2019 Joseph Colin Batard Montrachet Grand Cru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2045 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Marc Colin komt uit een wijnfamilie in Bourgogne met een stevige reputatie. Samen met zijn twee zonen beheert hij een domein van 20 ha gelegen in het dorpje Saint-Aubin in de Côte de Beaune. Hij bezit uitsluitend top-appellaties: Montrachet, Bâtard-Montrachet, Premier Cru wijngaarden in Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin en Pernand-Vergelesses. Dit is heel uitzonderlijk.
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYC te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Caroline Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Bâtard-Montrachet is een appellatie met een oppervlakte van 10,27 hectare. Bâtard-Montrachet behoort tot de vijf appellaties die als Grands Crus van de Côte de Beaune worden geclassificeerd, samen met Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Chevalier-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet en Montrachet. De wijngaarden van de appellation Bâtard-Montrachet liggen uitsluitend in de gemeenten Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet tussen 240 en 250 meter boven zeeniveau en zijn geplant op een terroir van bruine kalk- en kleibodems. De wijnen van de appellation Bâtard-Montrachet, die uitsluitend van Chardonnay worden gemaakt, behoren tot de meest prestigieuze wijnen van de Bourgogne. De vinificatiemethoden blijven klassiek. Fermentatie met inheemse gisten, 12 tot 18 maanden rijping in eiken vaten. Alleen de hoeveelheid nieuwe eik varieert voor de wijnen, namelijk 15-20% voor de Villages, 30-40% voor de Premiers Crus / Grands Crus. Het hele jaar door, vanaf het snoeien, bewerken ze de wijnstokken om ze bij de oogst het beste kwaliteitspotentieel te geven (ploegen, regelmatige bodemanalyses, jaarlijkse vervanging van dode wijnstokken, geïntegreerde teelt, enz.)
De Joseph Colin Batard Montrachet Grand Cru komt van een wijngaard(je) gelegen aan de Puligny-kant van Bâtard en komt van neer dan 50 jaar oude wijnstokken. Fermentatie met alleen Inheemse gisten en wordt gerijpt in een één jaar oude eiken vat Deze Bâtard-Montrachet heeft prachtige aroma's van boter, gedroogd fruit en specerijen. Het is een wijn van onmiskenbare harmonie en past perfect bij verfijnde gerechten zoals foie gras, kaviaar of kreeft. Een grootse wijn.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chassagne-Montrachet |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Joseph Colin |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Vinified and matured in a single, twice-used barrel, the 2019 Bâtard-Montrachet Grand Cru delivers aromas of pear, white flowers, toasted almonds, peach and smoke. Full-bodied, concentrated and textural, it's muscular and enveloping, with fine depth and a long, chalky finish. Colin intends to bottle this direct from the barrel with the "chèvre à deux becs."
Joseph Colin—who left Domaine Marc Colin to start a domaine of his own in 2016—is going from strength to strength and is justly delighted with his 2019 portfolio. "We've never had acidities like this with maturity like this," he exclaimed, emphasizing the importance of knowing one's parcels and harvesting at the right moment in a year when sugar could accumulate precipitously. Colin's approach, as I've written before, is to pick ripe grapes, press whole bunches and barrel down without the addition of sulfites or any settling—sulfur dioxide is added only at bottling (which takes place under Diam closures). Wines that are more generously sulfured, he acknowledges, are more tensile and tight-knit, but the tension, he argues, comes from the sulfur, not the terroir. And Colin is happy with what he describes as "a certain immediacy" that comes from low-sulfur élevage, a quality that was manifest in these generous but chiseled 2019s, all of which come heartily recommended.
Published: Jan 14, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYCM te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Marc Colin komt uit een wijnfamilie in Bourgogne met een stevige reputatie. Samen met zijn twee zonen beheert hij een domein van 20 ha gelegen in het dorpje Saint-Aubin in de Côte de Beaune. Hij bezit uitsluitend top-appellaties: Montrachet, Bâtard-Montrachet, Premier Cru wijngaarden in Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin en Pernand-Vergelesses. Dit is heel uitzonderlijk.
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYC te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Caroline Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.
