2018 CEPA 21 Horcajo

Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Cepa 21
Jaar 2018
Druif Tempranillo
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2022 - 2034
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Cepa 21 is opgericht door één van Ribera del Duero's beste wijnmakers: Emilio Moro. Sinds 2022 staat CEPA 21 op z'n eigen benen en wordt dit geleid door Jose Moro (de broer van Javier Moro de eigenaar van Emilio Moro).  Bodegas Cepa 21 is een boetiek wijnmakerij in Castrillo de Duero, een dorp in Valladolid in het gebied dat bekend staat als de Golden Mile. De wijngaarden van Bodegas Cepa 21 zijn een van de grootste troeven. Ze bevinden zich op een hoogte tussen 750 en 900 meter boven zeeniveau en zijn naar het noorden gericht. Beide factoren zorgen ervoor dat de druiven geleidelijk rijpen, waardoor ze complexiteit en frisheid krijgen. Het project heeft 50 hectare eigen wijngaarden op bodems van slibachtig zand, klei of kalksteen, de meeste zeer dicht bij de wijnmakerij en beplant met de kloon van eeuwenoude wijngaarden van het gebied (de puurste Tempranillo uit de Ribera del Duero). 

De juweel genaamd Horcajo, kwam voor het eerst op de markt in juni 2018. Het Horcajo-perceel dat de naam aan deze wijn geeft, ligt op een hoogte tussen 850 en 900 meter. De ligging zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw vanwege de heterogeniteit van de bodem, de bodemvruchtbaarheid en het vermogen om de wijnstok te beschermen tegen vorst. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat dit perceel een rijke en gestructureerde aromatische wijn voortbrengt. Deze geweldige rode wijn heeft een mooie, zeer intense kersrode kleur die door de jaren heen ook mooi op kleur is gebleven. Op de neus is de wijn buitengewoon elegant en complex met een volwassen basis van zwart fruit, verrijkt met prachtige nuances door de houtopvoeding. In de mond onderscheidt zich het evenwicht en de warmte met een lange en aanhoudende afdronk.

WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij bestelling van deze wijn. De Horcajo wordt alleen maar gemaakt in de beste jaren. Deze 2018 vintage is de opvolger van de 2016. Er worden altijd maar rond de 1.000-1.500 flessen gemaakt van deze topper

 

Vineyard for 2018 CEPA 21 Horcajo

Cepa 21 is opgericht door één van Ribera del Duero's beste wijnmakers: Emilio Moro. Sinds 2022 staat CEPA 21 op z'n eigen benen en wordt dit geleid door Jose Moro (de broer van Javier Moro de eigenaar van Emilio Moro).  Bodegas Cepa 21 is een boetiekwijnmakerij in Castrillo de Duero, een dorp in Valladolid in het gebied dat bekend staat als de Golden Mile. Een wijnmakerij die is opgericht om te dromen in wijn, waarbij traditie en moderniteit worden gecombineerd met een uniek en voortreffelijk terroir. Een echte toewijding om de beste eigenschappen die het land te bieden heeft te versterken, door te kiezen voor wijngaarden op het noorden om wijnen met een ziel en een unieke frisheid te verkrijgen. Met de variëteit Tempranillo als vlaggenschip presenteert Bodegas Cepa 21 een assortiment van vijf wijnen: Hito Rosé, Hito, Cepa 21, Malabrigo en Horcajo. Ze weerspiegelen allemaal bij elk glas een respectvolle uitwerking van de variëteit, de versheid van de Tempranillo-variëteit en de knowhow en ervaring van de maker, José Moro.

Cepa 21 werd geboren met het doel een differentieel project te worden en werd gebouwd door de onderscheidende ideeën, creativiteit en unieke visie van José Moro. Maar de ontwrichtende geest van José Moro is voor een groot deel het resultaat van de nalatenschap van zijn voorouders. Meer dan honderd jaar geleden koos zijn grootvader zijn eigen kloon van de koninginnensoort (Tempranillo) om het unieke karakter van de wijnen te bereiken. Zijn kleinzoon, generaties later, volgde zijn voorbeeld en maakte van innovatie een van de drijvende krachten achter zijn bedrijf.

De wijngaarden van Bodegas Cepa 21 zijn een van de grootste troeven. Ze bevinden zich op een hoogte tussen 750 en 900 meter boven zeeniveau en zijn naar het noorden gericht. Beide factoren zorgen ervoor dat de druiven geleidelijk rijpen, waardoor ze complexiteit en frisheid krijgen. Het project heeft 50 hectare eigen wijngaarden op bodems van slibachtig zand, klei of kalksteen, de meeste zeer dicht bij de wijnmakerij en beplant met de kloon van eeuwenoude wijngaarden van het gebied (de puurste Tempranillo uit de Ribera del Duero). Het wijnhuis is uitgerust met volledig uitgeruste faciliteiten, bestaande uit een proeflokaal met een prachtig uitzicht op de vatenkamer, een terras dat een waar uitzichtpunt is over een zee van wijngaarden en een hal met een spectaculair raam dat de moderniteit van het complex verbindt met de traditie van de wijngaard, Cepa 21 is puur minimalisme en efficiëntie. 

 

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Cepa 21
Druif Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2034
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 93
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 CEPA 21 Horcajo
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie