2017 Quinta da Boavista Reserva Tinto

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2034 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
Quinta da Boavista ligt in de buurt van Pinhão, op de rechteroever van de rivier de Douro, en heeft een buitengewoon uitzicht over de rivier. Het is een van de meest iconische landgoederen in de afgebakende regio, niet alleen bekend om zijn historische band met de Baron van Forrester, maar ook om zijn 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit.
Vinha do Ujo staat voor decennia van toewijding en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat deze wijn zijn charismatische uitdrukking van een uniek terroir toont.
De Reserva is de 'ruggengraat' van het portfolio van Quinta da Boavista en is het resultaat van een batch gemaakt met druiven van een mix van zowel oude als jongere wijnstokken. Deze Reserva Red wordt geproduceerd met Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão en Vinhas Velhas (meer dan 80 jaar oude wijnstokken).
Touriga Nacional is een druivensoort met een donkere schil die een belangrijk ingrediënt is in zowel droge rode wijnen als versterkte wijnen (Port) met een brede aanwezigheid in de Douro-regio. Geeft gedurfde smaken van donker fruit weer, vaak vergezeld van hints van kruiden, violet en leer. Zijn stevige tannines maken hem relevant als cepagewijn. Ten tweede is Touriga Franca ook een van de traditionele druivensoorten uit de Douro-regio. Ze is aromatischer en heeft een lichtere body, is iets minder geconcentreerd en heeft hogere opbrengsten dan de vlaggenschip Portugese variëteit. Touriga Franca is echt rijk aan tannines met een voortreffelijk parfum van vers, rijp rood fruit, kruiden en bloemen. Tinto Cão is een druivensoort die teruggaat tot de oorsprong van de regio. Door de jaren heen is bewezen dat dit ras beter geschikt is voor de fronten van de regio met minder blootstelling aan de zon. Door het koelere klimaat komen de bloemige aroma's van de variëteit goed tot hun recht. Met lichter gekleurde wijnen, ondanks zijn donkere schil, heeft het een goede zuurgraad en tannines.
Om ervoor te zorgen dat de kenmerken van de variëteit overheersen en het proces volledig onder controle is, gebruiken ze bij Quinta da Boavista handmatige oogst- en handmatige druivensorteringsprocessen, gevolgd door een zachte ontsteling van de bessen en het kneusen. Als fermentatiereservoirs hebben ze de traditionele granieten wijnpersen met voettreden, roestvrijstalen fermentatievaten en, voor kleine batches, PVC-containers of fermentatie in nieuwe Franse houten vaten van 500 liter. Elk van deze soorten fermentatie geeft de wijn een unieke stijl en persoonlijkheid. Na 15 tot 20 maanden rijping in vaten van 500 liter creëren we de Reserva-blend. Al onze wijnen zijn verzegeld onder natuurkurk. Deze wijn is niet gefilterd of koud gestabiliseerd en daarom kan hij met het ouder worden een sediment produceren.
Deze Boavista Reserva Tinto (rood) is zeer elegant en verfijnd. Deze Reserva heeft een robijnrode kleur en een boeket van kruiden en aroma's van rood fruit met bloemige tonen die zich ophopen in het glas. In de mond breidt de frisheid zich uit, waardoor de fruitsmaken en zachte maar stevige tannines worden versterkt, wat een groot volume geeft. Een wijn die sierlijk is, met veel verfijning.
WEETJE: in de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta da Boavista |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
$70
Drink Date
2021 - 2032
Reviewed by
Mark Squires
Issue Date
31st Mar 2021
Source
End of March 2021, The Wine Advocate
The 2017 Reserva Boa-Vista is a field blend from old vines and younger parcels aged for 15 months in two-thirds new French oak. It comes in at 14.2% alcohol. Elegant and refined, this graceful Reserva has expressive and tasty fruit—and a bit too much new wood just now. That said, the wine begins to pull in the wood with aeration even now. Then, the mid-palate finesse makes this understated Tinto seem rather sophisticated. It should be a great food wine. The tannins are ripe, making this easy to drink now. However, if you give it a year or even two in the cellar, you may be rewarded with at least a little complexity, even if it drinks well now. The only real quibble is the price point. The wine is very nice, but I have my doubts that it will ever turn into anything much more special. You could be just as happy with some of the monovarietals also reviewed in this report—at half the price. There were just 11,000 bottles produced.
