er een unieke kans om een buitengewoon wijnproject te starten: de geboorte van Opus One.
De fusie van Bordeaux en Napa Valley wijnstijlen
In 1976 bezochten Mondavi en de baron elkaar om de details van hun samenwerking te bespreken. Deze samenwerking resulteerde in de creatie van een wijn die de verfijning van Bordeaux combineerde met de kracht van Napa Valley. De eerste wijn, simpelweg "Opus", werd in 1979 gemaakt met een blend van de beste wijnen van Mondavi. In 1980 werd de joint venture officieel wereldkundig gemaakt en de naam "Opus One" was geboren.
De eerste succesvolle veiling van Opus One
Opus One maakte snel naam als de eerste Amerikaanse ultrapremium wijn. Dit werd duidelijk tijdens een veiling in Napa Valley, waar een kist Opus One maar liefst $24.000 opbracht, destijds de hoogste prijs ooit voor een Californische wijn.
Opus One: een wijngaard van wereldklasse
In 1991 werd de eigen winery voor Opus One gebouwd, omringd door 69 hectare wijngaard waar druiven zoals cabernet sauvignon, petit verdot, merlot, cabernet franc en malbec worden gecultiveerd. Elk jaar trekt Opus One ongeveer 60.000 bezoekers, die de winery alleen op afspraak kunnen bezoeken.
Opus One staat vandaag de dag bekend als een van de meest iconische wijnen ter wereld. De samenwerking tussen Mondavi en Rothschild heeft een wijn voortgebracht die zowel de elegantie van Bordeaux als de rijke smaken van Napa Valley belichaamt. Opus One blijft een maatstaf voor ultrapremium wijnen en is een must voor elke serieuze wijnverzamelaar.