Bâtard-Montrachet is een appellatie met een oppervlakte van 10,27 hectare. Bâtard-Montrachet behoort tot de vijf appellaties die als Grands Crus van de Côte de Beaune worden geclassificeerd, samen met Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Chevalier-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet en Montrachet. De wijngaarden van de appellation Bâtard-Montrachet liggen uitsluitend in de gemeenten Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet tussen 240 en 250 meter boven zeeniveau en zijn geplant op een terroir van bruine kalk- en kleibodems. De wijnen van de appellation Bâtard-Montrachet, die uitsluitend van Chardonnay worden gemaakt, behoren tot de meest prestigieuze wijnen van de Bourgogne. De vinificatiemethoden blijven klassiek. Fermentatie met inheemse gisten, 12 tot 18 maanden rijping in eiken vaten. Alleen de hoeveelheid nieuwe eik varieert voor de wijnen, namelijk 15-20% voor de Villages, 30-40% voor de Premiers Crus / Grands Crus. Het hele jaar door, vanaf het snoeien, bewerken ze de wijnstokken om ze bij de oogst het beste kwaliteitspotentieel te geven (ploegen, regelmatige bodemanalyses, jaarlijkse vervanging van dode wijnstokken, geïntegreerde teelt, enz.)
De Joseph Colin Batard Montrachet Grand Cru komt van een wijngaard(je) gelegen aan de Puligny-kant van Bâtard en komt van neer dan 50 jaar oude wijnstokken. Fermentatie met alleen Inheemse gisten en wordt gerijpt in een één jaar oude eiken vat Deze Bâtard-Montrachet heeft prachtige aroma's van boter, gedroogd fruit en specerijen. Het is een wijn van onmiskenbare harmonie en past perfect bij verfijnde gerechten zoals foie gras, kaviaar of kreeft. Een grootse wijn.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chassagne-Montrachet |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Joseph Colin |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Vinified and matured in a single, twice-used barrel, the 2019 Bâtard-Montrachet Grand Cru delivers aromas of pear, white flowers, toasted almonds, peach and smoke. Full-bodied, concentrated and textural, it's muscular and enveloping, with fine depth and a long, chalky finish. Colin intends to bottle this direct from the barrel with the "chèvre à deux becs."
Joseph Colin—who left Domaine Marc Colin to start a domaine of his own in 2016—is going from strength to strength and is justly delighted with his 2019 portfolio. "We've never had acidities like this with maturity like this," he exclaimed, emphasizing the importance of knowing one's parcels and harvesting at the right moment in a year when sugar could accumulate precipitously. Colin's approach, as I've written before, is to pick ripe grapes, press whole bunches and barrel down without the addition of sulfites or any settling—sulfur dioxide is added only at bottling (which takes place under Diam closures). Wines that are more generously sulfured, he acknowledges, are more tensile and tight-knit, but the tension, he argues, comes from the sulfur, not the terroir. And Colin is happy with what he describes as "a certain immediacy" that comes from low-sulfur élevage, a quality that was manifest in these generous but chiseled 2019s, all of which come heartily recommended.
Published: Jan 14, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Joseph Colin is de zoon van Marc Colin en de jongere broer van Pierre-Yves Colin. Nadat Pierre-Yves in 2003 vertrok om zijn nu beroemde PYCM te starten, nam Joseph Domaine Marc Colin over met zijn twee jongere broers en zussen, die sinds 1993 met zijn vader hadden gewerkt. In 2017 trad Joseph in de voetsporen van zijn oudere broer, door 6+ hectare van het oorspronkelijke familiebezit en hier zijn eigen wijnen te maken. Het proces om de oudste kinderen enkele van de mooiste wijnstokken ter wereld te schenken om zo hun eigen weg te vinden in de wijnwereld, is een Bourgondische traditie. In het geval van de familie Colin bevatten de percelen die ze kregen enkele van de meest fraaie Chardonnay-plots rond St. Aubin, Puligny en Chassagne. Joseph begon op zo'n jonge leeftijd fulltime bij zijn vader te werken en kent de wijnstokken in dit witte Bourgondische mekka als geen ander en zorgt nauwgezet voor elk perceel. Hij heeft een hands-off benadering in de kelder, fermenteert met inheemse gist en rijpt alle wijnen in 350L-vaten op hun fijne droesem tot ze worden gebotteld in lijn met de stijl van zijn broer Pierre Yves en natuurlijk zijn vader Marc Coline en moeder Carloine Morey. De wijnen zijn allemaal topvoorbeelden van dit meest heilige terroir van Chardonnay, met een spanning en verve die zo gezocht maar zo zelden gevonden wordt.