This Quinta was acquired by Sogevinus in mid-2020, hence the new producer name. The wines were formerly listed under Lima & Smith. These 2017s were the last made by the Lima & Smith team (and the labels still indicate that), but the inventory is now controlled and distributed by Sogevinus, so I've made the change now. Sogevinus says that 2020 was the first harvest at Quinta da Boavista with the Sogevinus technical team under the supervision of Jean-Claude Berrouet, who remains connected to this project. Needless to say, the wines are small-production wines, so if you are interested, jump on whatever you find. Losing the Quinta is a great loss to Lima & Smith, no doubt; the Douro wines Lima & Smith make from their Quinta das Tecedeiras property are not nearly as impressive, but Sogevinus acquired a prize.
Regarding the farming going forward here, and at Kopke and other Sogevinus properties, Ana Pereira described the winery's sustainability initiatives:
"All our Quintas (including now Quinta da Boavista) are under the umbrella of a sustainable production program which is based on three things: integrated production of wine (IPW), biodiversity protection and precision viticulture. As for the first two points, our biggest challenge is the application of sustainable practices in the vineyards, to be supportive of the local environment by reducing the use of phytochemicals and increasing protection of biodiversity. There is a permanent strip of grass between the vine rows in all the company's vineyards, and the slopes of both the paths and the one-row vine terraces are cultivated with indigenous plant species. These are monitored and managed to guarantee a long flowering period that enables the natural enemies of pests to live longer in the vineyard. We also have the “Eyesontraps” system. ADVID is currently leading this project that works as an intelligent solution for plague prevention, supporting local temperature registration, automated insect detection in traps and treatment recommendation for detected plagues in the vineyards.
"Finally, also in order to reduce the usage of pesticides in the vineyard and to increase biodiversity, we have been using a technique we call 'sexual confusion' to protect the vines against the grapevine moth. This technique consists in diffusing a compound similar to the pheromones issued by the females of the insect, which causes disruption in the communication between male and female specimens, preventing them from mating and therefore laying viable eggs. In the Demarcated Region of Douro, Quinta de S. Luiz was [a] pioneer in using this innovative method which began in 2000 and is used across 90 hectares of vines. Besides being safe for humans and non-pollutant, the sexual confusion technique is also environmentally interesting because, unlike the chemical insecticides, it does not interfere with the natural enemies of the vines’ pests. These practices have proven sufficient to keep down the outbreaks of the grapevine moths to levels that make the use of insecticides unnecessary."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Brooding, featuring cherry compote and steeped plum flavors that are decadently accented by licorice and bakers chocolate details. Hints of mineral, floral and black tea emerge on the moderately tannic finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Voor de start van Quinta da Boavista gaan we terug naar de eerste afbakening van dit wijngebied in de Douro, in 1756. IHet landgoed is duidelijk gedocumenteerd op gerenommeerde kaarten uit 1843 die zijn gemaakt door de eigenaar Joseph James Forrester (Baron van Forrester). Deze kaarten kregen later bekendheid als belangrijke referenties voor het gebied: ‘Mappa do Paiz Vinhateiro do Alto Douro’ (1843) en ‘Douro Portuguez e Paiz Adjacente’ (1848). In de tussenliggende jaren tot 2020 had het wijnhuis een groot aantal eigenaren en uitdagingen.
Maar door de jaren heen groeide de expertise in het wijnhuis gestaag. Dit kreeg een boost toen Sogevinus Fine Wines, een van de grootste Douro-wijngroepen, het wijnhuis kocht in 2020. Ondanks het lange bestaan van Quinta da Boavista, heeft het wijnhuis sinds 2020 een exponentiële groei doorgemaakt in expertise & kwaliteit en het staat sindsdien bekend als hét Douro-icoon.
Want het begon allemaal in de Douro: Deze majestueuze rivier, die Portugal binnenkomt vanuit Spanje naar de Atlantische Oceaan, in Porto, is de ruggengraat van een van de meest authentieke en unieke wijnregio’s ter wereld. Het is de bakermat van een indrukwekkende verscheidenheid aan inheemse variëteiten en van vele Vinhas Velhas (oude wijnstokken). Op de rechteroever van de rivier ligt het iconische landgoed van Quinta da Boavista, met 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit. Deze wijngaarden zijn verspreid over een oogverblindende geometrische setting van met de hand gebouwde terrassen en ondersteund door kleine leistenen muren, die typerend zijn voor de regio. Sommige terrassen zijn bijna acht meter hoog en dit, samen met het extreme klimaat en de dramatische steile hellingen, zorgt voor een uniek terroir.
De wijnen van Quinta da Boavista behoren tot de absolute Grandcru's van Portugal. De Vinhas Vehas Ujo en Oratorio zijn inmiddels internationale icoon wijnen.
