Quinta da Boavista

Voor de start van Quinta da Boavista gaan we terug naar de eerste afbakening van dit wijngebied in de Douro, in 1756. IHet landgoed is duidelijk gedocumenteerd op gerenommeerde kaarten uit 1843 die zijn gemaakt door de eigenaar Joseph James Forrester (Baron van Forrester). Deze kaarten kregen later bekendheid als belangrijke referenties voor het gebied: ‘Mappa do Paiz Vinhateiro do Alto Douro’ (1843) en ‘Douro Portuguez e Paiz Adjacente’ (1848). In de tussenliggende jaren tot 2020 had het wijnhuis een groot aantal eigenaren en uitdagingen.

Maar door de jaren heen groeide de expertise in het wijnhuis gestaag. Dit kreeg een boost toen Sogevinus Fine Wines, een van de grootste Douro-wijngroepen, het wijnhuis kocht in 2020. Ondanks het lange bestaan van Quinta da Boavista, heeft het wijnhuis sinds 2020 een exponentiële groei doorgemaakt in expertise & kwaliteit en het staat sindsdien bekend als hét Douro-icoon.

Want het begon allemaal in de Douro: Deze majestueuze rivier, die Portugal binnenkomt vanuit Spanje naar de Atlantische Oceaan, in Porto, is de ruggengraat van een van de meest authentieke en unieke wijnregio’s ter wereld. Het is de bakermat van een indrukwekkende verscheidenheid aan inheemse variëteiten en van vele Vinhas Velhas (oude wijnstokken). Op de rechteroever van de rivier ligt het iconische landgoed van Quinta da Boavista, met 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit. Deze wijngaarden zijn verspreid over een oogverblindende geometrische setting van met de hand gebouwde terrassen en ondersteund door kleine leistenen muren, die typerend zijn voor de regio. Sommige terrassen zijn bijna acht meter hoog en dit, samen met het extreme klimaat en de dramatische steile hellingen, zorgt voor een uniek terroir.

De wijnen van Quinta da Boavista behoren tot de absolute Grandcru's van Portugal. De Vinhas Vehas Ujo en Oratorio zijn inmiddels internationale icoon wijnen.

Quinta da Boavista