Quinta da Boavista ligt in de buurt van Pinhão, op de rechteroever van de rivier de Douro, en heeft een buitengewoon uitzicht over de rivier. Het is een van de meest iconische landgoederen in de afgebakende regio, niet alleen bekend om zijn historische band met de Baron van Forrester, maar ook om zijn 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit.
Vinha do Ujo staat voor decennia van toewijding en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat deze wijn zijn charismatische uitdrukking van een uniek terroir toont.
De Reserva is de 'ruggengraat' van het portfolio van Quinta da Boavista en is het resultaat van een batch gemaakt met druiven van een mix van zowel oude als jongere wijnstokken. Deze Reserva Red wordt geproduceerd met Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão en Vinhas Velhas (meer dan 80 jaar oude wijnstokken).
Touriga Nacional is een druivensoort met een donkere schil die een belangrijk ingrediënt is in zowel droge rode wijnen als versterkte wijnen (Port) met een brede aanwezigheid in de Douro-regio. Geeft gedurfde smaken van donker fruit weer, vaak vergezeld van hints van kruiden, violet en leer. Zijn stevige tannines maken hem relevant als cepagewijn. Ten tweede is Touriga Franca ook een van de traditionele druivensoorten uit de Douro-regio. Ze is aromatischer en heeft een lichtere body, is iets minder geconcentreerd en heeft hogere opbrengsten dan de vlaggenschip Portugese variëteit. Touriga Franca is echt rijk aan tannines met een voortreffelijk parfum van vers, rijp rood fruit, kruiden en bloemen. Tinto Cão is een druivensoort die teruggaat tot de oorsprong van de regio. Door de jaren heen is bewezen dat dit ras beter geschikt is voor de fronten van de regio met minder blootstelling aan de zon. Door het koelere klimaat komen de bloemige aroma's van de variëteit goed tot hun recht. Met lichter gekleurde wijnen, ondanks zijn donkere schil, heeft het een goede zuurgraad en tannines.
Om ervoor te zorgen dat de kenmerken van de variëteit overheersen en het proces volledig onder controle is, gebruiken ze bij Quinta da Boavista handmatige oogst- en handmatige druivensorteringsprocessen, gevolgd door een zachte ontsteling van de bessen en het kneusen. Als fermentatiereservoirs hebben ze de traditionele granieten wijnpersen met voettreden, roestvrijstalen fermentatievaten en, voor kleine batches, PVC-containers of fermentatie in nieuwe Franse houten vaten van 500 liter. Elk van deze soorten fermentatie geeft de wijn een unieke stijl en persoonlijkheid. Na 15 tot 20 maanden rijping in vaten van 500 liter creëren we de Reserva-blend. Al onze wijnen zijn verzegeld onder natuurkurk. Deze wijn is niet gefilterd of koud gestabiliseerd en daarom kan hij met het ouder worden een sediment produceren.
Deze Boavista Reserva Tinto (rood) is zeer elegant en verfijnd. Deze Reserva heeft een robijnrode kleur en een boeket van kruiden en aroma's van rood fruit met bloemige tonen die zich ophopen in het glas. In de mond breidt de frisheid zich uit, waardoor de fruitsmaken en zachte maar stevige tannines worden versterkt, wat een groot volume geeft. Een wijn die sierlijk is, met veel verfijning.
WEETJE: in de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta da Boavista |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
90
Release Price
$70
Drink Date
2021 - 2032
Reviewed by
Mark Squires
Issue Date
31st Mar 2021
Source
End of March 2021, The Wine Advocate
The 2017 Reserva Boa-Vista is a field blend from old vines and younger parcels aged for 15 months in two-thirds new French oak. It comes in at 14.2% alcohol. Elegant and refined, this graceful Reserva has expressive and tasty fruit—and a bit too much new wood just now. That said, the wine begins to pull in the wood with aeration even now. Then, the mid-palate finesse makes this understated Tinto seem rather sophisticated. It should be a great food wine. The tannins are ripe, making this easy to drink now. However, if you give it a year or even two in the cellar, you may be rewarded with at least a little complexity, even if it drinks well now. The only real quibble is the price point. The wine is very nice, but I have my doubts that it will ever turn into anything much more special. You could be just as happy with some of the monovarietals also reviewed in this report—at half the price. There were just 11,000 bottles produced.
This Quinta was acquired by Sogevinus in mid-2020, hence the new producer name. The wines were formerly listed under Lima & Smith. These 2017s were the last made by the Lima & Smith team (and the labels still indicate that), but the inventory is now controlled and distributed by Sogevinus, so I've made the change now. Sogevinus says that 2020 was the first harvest at Quinta da Boavista with the Sogevinus technical team under the supervision of Jean-Claude Berrouet, who remains connected to this project. Needless to say, the wines are small-production wines, so if you are interested, jump on whatever you find. Losing the Quinta is a great loss to Lima & Smith, no doubt; the Douro wines Lima & Smith make from their Quinta das Tecedeiras property are not nearly as impressive, but Sogevinus acquired a prize.
Regarding the farming going forward here, and at Kopke and other Sogevinus properties, Ana Pereira described the winery's sustainability initiatives:
"All our Quintas (including now Quinta da Boavista) are under the umbrella of a sustainable production program which is based on three things: integrated production of wine (IPW), biodiversity protection and precision viticulture. As for the first two points, our biggest challenge is the application of sustainable practices in the vineyards, to be supportive of the local environment by reducing the use of phytochemicals and increasing protection of biodiversity. There is a permanent strip of grass between the vine rows in all the company's vineyards, and the slopes of both the paths and the one-row vine terraces are cultivated with indigenous plant species. These are monitored and managed to guarantee a long flowering period that enables the natural enemies of pests to live longer in the vineyard. We also have the “Eyesontraps” system. ADVID is currently leading this project that works as an intelligent solution for plague prevention, supporting local temperature registration, automated insect detection in traps and treatment recommendation for detected plagues in the vineyards.
"Finally, also in order to reduce the usage of pesticides in the vineyard and to increase biodiversity, we have been using a technique we call 'sexual confusion' to protect the vines against the grapevine moth. This technique consists in diffusing a compound similar to the pheromones issued by the females of the insect, which causes disruption in the communication between male and female specimens, preventing them from mating and therefore laying viable eggs. In the Demarcated Region of Douro, Quinta de S. Luiz was [a] pioneer in using this innovative method which began in 2000 and is used across 90 hectares of vines. Besides being safe for humans and non-pollutant, the sexual confusion technique is also environmentally interesting because, unlike the chemical insecticides, it does not interfere with the natural enemies of the vines’ pests. These practices have proven sufficient to keep down the outbreaks of the grapevine moths to levels that make the use of insecticides unnecessary."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Brooding, featuring cherry compote and steeped plum flavors that are decadently accented by licorice and bakers chocolate details. Hints of mineral, floral and black tea emerge on the moderately tannic finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Voor de start van Quinta da Boavista gaan we terug naar de eerste afbakening van dit wijngebied in de Douro, in 1756. IHet landgoed is duidelijk gedocumenteerd op gerenommeerde kaarten uit 1843 die zijn gemaakt door de eigenaar Joseph James Forrester (Baron van Forrester). Deze kaarten kregen later bekendheid als belangrijke referenties voor het gebied: ‘Mappa do Paiz Vinhateiro do Alto Douro’ (1843) en ‘Douro Portuguez e Paiz Adjacente’ (1848). In de tussenliggende jaren tot 2020 had het wijnhuis een groot aantal eigenaren en uitdagingen.
Maar door de jaren heen groeide de expertise in het wijnhuis gestaag. Dit kreeg een boost toen Sogevinus Fine Wines, een van de grootste Douro-wijngroepen, het wijnhuis kocht in 2020. Ondanks het lange bestaan van Quinta da Boavista, heeft het wijnhuis sinds 2020 een exponentiële groei doorgemaakt in expertise & kwaliteit en het staat sindsdien bekend als hét Douro-icoon.
Want het begon allemaal in de Douro: Deze majestueuze rivier, die Portugal binnenkomt vanuit Spanje naar de Atlantische Oceaan, in Porto, is de ruggengraat van een van de meest authentieke en unieke wijnregio’s ter wereld. Het is de bakermat van een indrukwekkende verscheidenheid aan inheemse variëteiten en van vele Vinhas Velhas (oude wijnstokken). Op de rechteroever van de rivier ligt het iconische landgoed van Quinta da Boavista, met 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit. Deze wijngaarden zijn verspreid over een oogverblindende geometrische setting van met de hand gebouwde terrassen en ondersteund door kleine leistenen muren, die typerend zijn voor de regio. Sommige terrassen zijn bijna acht meter hoog en dit, samen met het extreme klimaat en de dramatische steile hellingen, zorgt voor een uniek terroir.
De wijnen van Quinta da Boavista behoren tot de absolute Grandcru's van Portugal. De Vinhas Vehas Ujo en Oratorio zijn inmiddels internationale icoon wijnen.